Η Παναχαΐκή, οι οπαδοί της και ο Δρόσος

Όταν ο Δρόσος άκουσε τα μαντάτα για τον Ζβέζνταν Μιλοσεβιτς

“Για να ακούσουν εκεί ψηλά”, ζητοκραύγαζαν οι αρκετοί από τους οπαδούς της Παναχαΐκής, που έδωσαν βροντερό παρών στο δεύτερο «διπλό» της στο πρωτάθλημα με αντίπαλο την Σπάρτη.Τι είναι αυτό; Φως φανάρι το έργο, αλά Ηρακλής και Δόξα Δράμας. Δεν υπάρχει ομάδα χωρίς τον κόσμο της. Καμιά ομάδα. Οι οπαδοί, όμως, δεν είναι μόνο για να βλέπουν, αλλά και να έχουν άποψη. Να εκφράζονται για τα διοικητικά. Εκτός κι αν δεν το γουστάρουν. Τότε, αλλάζει.

Τι είπανε οι γνήσιοι και αυθεντικοί Παναχαΐκάκιδες με την εντυπωσιακή παρουσία τους στη Σπάρτη, στο 3-2 για την 17η αγωνιστική της Football League ; Η Παναχαΐκή είμαστε εμείς. Η Παναχαΐκή δεν είναι αυτή η ομάδα που παίζει στη Football League, στη Γ’ εθνική, στο τοπικό της Αχαΐας.H Παναχαΐκή, η πραγματική είμαστε εμείς οι θαρραλέοι που ήρθαμε στο γήπεδο και οι άλλοι 10.000 που κάθισαν σπίτι τους.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Αποτυχία αντίληψης ότι δεν σ’ αρέσει κάτι, δεν πας στο γήπεδο. Αυτή είναι η λαθεμένη θέση του οπαδού. Αν είναι ανάγκη, πρέπει να βρίσεις, να απαιτήσεις τούτο και το άλλο. Για το λόγο ότι, η ομάδα ανήκει στο λαό της, επειδή δεν υπάρχει ομάδα χωρίς τον κόσμο της, ο κόσμος έχει κάθε δικαίωμα να έχει άποψη στα διοικητικά. Όχι το άλλο. Δεν είμαι διοίκηση, δεν θέλω να διεκδικήσω το καλύτερο μέλλον της ομάδας μου , δεν σηκώνω χέρι.

Τελειώσαμε; Μη βιάζεσαι. Μιλάει ο Τσίπας. Η Παναχαΐκή, δυστυχώς, για μια ακόμα φορά κινδυνεύει με εμφύλιο.  Δεν έχει ευθύνες ο κόσμος, οργανωμένος κι όχι, που δεν μπορεί να δεχτεί με τίποτα τον Δρόσο. Όποιος δεν συμφωνεί, τότε τον αδικεί τον κόσμο της Παναχαΐκής. Τον θεωρεί ανύπαρκτο. Ο κόσμος της Παναχαΐκής, όμως, είναι υπαρκτός, βροντερός, συμμετοχικός, καθόλου λάθος αναθρεμμένος, εκπαιδευμένος. Γι’ αυτό και αντιδρά σοφά στις όποιες ανεπάρκειες και αδυναμίες των διοικήσεων που κατά διαστήματα έφεραν την ομάδα στο χάος.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.