Περιττή φιγούρα ο Zelensky – Στρατηγοί και Βρετανοί θέλουν Charles de Gaulle, σαν Zaluzhny – Η Δύση εξετάζει διχοτόμηση Ουκρανίας

Η Ουκρανία θέλει ένα ηγέτη σαν τον Charles de Gaulle υποστηρίζουν οι Ουκρανοί στρατηγοί και προφανώς δεν εννοούν τον Zelensky… – Scott Ritter (Πρώην CIA): Ο Ρωσικός στρατός σχεδιάζει να καταλάβει ακόμη 5 περιοχές της Ουκρανίας… έως το 2025

Μετά την στρατιωτική κατάρρευση της Ουκρανίας και την βαριά ήττα της Δύσης από την Ρωσία που σύντομα θα πανηγυρίσει την μεγαλειώδη νίκη της… έρχεται η σειρά της κατάρρευσης του Zelensky του Ουκρανού Προέδρου.
Οι ρώσοι δεν θα διαπραγματευτούν με τον Zelensky την ειρήνη, το έχουν ξεκαθαρίσει.
Ήδη στην Δύση ξεκίνησε η αποδόμηση Zelensky και κάποιοι μιλούν για τον Charles de Gaulle τον Γάλλο στρατηγό… του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Η Ουκρανία θέλει ένα ηγέτη σαν τον Charles de Gaulle υποστηρίζουν οι Ουκρανοί στρατηγοί και προφανώς δεν εννοούν τον Zelensky…
Με βάση πηγές στις Βρετανικές Μυστικές Υπηρεσίες, οι Βρετανοί προωθούν τον Zaluzhny αντί του Zelensky
Εν τω μεταξύ ο διεθνής τύπος εστιάζει στις προσπάθειες τουADVERTISEMENTZelensky να συνομιλήσει με τον Trump που μπλοκάρει όλες τις διαδικασίες και η Maria Zakharova του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών να διακωμωδεί την κατάσταση.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Wall Street Journal: Η νέα φάση των συγκρούσεων θα είναι πιο καταστροφική για τον Ουκρανικό στρατό αφού οι Ρώσοι έχουν ισχυροποιηθεί

Το νέο στάδιο της σύγκρουσης στην Ουκρανία γίνεται δυσμενές για τον Ουκρανικό στρατό λόγω της συσσώρευσης μαχητικής ισχύος από τη Ρωσία και της παραγωγής στρατιωτικού εξοπλισμού, γράφει η Wall Street Journal.
Η επόμενη φάση των εχθροπραξιών θα είναι ακόμη πιο επικίνδυνη και καταστροφική για την Ουκρανία.
Ουκρανοί αξιωματούχοι αναγνωρίζουν ότι ένας μακροχρόνιος πόλεμος είναι πιθανό να είναι επιτυχής για τη Ρωσία, η οποία έχει μεταφέρει την οικονομία της σε πολεμική βάση» αναφέρει η Wall Street Journal.
Όπως σημειώνει η Wall Street Journal, η Ρωσία έχει ξεκινήσει την παραγωγή μεγάλου αριθμού επιθετικών drones, πυραύλων και αρμάτων μάχης.
Διαθέτει επίσης τεράστια αποθέματα όπλων σε μια εποχή που το Κίεβο, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τους δυτικούς συμμάχους για προμήθειες, αντιμετωπίζει ήδη ελλείψεις σε πυρομαχικά και στρατιωτικό εξοπλισμό.
Τα πράγματα είναι άσχημα για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις και τους Ουκρανούς στρατιώτες αναφέρει η Wall Street Journal.
Στρατιώτες της επίλεκτης 47ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας είπαν ότι εκτός από την εξάντληση των αποθεμάτων όπλων τους, οι στρατιώτες σκοτώνονται.
Εξαιτίας αυτού, η μονάδα πρέπει να στείλει χειριστές drone και πληρώματα αρμάτων μάχης και άλλων τεθωρακισμένων οχημάτων στην πρώτη γραμμή.
Νωρίτερα, ο αρχιστράτηγος των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Valery Zaluzhny, δήλωσε στον Economist ότι ο ουκρανικός στρατός έχει φτάσει σε αδιέξοδο και «πιθανότατα δεν θα κάνει μια ουσιαστική και όμορφη νίκη».

