Πολιτική είναι, και σοβαρή πρέπει να είναι

Τα δελτίο τύπου των υποψηφίων, μας ενημερώνουν τι ώρα ξύπνησαν, πότε βγήκαν από το σπίτι, που πήγαν, με ποιους συναντήθηκαν, που έφαγαν, τι έφαγαν. Ξεπερνάνε τον εαυτό τους, σου αμολάνε ρεπορτάζ και πλάνα, το πόσο όμορφοι και ποθητοί είναι. Πράματα, δηλαδή, άχρηστα να βγουν στο γυαλί, να γίνουν ρεκλάμες. Περιμένεις να ακούσεις και να δεις τίποτα με ουσία και περιεχόμενο, μα τσάμπα θα περιμένεις. Κάτι που αν ήμασταν σοβαρή χώρα, ήδη θα το είχαμε απαγορεύσει. Ναι, κύριοι. Πολιτική είναι, καμιά διαφωνία, και άσε τον καθέναν να λέει ότι πιστεύει, αλλά προσωπικά δεν μπορώ να δεχτώ αυτή την πολιτική. Συγνώμη με προσβάλει, με κοροϊδεύει μπροστά στα μούτρα μου. Εδώ πολιτική λένε τις μόνο βόλτες και τις χαιρετούρες των υποψηφίων σε μέρη, που πραγματικά πονάνε και περιμένουν ν’ ακούσουν λύσεις.

Η κουβέντα για την πολιτική διαφημιστική καμπάνια, που απογοητεύει σε αυτή την εποχή, την τόσο απαιτητική, σχεδόν πολεμική. Πάλι καλά που είδα τα δυο βιντέακια, του Γιάννη Γιαννακόπουλου, και αυτά μου τόνωσαν κάπως το ηθικό. Όχι, βέβαια επειδή είναι ο γιατρός των ανιψιών μου! Είναι επειδή ο υποψήφιος στον ανεξάρτητο συνδυασμό «Δυτική Ελλάδα-Μαζί Αλλάζουμε», με επικεφαλής τον Κώστα Καρπέτα, μίλησε με απλά λόγια, για τα θέματα που “καίνε”. Όπως η ακρίβεια και το μαύρο χάλι στο οδικό δίκτυο στα περισσότερα χωριά της Περιφέρειας αυτής.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ- O ΙΔΙΟΣ ΘΑ ΕΛΕΓΕ

Φίλες και Φίλοι,

Γνωρίζετε ότι είμαι παιδίατρος, με εξειδίκευση στη Νεογνολογία και υπηρετώ, έχοντας τον βαθμό του Διευθυντή ΕΣΥ στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας.

Λένε ότι η οικογένεια και οι παραστάσεις που αποκτάς από τα παιδικά χρόνια σου καθορίζουν σε μεγάλο μέρος την πορεία σου στο μέλλον Γεννήθηκα στην Πάτρα σε δύσκολα χρόνια για την Δημοκρατική Ελλάδα και για τους δημοκρατικούς πολίτες εκείνης της εποχής. Η οικογένεια ήταν αστική, αλλά και βαθειά δημοκρατική, έχοντας υποστεί τις συνέπειες του μετεμφυλιακού κλίματος που επικρατούσε εκείνες τις εποχές, όμως οι συζητήσεις που γίνονταν εκείνα τα χρόνια ήταν όλες με πολιτικό νόημα.

Αξέχαστες οι καλοκαιρινές συζητήσεις στο πάνω καφενείο του χωριού του πατέρα μου (Κλείτορα Καλαβρύτων), που αφορούσαν στο τι λάθος έγινε και ο δημοκρατικός κόσμος ασφυκτιούσε κάτω από την εξουσία της δεξιάς και τι πρέπει να γίνει. Όλα αυτά λοιπόν, μου καθόρισαν τον μετέπειτα πολιτικό μου προσανατολισμό. Σπούδασα γιατρός στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και έγινα γιατρός από επιλογή.

