Με Πούτιν είναι ο Πατριάρχης, όχι με τον Χριστό

Ξεκάθαρα πράγματα. Πιο ξεκάθαρα δεν γίνεται. Ο από το 2009 πατριάρχης της Μόσχας Κύριλ μίλησε για τον πόλεμο της Ουκρανίας. Κακώς λέγεται πατριάρχης, και δεν είναι μόνο της Μόσχας, αλλά και πασών των Ρωσιών. Ποιες είναι οι άλλες Ρωσίες, εκτός της γνωστής, του τσάρου Πούτιν Ρωσίας; Άστο, μη μπερδέψουμε την κουβέντα.

Οι ορθόδοξοι χριστιανοί έχουν τον οικουμενικό πατριάρχη, αυτόν που στην Κωνσταντινούπολη έχει έδρα το μαγαζάκι του. Όλοι άλλοι επικεφαλής εκκλησιών σε διάφορες χώρες πρέπει να είναι αρχιεπίσκοποι, όχι πατριάρχες κι αυτοί. Η Ρωσία, όμως, έχει τους διπλάσιους πελάτες, εννοώ πιστούς της ορθοδοξίας, απ’ όσους μαζί οι άλλες χώρες, γι’ αυτό πολύ χριστιανικά, πολύ ταπεινά, καθόλου εξουσιαστικά, ο αρχιεπίσκοπος της αυτοαποκαλείται πατριάρχης.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Αποφάσισε, λοιπόν, ο 75χρονος και 16ος πατριάρχης πασών των Ρωσιών Κύριλος να ανοίξει το άγιο στόμα του για την ειρηνική, την καθ΄όλα χριστιανική εισβολή του τσάρου Πούτιν στην αδελφή ορθόδοξη Ουκρανία. Και τι είπε ο άγιος πατέρας; ”Συσπειρωθείτε όλοι γύρω από τον Πούτιν”. Καμιά έκπληξη! Όπως οι τσάροι στο παρελθόν έκαναν αβάντα στον εκάστοτε τσάρο, εκτός κάποιων εξαιρέσεων.

Πιστός στη γραμμή Πούτιν, στο παραμύθι Πούτιν ο πατριάρχ Κύριλ. Εχθρός η παρακμιακή Ευρώπη, η Δύση της παρακμής. Πολιτικάντης παλαιοκομματικός ή αδίστακτος απατεώνας ο κύριος. Διαλέγεις και παίρνεις. 

Αφού είναι παρακμή και επικίνδυνος φιλευθερισμός η Δύση τότε γιατί μετά το 1991 που εγινε η διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης όλη η Ρωσία, μέχρι το τελευταίο της χωριό δίνει την εικόνα παραρτήματος των ΗΠΑ; Ο κόσμος ντύνεται δυτικά, τρώει δυτικά, ακούει μουσική δυτική. Το πρόγραμμα των ρωσικών τηλεοπτικών καναλιών είναι μια καραμπινάτη αντιγραφή των αμερικάνικων καναλιών. Γιατί, λοιπόν, ο μπάρμπας Κύριλος δεν κατεδίκασε ποτέ την δυτική παρακμιακή κουλτούρα στην οποία παραδόθηκε η ρωσική κοινωνία.

Γιατί θυμήθηκε την παρακμή της Δύσης τώρα; Επειδή τα ‘χει σκούρα το αφεντικό, ο κόσμος μανουριάζει στην Ρωσία με τη συνέχεια του ουκρανικού πολέμου. Κι έρχεται ο μεγάλος αρχηγός της εκκλησίας με την άδεια του Χριστού να πει στους πιστούς τι είναι ανάγκη να κάνουν για το καλό της θρησκείας και της πατρίδας. Αμήν.

-apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.