Η Ρωσία ενέκρινε και δεύτερο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού!

Ρωσία – Υπόλοιπος πλανήτης 2-0…

Την ώρα που ολόκληρος ο πλανήτης μαστίζεται από την πανδημία του κορωνοϊού και ψάχνει εναγωνίως τη λύση στον δισεπίλυτο γρίφο του εμβολίου, η Ρωσία (ισχυρίζεται ότι) βρήκε και δεύτερο εμβόλιο κατά του Covid-19 και ετοιμάζεται για τη μαζική παραγωγή του.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Πιο συγκεκριμένα, τον Αύγουστο είχε εγκριθεί το Sputnik-V, πριν καν ολοκληρωθεί η 3η φάση των δοκιμών- κάτι που είχε κάνει την επιστημονική κοινότητα εξαιρετικά επιφυλακτική για την αποτελεσματικότητά του.

Σήμερα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε κατά την διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψής που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση ότι πήρε έγκριση και το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, ενώ λίαν συντόμως θα εγκριθεί και το τρίτο!

«Θα ήθελα να αρχίσω με μια ευχάριστη είδηση, ότι το επιστημονικό Κέντρο Vector του Νοβοροσίσκ κατοχύρωσε σήμερα το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού , το EpiVacKorona.

«Απ’ ό,τι γνωρίζω, πλησιάζει και η έγκριση του τρίτου ρωσικού εμβολίου που ανέπτυξε το επιστημονικό Κέντρο Τσουμακόφ της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών», ήταν το σχόλιο του Ρώσου προέδρου, που συμπλήρωσε πως είναι ζωτικής σημασίας να ξεκινήσει η μαζική του παραγωγή εντός της χώρας όσο πιο σύντομα γίνεται.

Έχει, άραγε, η Ρωσία βρει την άκρη στο ζήτημα της πανδημίας;

Μακάρι…

-menshouse.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.