Respect

Βλέπω το ίδιο ίδιο έργο, να επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά, από την εποχή που γεννήθηκα. 33 χρόνια πριν. Δεν προλαβαίνει να καλοκαιριάσει και τσουπ πετάγονται οι φωτιές. Από δω κι από εκεί, από παντού. Ε, λοιπόν, αυτό που ποτέ η μνήμη μου δεν έχει καταγράψει, δεν θυμάται, είναι τέτοιο μεγαλείο ψυχής, τέτοια καρδιά λιονταριού, σαν αυτό, που δείχνει ο επιχειρηματίας Δημήτρης Φιντιρίκος. Πύρινη λαίλαπα, τώρα στην Άνω Γλυφάδα, στα όρια με τον Υμηττό. Έκκενώθηκαν σπίτια στο Πανόραμα Βούλας. Μια ανάσα και από το σπίτι του. Όμως, αυτός, πολέμαρχος, πέρασε κυριολεκτικά μέσα από τους καπνούς, για να σώσει ότι ζωή μπορούσε να σωθεί. 5 χελώνες, ο μέχρι τώρα απολογισμός του, και συνεχίζει.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Κατά τα λοιπά. Στην εκκένωση ενός γηροκομείου, αλλά και τεσσάρων οικισμών στη Βάρη προχωρά η Πυροσβεστική, όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος της Βούλας, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντέλλο, πρόκειται για προληπτική εκκένωση, ώστε να μην υπάρξει ο παραμικρός κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές.

Ειδικότερα, εκκενώνονται οι περιοχές Νέα Κάλυμνος, Εξοχή, Χέρωμα και Δίλοφο στη Βάρη, ενώ το γηροκομείο φιλοξενεί 300 άτομα. Πέραν αυτών, εκκενώνονται και τα παιδικά χωριά SOS στη Βάρη, με 80 φιλοξενούμενους. 

Τρεις πυροσβέστες έχουν διακομισθεί στο νοσοκομείο. Οι δύο εξ αυτών φέρουν τραυματισμούς, ενώ ο τρίτος εκδήλωσε αναπνευστικά προβλήματα. 

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.