«Salt Bae»: Λουκέτο στο εστιατόριο του Τούρκου σεφ στη Βοστώνη – «Κεσάτια» και στη Μύκονο

Νουσρέτ Γκιοκτσέ

Το νέο εστιατόριο του Τούρκου σεφ στη Βοστώνη σφραγίστηκε, έπειτα από καταγγελίες που αφορούσαν την μη τήρηση των μέτρων για την πανδημία – Δύσκολο καλοκαίρι και για το μαγαζί του στο «νησί των ανέμων».

Μία που άνοιξε και μία που έκλεισε το νέο εστιατόριο του Νουσρέτ στη Βοστώνη, αφού ο διάσημος Τούρκος σεφ μάλλον δεν αντιλήφθηκε πόσο σοβαρά παίρνουν οι Αμερικανοί το θέμα «εστίαση».

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Τραπέζια χωρίς αποστάσεις, παρέες άνω των έξι ατόμων, συνωστισμός στην είσοδο και ουρές ανθρώπων να περιμένουν απ’ έξω χτύπησαν το… καμπανάκι των καταγγελιών. Τελικά, οι ελεγκτές του έβαλαν λουκέτο το περασμένο Σάββατο, έπειτα από μία μόλις εβδομάδα λειτουργίας του κρεατοφαγικού εστιατορίου από τον Τούρκο σεφ, που έγινε διάσημος περισσότερο για τον τρόπο που αλατίζει το κρέας και λιγότερο για τις μαγειρικές του ικανότητες -εξ ου και το παρατσούκλι «Salt Bae».

Η Βοστώνη ήταν η τρίτη πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών που ο Νουσρέτ άνοιξε εστιατόριο, αφού είχαν προηγηθεί η Νέα Υόρκη και το Μαϊάμι, όπου οι κριτικές ήταν αμφιλεγόμενες. Σχεδόν όλες όμως εστίασαν στις εξωφρενικά ακριβές τιμές των εστιατορίων του, σε μια χώρα όπου το κρέας λατρεύεται και το ψήσιμό του είναι πολλές φορές μια ιεροτελεστία.

Η «κρυάδα» της Βοστώνης ήρθε έπειτα από ένα δύσκολο καλοκαίρι στη Μύκονο, όπου το εστιατόριό του άνοιξε για δεύτερη σεζόν, αλλά, λόγω του κορωνοϊού, η κατάσταση ήταν μάλλον υποτονική. Το μαγαζί «μαζεύτηκε» αρκετά και σε καμία περίπτωση, ειδικά μετά τα μέτρα, δεν «δίπλωνε» τα τραπέζια του, την ίδια στιγμή που πέρυσι η αναμονή για μια παρέα, μπορεί να κράταγε ακόμη και μία ώρα.

Διαθέτοντας 12 εστιατόρια σε Τουρκία, Αραβικά Εμιράτα, Ελλάδα και ΗΠΑ, ο Νουσρέτ έγινε διάσημος ή, όπως υποστηρίζουν πολλοί, ένας «σεφ του Instagram», λόγω του τρόπου που αλατίζει το κρέας. Μόνο που, για να το κάνει αυτό σε μια παρέα, ο λογαριασμός θα πρέπει να είναι άνω των 3.000 ευρώ ή δολαρίων, ώστε οι τυχεροί πελάτες να τον θαυμάσουν σε απόσταση αναπνοής.

Οι υπόλοιποι αρκούνται σε ένα μπέργκερ των 60 δολαρίων στο νέο του εστιατόριο στη Βοστώνη ή σε μια selfie, αν είναι τυχεροί και τον πετύχουν χαλαρό να απολαμβάνει το πούρο του.

nusret_1

-protothema.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.