Απ’ την επιλογή της διαρκούς προσφοράς στον συνάνθρωπο. Απ’ τα φοιτητικά μου χρόνια συμμετείχα σε αγώνες, σε διεκδικήσεις, για μια καλύτερη κοινωνία. Για μια πιο δίκαιη κοινωνία, με πραγματική στήριξη στους αδύναμους, με ίσες ευκαιρίες σε όλους και κυρίως στα νέα παιδιά. Στα παιδιά μας.

Στη συνέχεια ειδικεύθηκα στην Παιδιατρική και εξιδεικεύθηκα στην Νεογνολογία δίνοντας μεγάλο αγώνα μέσα από την ΕΙΝΑ(Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας), για την επίτευξη της ανέλιξης των Ιατρών του ΕΣΥ και της αυτοτέλεια τους μέσα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ,κάτι που επιτεύχθηκε το 2009 μετά από χρόνια διεκδικήσεων με το Υπουργείο Υγείας.

Για τέσσερα χρόνια, απ’ το 2010 έως το 2014 ήμουν Διοικητής στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων.

Είναι εκείνη η περίοδος που το Καραμανδάνειο πέτυχε τη μεγάλη διάκριση να είναι μεταξύ των τριών καλύτερων Νοσοκομείων της χώρας, και προσθέτοντας δύο νέες κτιριακές δομές στην λειτουργία του το Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο και το ΚΦΙΑ (Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης), κάτι που με κάνει πολύ περήφανο για το έργο που επιτεύχθηκε εκεί με όλους του υπέροχους συνεργάτες που είχα, αν αναλογιστεί κάποιος την περίοδο που πραγματοποιήθηκε (περίοδο μνημονίων με μηδενικούς προϋπολογισμούς στα Νοσοκομεία ). Ο αγώνας για κοινωνική προσφορά δεν σταμάτησε ποτέ.

Για το εθελοντικό έργο μου βραβεύτηκα απ’ το «Χαμόγελο του Παιδιού» Μέσα σε τρία χρόνια επισκέφθηκα με συναδέλφους 55 δημοτικά σχολεία της Πάτρας και εξέτασα εθελοντικά 2550 μαθητές. Τιμήθηκα στα «Πρόσωπα της Χρονιάς», εκδήλωση που οργανώνει κάθε χρόνο η εφημερίδα «Πελοπόννησος» δύο φορές.

Όμως, το πιο μεγάλο βραβείο είναι η αγάπη των παιδιών που μεγάλωσαν μ’ εμένα γιατρό και η εκτίμηση των γονιών τους. Αυτή είναι -πραγματικά- αξία ανεκτίμητη. Όπως αξία ανεκτίμητη είναι και η ικανοποίηση της προσφοράς.

Να νοιάζεσαι. Να μην προσπερνάς τα προβλήματα.

Να λες πρέπει κι εγώ να βοηθήσω, έχω χρέος να βοηθήσω. Πρέπει κι εγώ να κάνω κάτι για να ζήσουν τα παιδιά μας σ’ έναν κόσμο με μεγαλύτερη αξιοπρέπεια, με περισσότερη αισιοδοξία, σ’ έναν κόσμο δίκαιο και πιο ανθρώπινο. Σε μια κοινωνία ελπίδας και ευημερίας, αλληλεγγύης και αληθινής προόδου.

Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μπορούμε ν’ αλλάξουμε τα πράγματα και θα τ’ αλλάξουμε! Αυτό ήταν το μεγάλο κίνητρο που με οδήγησε να αποδεχθώ την πρόταση του Konstantinos Karpetas και να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο του.

