Πόλεμος, το μεγάλο πρότζεκτ

Πόλεμος, το μεγάλο πρότζεκτ

Μιλάνε τα νούμερα. Μόνον που οι αριθμοί, όσο κι αν είναι ακριβείς, δεν λένε την αλήθεια. Ποτέ. Σύμφωνα με στοιχεία που δεν αμφισβητούνται μέχρι σήμερα η μπούκα των ΗΠΑ στο Ιράκ έχει κοστίσει 1,7 τρις δολάρια συν άλλα 490 δις δολάρια σε επιδόματα. Το κονδύλι θα φθάσει στα έξι(αριθμός 6) τρις δολάρια τα προσεχή 40 χρόνια διότι ακόμα κι αν σταματήσει κάθε πολεμική δραστηριότητα στο Ιράκ επί Ομπάμα, τα έξοδα θα τρέχουν από αποζημιώσεις, συντάξεις, συν τις κοκακόλες. Περί ποίου ζητήματος ομιλούμεν;

Όποιος ισχυρισθεί ότι γονάτισε την πλανηταρχία ο πόλεμος στο Ιράκ είναι αφελής και αδιάβαστος απ’ εδώ μέχρι την Βαγδάτη. Η κονόμα. Αυτό είναι ο πόλεμος. Η κονόμα της κονόμας ω κονόμα! Να διαβάζετε να μαθαίνετε και με το παρδόν.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Με την ευκαιρία των 8 χρόνων από το θάνατο του Σαντάμ Χουσεϊν θα μιλήσουμε για την εισβολή των «συμμαχικών δυνάμεων» Αμερικής, Βρετανίας και λοιπών παραρτημάτων στο Ιράκ. Λάθος, έχουν μιλήσει ήδη άλλοι, που τα έβαλαν κάτω τριάντα (αριθμός 30) ακαδημαϊκοί(!) και ειδικοί για να βρουν πόσο ήταν το ύψος της δαπάνης αλλά και ποιος ο απολογισμός των νεκρών. Τέλος πάντων, ό,τι επέδρασε στο οικονομικό γίγνεσθαι της αμερικάνικης αλητείας να επέμβει σ’ ένα ξένο κράτος. Και να μην τελειώσει τον πόλεμο τόσο σύντομα όσο μπορούσε!!!

Ο πόλεμος για την πλανηταρχία είναι μια αυθεντική, μια κλασική εμπορική επιχείρηση. Ο στόχος δεν είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα. Να κερδίσουμε τον εχθρό, δηλαδή. Όχι, αυτό. Η σκοπιμότητα, η ΜΟΝΑΔΙΚΗ σκοπιμότητα είναι να πουλήσουμε όπλα. Αυτό είναι το ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ κίνητρο για να ξεκινήσουμε πόλεμο.

Από την αλφαβήτα. Η Νο 1 κονόμα στον πλανήτη είναι το εμπόριο όπλων. Μετά έρχεται το ναρκωτικό. Μιλάμε για τα δυο πρότζεκτ που αφήνουν τεράστιο περιθώριο κέρδους, αν λάβεις υπ’ όψιν το κόστος παραγωγής και τα έσοδα από τις πωλήσεις.

Στις ΗΠΑ όλα είναι πουλημένα. Όποιος θέλει αγοράζει ό,τι θέλει. Σε ξένους ανήκουν σχεδόν τα πάντα. Βιομηχανίες, εργοστάσια, φιρμάτες επιχειρήσεις. Κανένα πρόβλημα να πουληθούν, να αγοραστούν ξενοδοχεία, μεγαλοκαταστήματα, από ξένους. Από την εποχή των πολέμων με τους Ινδιάνους μόνον οι πολεμικές βιομηχανίες δεν μπορεί να φύγουν από Αμερικάνους, ιδιώτες βέβαια.

Αυτή τη στιγμή που με διαβάζεις οι μηχανές δουλεύουν. Ούτε δευτερόλεπτο δεν περνάει που να μην παράγονται μαχητικά αεροσκάφη, κανόνια, φρεγάτες, τανκ, όλα με την τελευταία λέξη της …μόδας σε στρατιωτικό εξοπλισμό. Χιλιάδες Αμερικάνοι επιστήμονες απόφοιτοι από τα Χάβραρντ και Κολούμπια, οικογενειάρχες άνθρωποι με επαύλεις, και πισίνες, είναι στελέχη της πολεμικής βιομηχανίας. Τι πρέπει να κάνουν οι ΗΠΑ για να κονομάνε από το εξωτερικό; Για να βάζουν χέρι στο εθνικό εισόδημα ξένων χωρών; Πόλεμο!

Θα ξοδέψουν τα άντερά τους στον πόλεμο οι ΗΠΑ. Δεν τρέχει κάστανο. Είναι μια …επένδυση ο πόλεμος! Το λιγώτερο οι δέκα χώρες γύρω από το Ιράκ πριν ακόμα ξεκινήσει ο πόλεμος θα κάνουν τις παραγγελίες τους. Να ενισχύσουν το στρατό τους με σύγχρονο στρατιωτικό εξοπλισμό. Είπαμε. Δεν πρέπει ούτε λεπτό να σταματήσουν στην Αμερική οι μηχανές να βαράνε στα εργοστάσια παραγωγής όπλων.

Μόνον δέκα χώρες; Και είκοσι, και τριάντα θα προστρέξουν να παραγγείλουν όπλα. Διαφορετικά, η χώρα της ελευθερίας, η χώρα του ελεύθερου κόσμου θα τους κουνήσει το δάκτυλο ότι δεν σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως το κάθαρμα ο Σαντάμ Χουσεϊν.Έχασε, λέει, στο Βιετνάμ η Αμερική. Μπα; Μετά από χρόνια, λέει, δεν τα κατάφερε να κερδίσει και τελικά τα μάζεψε κι αποχώρησε ηττημένη. Μπα; Και κέρδισε το Βιετνάμ; Μη μου το λέτε!

Μια τελευταία κουβέντα, προς το παρόν. Θα ψοφήσει η εθνική οικονομία των ΗΠΑ αν δεν κάνει πόλεμο, Αφγανιστάν, Ιράκ και σία. Κι αν δεν κάνει πόλεμο θα κάνει το άλλο χειρώτερο: Θα απειλεί να εισβάλει σε μια χώρα με το άλφα ή, βήτα πρόσχημα. Στόχος να προκαλεί «θερμά επεισόδια», που λένε. Είπαμε. Δεν είπαμε; Δεν σταματάνε οι μηχανές.

-από apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.