Ήταν γυναικάς, αλκοολικός και σπάταλος

Ήταν ένας καλλιτέχνης των γηπέδων, ένας θρύλος του Αγγλικού ποδοσφαίρου που κατέληξε ένα ράκος, ένα θύμα του lifestyle και της φήμης του. Παρ΄ όλα αυτά παραμένει ένας και μοναδικός. Σαν να λέμε: Simply the… Best!

Θα μπορούσε κανείς να τον χαρακτηρίσει αλαζόνα, εγωκεντρικό, καβαλημένο καλάμι, άξεστο, αλλά και χαρισματικό παίχτη του ποδοσφαίρου, καλόκαρδο λαϊκό παιδί, αυτοδημιούργητο και πονόψυχο. Έζησε μια ζωή γεμάτη από γκολ, σπουδαίο ποδόσφαιρο, αλλά και αλητείες, γυναίκες και τόνους αλκοόλ. Αυτός ήταν ο George Best, ο άνθρωπος που μπορούσε να νικήσει τους πάντες μέσα στο γήπεδο, όχι όμως και τον κακό του εαυτό, εκτός γηπέδου.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Δίδυμος στο ζώδιο, γεννημένος στις 22 Μαΐου του 1946 στο Belfast της Βόρειας Ιρλανδίας. Από εκεί ξεκίνησαν όλα, και το 1961 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τη Manchester United και σε ηλικία 17 ετών κάνει «παπάδες» με τη φανέλα των «κόκκινων διαβόλων». Χάρη σ’ αυτόν η ομάδα κατακτά το πρωτάθλημα το 1965 και ο George Best είναι πλέον μια τεράστια μορφή του Αγγλικού ποδοσφαίρου.

Πρόκειται για ένα σπάνιο είδος ποδοσφαιριστή. Ένας παίκτης με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, ικανός για τα πάντα και απρόβλεπτος όσο δεν χωράει ο νους του ανθρώπου. Μέσα στο γήπεδο μεγαλουργεί και ο κόσμος τον αποθεώνει. Γνώρισε τέτοια δόξα, ανάλογη με αυτήν των Beatles. Γι’ αυτό και ο παγκόσμιος τύπος τον αποκαλούσε: «Το 5ο σκαθάρι».

Η συνέχεια στο NikosOnline

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.