Πωλητήριο μπήκε εκ νέου στα Παγωτά Δωδώνη

Επενδυτή για να σώσει την προβληματική εταιρεία Παγωτά Δωδώνη αναζητούν για τρίτη φορά μέσα στα τελευταία χρόνια οι τράπεζες. Οι προηγούμενες δύο, ναυάγησαν οδηγώντας σε μεγαλύτερες περιπέτειες την προβληματική εταιρεία.

Στελέχη της αγοράς που ασχολήθηκαν με την υπόθεση της Παγωτά Δωδώνη κατά το παρελθόν υποστηρίζουν μιλώντας στο powergame.gr πως οι τράπεζες, παρά το γεγονός ότι υπήρξε έντονο ενδιαφέρον τις δύο προηγούμενες φορές που είχε μπει πωλητήριο στην εταιρεία, έκαναν πίσω την τελευταία στιγμή χωρίς προφανή λόγο αφού το τίμημα ξεπερνούσε τα 9 εκατ. ευρώ. Η Παγωτά Δωδώνη χρωστά στις τράπεζες περισσότερα από 30 εκατ. ευρώ ενώ ο συνολικός δανεισμός της ξεπερνά τα 34 εκατ. ευρώ.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Παγωτά Δωδώνη: Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές

Τον νέο γύρο εξεύρεσης επενδυτή, που θα δεχθεί να σηκώσει τα βαρύ της προβληματικής εταιρείας, έχει αναλάβει γνωστή ελεγκτική εταιρεία. Όσο για τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, στην αγορά ακούγονται έντονα τα ονόματα των εταιρειών Γρηγόρης Μικρογεύματα, Γιώτης, ο Ινδός Taizoon Khorakiwala που ελέγχει τη Switz Group, ο οποίος προ τριετίας είχε προχωρήσει σε μπαράζ εξαγορών στην Ελλάδα, η Σερραϊκή Γαλακτοβιομηχανία ΚΡΙ ΚΡΙ, ο Βενέτης, αλλά και η Kayak, που εξαγόρασε πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Chillbox που κατείχε η Παγωτά Δωδώνη. Πρόκειται για ονόματα που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον κατά το παρελθόν.

Το ενδιαφέρον τους για την προβληματική εταιρεία που στην οικονομική χρήση του 2019 για την οποία υπάρχουν στοιχεία εμφάνισε πωλήσεις  8,602 εκατ. ευρώ, εστιάζεται  στο ισχυρό δίκτυο που διαθέτει.

Το δίκτυο της αριθμεί 64 καταστήματα franchise Δωδώνη που ενώ τα προϊόντα της διατίθενται σε 128 μικρότερα σημεία-“γωνιές” που πωλούν προϊόντα Δωδώνη, σε 1.700 σημεία HO.RE.CA. (καφετέριες, εστιατόρια, ξενοδοχεία) και σε 620 σημεία πωλήσεων οικογενειακού συσκευασμένου παγωτού σε μεγάλες αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ αλλά και μικρά Μίνι Μάρκετ, φούρνους και ζαχαροπλαστεία.

-.powergame.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.