Τα χαμογελαστά πρόσωπα των παιδιών, μου δίνουν την στήριξη να συνεχίσω , για να τα καταφέρουμε όλοι μαζί να μπορέσουμε να αλλάξουμε. #maziallazoume Konstantinos Karpetas

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Πρόκειται για τον πρώην Διοικητή του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων Πατρών, ο οποίος σήμερα είναι Επιμελητής Α’ της ΜΕΝ Νεογνών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πάτρας «Παναγία η Βοήθεια».

Έχει πληθώρα δημοσιεύσεων και ανακοινώσεων σε Ελληνικά και Διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια, πλούσιο εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο, ενώ έχει διατελέσει μέλος σε επιστημονικές επιτροπές, Ενώσεις και Ομοσπονδίες.

Αναλυτικά το βιογραφικό του εκπρόσωπου Τύπου του Συνδυασμού Ι. Γιαννακόπουλου:

Γεννήθηκε στην Πάτρα στις 7/2/1967, ενώ η καταγωγή του είναι από τον Κλείτορα Καλαβρύτων. Είναι παντρεμένος (η σύζυγός του εκπαιδευτικός) και έχει δύο παιδιά.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών με βαθμό πτυχίου «Λίαν Καλώς (7 και 8/67)». Απέκτησε την ειδικότητα του Παιδιάτρου στην Παιδιατρική Κλινική Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών (2002) και στη συνέχεια εξειδικεύτηκε στην Νεογνολογία (2002-2004). Το 2007 αναγορεύτηκε Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πατρών με βαθμό «Άριστα (10)»

Κατά τη στρατιωτική του θητεία, μετά τη βασική εκπαίδευση στο Κ.Ε.Υ.Γ ΑΡΤΑΣ, υπήρξε Ιατρός Συντάγματος στο 24º Σύνταγμα Πεζικού στα Ιωάννινα και Ιατρός Σχολής στη Σ.Ε.Τ.Τ.Η.Λ.

Τέλεσε το Αγροτικό του ως Ιατρός στο Π.Ι. Καλλιθέας και στο Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας (1993-1995).

Έχει διατελέσει:

• Επιμελητής της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πάτρας «Παναγία η Βοήθεια» (2005-2009).

• Επιμελητής της ΜΕΝ Νεογνών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πάτρας «Παναγία η Βοήθεια» (2009-2010).

• Διοικητής στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων (2010-2013).

Σήμερα είναι Επιμελητής Α’ της ΜΕΝ Νεογνών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πάτρας «Παναγία η Βοήθεια».

Έχει πληθώρα δημοσιεύσεων και ανακοινώσεων σε Ελληνικά και Διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια.

Έχει πλούσιο εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο:

• Εκπαιδευτής στο Ε.Κ.Α.Β

• Κριτής εργασιών στο περιοδικό «Clinical Microbiology and Infection» από το 2006.

• Μαθήματα στους φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.

• Συμμετοχή στο ερευνητικό πρόγραμμα: Μη επεμβατική εκτίμηση εγκεφαλικής οξυγόνωσης με εγκεφαλικό οξύμετρο INVOS σε πρόωρα και τελειόμηνα νεογνά.

Άλλες δραστηριότητες:

• Αιρετό μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Πανεπιστημιακού Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών από 12/1997 μέχρι 17/10/2001.

• Αιρετό μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Πανεπιστημιακού Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών από 1/2010 μέχρι 23/4/2010.

• Γραμματέας της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας από 2/1999 μέχρι 17/10/2001.

• Μέλος του Δ.Σ της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας από 1/3/2007 μέχρι 23/4/2010.

• Μέλος της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε (Ομοσπονδία Εργαζομένων Νοσοκομειακών Ιατρών Ελλάδος) από 28/3/2001 μέχρι 3/2003 και από 1/3/2007 μέχρι 23/4/2010.

• Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Δερματολογίας.

• Μέλος της Ελληνικής Νεογνολογικής Εταιρείας.
xespao

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Διαβάστε ακάμα: Υποψήφιος με την σιγουριά στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.