PR και στην φιλανθρωπία ;

«Σπουδαία κίνηση Αντετοκούμπο» Βαρέθηκα να το ακούω, τούτη την πολυμεταχειρισμένη κασέτα, καπάκι μετά την τελευταία δήθεν φιλανθρωπική του ενέργεια. Με φόντο κάποιους πυρόπληκτους στην Αττική, επειδή μερίμνησε για την προσωρινή στέγαση τους. Ίδια κασέτα, «Τεράστιος Γιάννης» επιτόπου ελάλησαν οι επίσημοι, είπαν τη μεγάλη κουβέντα, λες και οι αναγνώστες μας, είναι από κάποια απόκοσμη θεότητα. Είναι εξωγήινοι και όχι δεν κάνουν πλάκα. Όχι, το λένε σοβαρά.

Διέπραξε φιλανθρωπική πράξη αληθινή ή μοιάζει σαν τέτοιο; Το Τσίπας Μπλοκ κάτι περισσότερο… γνωρίζει. Η αλήθεια πίσω από την κουρτίνα. Θα φιλοξενήσει 100 οικογένειες, σε κάποια ξενοδοχεία, για κάποιες μέρες. Λέμε 10. Γιατί δεν είπαν για πάντα, μέχρι να φτιαχτεί το σπίτι τους. Κόστος σε αυτό : 70 ευρώ ημερησίως η κάθε οικογένεια. Για 100 οικογένειες, 7 χιλιάρικα.. Για 10 μέρες, 70 χιλ. Από αυτά, θα δώσει τα 30, άντε τα 40, ο ΜVP των τελικών του ΝΒΑ, τα άλλα ο χορηγός του, η Novibet.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Άρα, ένας τύπος ο οποίος μόνο φέτος τσέπωσε 25 εκατομμύρια και την επομένη πενταετία, θα βάλει παντελόνι, άλλα 500 (μαζί με τις δραστηριότητες από την προβολή της επωνυμίας του) έδωσε 30 χιλ και το διαφημίζει κόλας.

Δηλαδή, κόσμος και κοσμάκης, λαός απλός, που σε αυτή την εθνική τραγωδία, έβαλαν τεράστια πλάτη, τι πρέπει να πουν ; Λογικά αυτοί, πρέπει να ζητήσουν τοποθέτηση ανδριάντα, έξω από τη Βουλή, ώστε να το βλέπουν όλοι. Όπως και ο κάθε μεροκαματιάρης, που παίρνει 500 €, δίνει τα 50 (με άλλα λόγια το 10%) και θα του λείψουν κιόλας.

Να το πούμε αλλιώς. Επειδή κάποιοι πονηρά, έχουν αναγάγει το “Σημασία έχει να δώσεις, όχι το τι θα δώσεις”. Λάθος αυτό μέγα. Ο Ιησούς, είπε “Από τους 2 χιτώνες, δώσε τον έναν”. Όχι από τους 100 δώσε τον έναν. Ένα το παράδειγμα και το άλλο, ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης. Είχε πει “η φιλοθεΐα, η φιλαδελφεία, η φιλανθρωπία κι η αγαθοεργία, πρέπει να κρίνονται με βάση το τι έχεις και όχι το τι δίνεις..”

Αυτό που κάνουν στις ΗΠΑ οι μεγάλοι, οι πραγματικοί, τύπου Λε Μπρόν Τζέιμς. Βγάζω εκατό, δίνω τα 10- για μύρια μιλάμε πάντα- ως ασπίδα απέναντι σε κάθε κοινωνική βαρβαρότητα. Αυτόν τον δέχομαι, σίγουρα όχι όμως τον Αντετοκούμπο, που βγάζει 50 μύρια και δίνει 30 χιλιάρικα.

Μη λένε ό,τι θέλουν. Στο φινάλε, Τσίπας Μπλοκ διαβάζεις. Σ’ όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δε θα μπορέσουμε. 

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.