Roger Moore: Από τον Άγιο, στον James Bond

Βρετανός ηθοποιός, γνωστός για τις ερμηνείες του σε πληθώρα ρόλων, ανάμεσα στους οποίους και ο πράκτορας 007 James Bond, που τον υποδύθηκε σε 7 ταινίες. Ο διάσημος ηθοποιός έδινε το τελευταίο διάστημα μάχη με τον καρκίνο. Την είδηση του θανάτου του επιβεβαίωσε η οικογένειά του στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, ανακοινώνοντας ότι η κηδεία του θα είναι ιδιωτική και θα πραγματοποιηθεί στο Μονακό.

Σε ένα ταξίδι μου στο Λονδίνο, πήγαμε ένα μεσημέρι να φάμε στο εστιατόριο SanLorenzo, που εκείνη την εποχή ήταν στα πολύ high του, και ήταν εκεί ο RogerMoore με τον γιο του, οι δυο τους, έτρωγαν και κουβέντιαζαν. Παρ’ όλο που είχε έρθει πολλές φορές στην Ελλάδα και για διακοπές και για ταινίες, ήταν η πρώτη φορά που τον έβλεπα από κοντά. Η είδηση του θανάτου του (στα 90 του) ήταν σοκ απ’ την μια, αλλά απ’ την άλλη ανακούφιση, μια και έπαψε πια να βασανίζεται από την κωλοαρρώστια.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ο σερΡότζερ Μουρ (RogerGeorgeMoore),γεννήθηκε στις 14 Οκτωβρίου 1927 και πέθανε ακριβώς 90 χρόνων στις 23 Μαΐου 2017. Διάσημος Άγγλος ηθοποιός γνωστός από τον ρόλο του Simon Templar στην τηλεοπτική σειρά Ο Άγιος (The Saint), που έκανε θραύση στην δεκαετία του ΄60. Έτσι και πήρε τον ρόλο του James Bond όταν σταμάτησε ο Sean Connery. Στα νιάτα του που ήταν εκπάγλου καλλονής, εργάστηκε και σαν μοντέλο.

Ο RogerMoore εγκατέλειψε το Ηνωμένο Βασίλειο για φορολογικούς λόγους το 1978, καταφεύγοντας αρχικά στην Ελβετία. Μοίραζε τον χρόνο του σε τρεις διαφορετικές κατοικίες: ένα διαμέρισμα στο Μονακό, ένα σαλέ στην Ελβετία και ένα σπίτι στη νότια Γαλλία, ενώ από νομικής πλευράς ήταν μόνιμος κάτοικος του Μονακό, έχοντας μάλιστα διορισθεί ως «Πρεσβευτής Καλής Θελήσεως» του Μονακό από τον πρίγκιπα Αλβέρτο για τη συμβολή του στη διεθνή διαφήμιση του πριγκιπάτου. Το μόνο που τον ενοχλούσε εκεί ήταν ο αυξανόμενος αριθμός Ρώσων, και είχε δηλώσει: «Φοβάμαι ότι παραγεμίσαμε με Ρώσους – όλα τα μενού στα εστιατόρια είναι πλέον στη ρωσική γλώσσα».

-.nikosonline.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.