Χιτλερισμός και Στανιλισμός, ποια η …διαφορά

Δυο καθάρματα της Ιστορίας. Ο Αδόλφος Χίτλερ (1889-1945) και ο Ιωσήφ Στάλιν (1878-1953). Ο νορμάλ άνθρωπος αδιαφορεί αν έχουν ακροατήριο. Αν έχουν θαυμαστές οι δυο τους, ο ορισμός του απόλυτου εξουσιαστή ο καθένας. Αδιάφορο επίσης είναι αν βοήθησαν την πατρίδα τους. Αν συνέβαλαν στην ειρήνη ή τον πόλεμο- ό,τι είχαν σκοπό, προκειμένου να διατηρήσουν την προσωπική τους εξουσία.

Αδιάφορο, τέλος, είναι αν πιστώνονται ή χρεώνονται την ιδεολογία την οποία πράγματι ή υποτίθεται εκπροσωπούν. Είναι αθεράπευτα προβληματικός ο άνθρωπος που καταπίνει δίχως καν σκέψη το δηλητήριο ότι ο μεν Αυστριακός εκφράζει τον ναζισμό, ο δε Γεωργιανός τον κομουνισμό.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Η Ιστορία είναι αμείλικτη, δεν σηκώνει τα ναι μεν αλλά. Υπεράνω κάθε ιδεολογίας και θρησκείας είναι ο αιώνιος άνθρωπος. Ο χαρακτήρας του αιώνιου δίποδου που δικαιολογεί, που ευλογεί κάθε έγκλημα στο όνομα του Θεού, του κόμματος, της μεγάλης Ιδέας.

Τα πιο αισχρά, τα πιο απάνθρωπα εγκλήματα τα έκαναν ρασοφόροι, ιερείς και αρχιερείς του χριστιανισμού, της θρησκείας που δίδαξε Αγαπάτε αλλήλους. Λες και έσκασε ποτέ μύτη κάποια, έστω μια θρησκεία που ζητούσε αίμα, τιμωρία, σφαγή του εχθρού.

Χριστιανοί ήταν Σταυροφόροι. Χριστιανοί και οι σφαγείς των Ινδιάνων Ισπανοί. Οι αριστοκράτες και οι τυχοδιώκτες που την έκαναν στην Αμερική έχοντας δίπλα τους το σύχαμα, το παπαδαριό. Χριστιανός ήταν και ο Χίτλερ. Ε, όχι, ρε! Πλαστογραφία είναι και παραπλάνηση να λες χριστιανό και κομουνιστή, και ναζιστή, και ό,τι βολεύει τον καταραμένο.

Αυτός που σκοτώνει είναι σκοτώστρα. Το αν φοράει κοστούμι ιδεαλιστή, επαναστάτη, πατριώτη, προφήτη, δεν ενδιαφέρει. Ο σκοτώστρας είναι  σκοτώστρας.

Κομουνιστές κατηγορούν κάποιον σύντροφο τους, το ίδιο το κόμμα τους, για… σταλινισμό. Να τους λυπάσαι. Όχι για τα πιστεύω τους, αλλά για την κατάντια τους. Για την τύφλα τους. Να αθωώνουν την ιδεολογία τους, δηλαδή να αναγνωρίζουν την αδυναμία του ανθρώπινου γένους στο όνομα του οποίου κάποιοι έδιναν και τη ζωή τους, και να μην αντιλαμβάνονται την αιώνια αλήθεια. Πως ένα κτήνος, κάποιος χαρισματικός εγκληματίας με το όνομα Στάλιν, για 30 χρόνια ήταν γκραν σουξέ δικτάτωρ ως… κομουνιστής. Στη φώτο, με τον Ουίνστον Τσώρτσιλ.

Κομπίνα είναι να λένε κομουνιστή τον Στάλιν. Κομπίνα είναι να λένε φασίστα και ρατσιστή τον Χίτλερ. Ο γεννημένος εγκληματίας είναι εγκληματίας. Τον αθωώνουν στην πραγματικότητα αν τον λένε σταλινιστή και χιτλερικό αυτοί που κάνουν παιχνίδι με τους σημαδεμένους χαρακτηρισμούς.

-από apodytiriakias

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.