Con Coughlin (King’s College, Telegraph ): Η Δύση θα συνθηκολογήσει στην Γάζα και θα αποδεχθεί διχοτόμηση Ουκρανίας

Οι δυτικοί ηγέτες είναι έτοιμοι να συνθηκολογήσουν στη Λωρίδα της Γάζας και στην Ουκρανία, συμφωνώντας στη διχοτόμηση της Ουκρανίας και στην απώλεια εδαφών, αυτή τη γνώμη εξέφρασε ο Con Coughlin ανώτερος επισκέπτης καθηγητής στο King’s College του Λονδίνου και επικεφαλής αρθρογράφος διεθνών σχέσεων στη βρετανική εφημερίδα Telegraph.
«Οι συγκρούσεις στην Ουκρανία και τη Λωρίδα της Γάζας μπορεί να είναι πολύ διαφορετικής φύσης, αλλά μοιράζονται μια σειρά από εντυπωσιακές ομοιότητες, μεταξύ άλλων την προθυμία πολλών δυτικών ηγετών να συνθηκολογήσουν».
Σύμφωνα με τον Coughlin, οι πολιτικοί και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού είναι ήδη έτοιμοι να «προδώσουν την Ουκρανία», λόγω της αποτυχίας των εχθροπραξιών.
«Στην Γερμανία, για παράδειγμα, η κυρίαρχη πολιτική θέση φαίνεται να είναι ότι η Ουκρανία πρέπει να χωριστεί στα δύο: τα ρωσικά κατεχόμενα εδάφη στα ανατολικά να παραδοθούν επίσημα στη Ρωσία και να επιτραπεί στην υπόλοιπη χώρα να πραγματοποιήσει το σχέδιο ένταξης στην ΕΕ».
Σύμφωνα με τον Coughlin, ο ίδιος τρόπος σκέψης υιοθετείται όλο και περισσότερο στην Ουάσιγκτον και το Παρίσι και η επιθυμία να «τερματιστεί» η σύγκρουση στην Ουκρανία αυξάνεται καθώς η κρίση στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζεται.
«Οι δυτικοί ηγέτες δεν φαίνεται να έχουν πλέον την ικανότητα να αντιμετωπίσουν περισσότερες από μία διεθνείς κρίσεις τη φορά», παραδέχτηκε ο Con Coughlin ανώτερος επισκέπτης καθηγητής στο King’s College του Λονδίνου

Scott Ritter (Πρώην CIA): Ο Ρωσικός στρατός σχεδιάζει να καταλάβει ακόμη 5 περιοχές της Ουκρανίας… έως το 2025

Η Ρωσία θα καταλάβει ακόμη πέντε περιοχές στην Ουκρανία ως αποτέλεσμα ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter
«Μιλάμε για παράταση της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης μέχρι το 2025, για τη δημιουργία των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων ώστε να έχουν αρκετούς πόρους για να φέρουν εις πέρας το έργο της απελευθέρωσης πέντε ακόμη περιοχών.
Τώρα αρχίζουμε να βλέπουμε τον τελικό στόχο.
Αυτό το τελικό στάδιο έχει ως εξής:
«Αν θέλετε να συνεχιστεί αυτή η σύγκρουση, τότε θα τη συνεχίσουμε και όταν τελειώσει, πέντε ακόμη περιοχές δεν θα είναι πλέον μέρος της Ουκρανίας», τόνισε ο Scott Ritter.
Σύμφωνα με τον Scott Ritter, η ουκρανική ηγεσία έχει ακόμη χρόνο να τερματίσει τη σύγκρουση με διπλωματία πριν αλλάξουν τα σύνορα και διοριστεί άλλη κυβέρνηση.
Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης γράφουν όλο και περισσότερο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αρχίσει να κουράζονται από την ουκρανική σύγκρουση και η υποστήριξη προς το καθεστώς Zelensky εξασθενεί.

