Δεν πιάνεται η μπάλα

Τι άλλο χρειάζεται κανείς για αντιληφθεί ξεκάθαρα και τελεσίδικα πως δεν υπάρχει μπέσα στη μπάλα. Πως δεν αξίζει να αντιμετωπίζει κανείς με λογική ό,τι τρέχει σχετικά με το ποδόσφαιρο. Δεν ισχύει η αλήθεια της κουβέντας. Τα σύκα σύκα και η σκάφη σκάφη. Αυτά τα ξεχνάμε. Στο παιχνίδι ισχύει όταν λέμε σύκα εννοούμε και σκάφη, και αχλάδια και σέλινα και ό,τι άλλο δεν βάζει ο νους.

Η Παναχαϊκή είχε κάνει περίπατο 3-0 στη Λάρισα, την προηγούμενη αγωνιστική, του πρωταθλήματος της Super League και σήμερα, στην Πάτρα, υπέστη «έμφραγμα», στο 98’ λεπτό, από τον Ιωνικό. Με γκόλ του Ομάρ, που θα έπρεπε να έχε υποβληθεί. Αλλά τέλος πάντων. Με συνέπεια να χάσει την ευκαιρία να σκαρφαλώσει στην κορυφή της βαθμολογίας, που θα ήταν συγκάτοικος με τον Λεβαδειακό, ο οποίος χθες στραβοπάτησε μέσα, 0-0 με τον Διαγόρα Ρόδου. Μια από τα ίδια και η πολυσυζητημένη και πολυάκριβη Ξάνθη (του άρματος Σαββίδη, όπως συζητιέται στην πιάτσα). Έφαγε σφαλιάρα με 2-1 στην Κρήτη από τον Εργοτέλη. Μετά τον Ιωνικό, μεγάλος κερδισμένος της αγωνιστικής και τα Τρίκαλα, που επέδρασσαν από τα Χανιά, με 1-2. Ιωνικός και Τρίκαλα, ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση, με απολαβή 11 βαθμούς.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Καθόλου περίεργο. Απεναντίας συμβαίνει συχνά στο ποδόσφαιρο αυτό που αν ήταν κανόνας και κατά 10 με 15% στις μπίζνες, τα πράγματα στον πλανήτη θα ήταν εκτός ελέγχου.

Δεν είναι δυνατόν να μπει προγραμματισμός, στόχος, να διατεθούν πιστώσεις, επενδύσεις σε οικονομικά μεγέθη στα οποία ενυπάρχει η πιθανότητα του… απίθανου. Του παράλογου. Του ανάποδου.

Πριν μια βδομάδα, η Παναχαϊκή έκανε πάρτι με τον Απόλλων Λάρισας, κι όλοι είπαν πως η ομάδα, επιτέλους, βρήκε τον εαυτό της. Το πραγματικό. Έφαγε σήμερα το ηλεκτροσόκ, κι η απόλυτα πετυχημένη στην Λάρισα Παναχαϊκή, έπεσε από τα σύννεφα.

Είπαμε. Το ποδόσφαιρο δεν… παίζεται. Δεν πιάνεται. Έχει τη δύναμη να ανατινάζει σχεδιασμούς, συμφωνίες, προσωπικότητες. Το άσπρο να το κάνει μαύρο, για πλάκα.

Διαβάστε ακόμα : H Παναχαϊκή διέσυρε το στοίχημα

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.