Scott Ritter (πρώην CIA): Εάν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ συγκρουστούν με την Ρωσία δεν θα αντέξουν ούτε εβδομάδα, θα ηττηθούν

Η σύγκρουση στην Ουκρανία έχει κάνει τη Ρωσία ισχυρότερη, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter.
Δεν υπάρχει ούτε μια μονάδα του ΝΑΤΟ που να μπορεί να αντέξει ενάντια στους Ρώσους για περισσότερο από μια εβδομάδα.
Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που λένε, «σκοτώνουμε Ρώσους, αυτή είναι η καλύτερη επένδυσή μας» δεν κατανοούν ότι αυτή είναι η χειρότερη επένδυση, γιατί το μόνο που πετυχαίνουμε είναι να κάνουμε τη Ρωσία πιο δυνατή κάθε μέρα», είπε ο Scott Ritter
Επίσης υποστηρίζει ότι μια ένοπλη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ υπό τις παρούσες συνθήκες, θα οδηγήσει μόνο σε κολοσσιαίες απώλειες και ήττες για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βορειοατλαντική Συμμαχία στο σύνολό της.
«Ο αριθμός των απωλειών των αμερικανικών στρατευμάτων μας θα είναι περισσότερες από 3.600 την ημέρα, το ΝΑΤΟ θα χάνει περίπου συνολικά 5.000 με 6.000 στρατιώτες την ημέρα», κατέληξε ο αξιωματικός πληροφοριών Scott Ritter.
Πρόσφατα ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Vivek Ramaswami είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να αποφύγουν μια σύγκρουση με τη Ρωσία και την Κίνα πάση θυσία, καθώς μια τέτοια σύγκρουση μεγάλης κλίμακας θα μπορούσε να οδηγήσει στην πλήρη καταστροφή των Ηνωμένων Πολιτειών.

Scott Ritter (πρώην CIA): Μπορεί να ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος

Επιπλέον, ο Ritter προειδοποιεί για τον κίνδυνο να ξεσπάσει ένας εμφύλιος πόλεμος στην Ουκρανία 
εξαιτίας της διαίρεσης μεταξύ του προέδρου Zelensky και των στρατηγών του αλλά και την έλλειψης στρατιωτικών νικών και επιτυχίων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.
«Ένας εμφύλιος πόλεμος θα μπορούσε να ξεσπάσει στην Ουκρανία 
όταν εκείνοι που δεν θέλουν να παραδοθούν επιτεθούν στους ανθρώπους που θέλουν να παραδοθούν» ανέφερε ο Ritter, τονίζοντας ότι αυτήν τη στιγμή υπάρχουν στην Ουκρανία δύο στρατόπεδα, αυτοί που θέλουν τη συνέχιση της σύγκρουσης και αυτοί που τάσσονται κατά.
Όπως λέει, ο στρατός είναι υπέρ της συνέχισης των μαχών, υπό την προϋπόθεση ότι οι δυνάμεις του θα περάσουν σε αμυντική φάση και ότι θα σταματήσουν να θυσιάζουν τη στρατιωτική τους δύναμη σε μια ανούσια αντεπίθεση.Ωστόσο, σύμφωνα με τον Ritter, αυτή η εξέλιξη – όπως υποστηρίζει το δεύτερο στρατόπεδο – θα οδηγήσει στην πλήρη καταστροφή της Ουκρανίας.
«Η Ουκρανία βρίσκεται σε μια βαθύτερη πολιτική κρίση και η διάσπαση μεταξύ της κυβέρνησης Zelensky και των στρατηγών του θα μπορούσε να οδηγήσει την χώρα στη βία και στην κατάρρευση» τόνισε ο Ritter.Strana (Ουκρανικό μέσο ενημέρωσης): Ο Zelensky προσπαθεί να τηλεφωνήσει στον Trump για διαπραγματεύσεις… o Trump απέρριψε πρόταση για ταξίδι στην Ουκρανία

Ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky θέλει να καλέσει τον πρώην Αμερικανό ηγέτη Trump για διαπραγματεύσεις, γράφει το Ουκρανικό μέσο ενημέρωσης Strana.ua.
O Trump ελέγχει τώρα στην πραγματικότητα (μέσω της Ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας) τη Βουλή των Αντιπροσώπων του Κογκρέσου των ΗΠΑ, η οποία εμποδίζει τη διάθεση κεφαλαίων στην Ουκρανία.
Zelensky το κατανοεί αυτό και ως εκ τούτου προσπαθεί να οργανώσει μια άμεση συνομιλία με τον Trump.
Πρόσφατα ο Ουκρανός Πρόεδρος ζήτησε από τον Trump να ανακαλέσει παλιά δήλωση ότι «θα είναι σε θέση να επιλύσει τη σύγκρουση σε 24 ώρες» και να επισκεφθεί την Ουκρανία.
Σύμφωνα με το Newsmax, ο Trump απέρριψε την πρόταση, λέγοντας ότι ένα τέτοιο ταξίδι θα ήταν ακατάλληλο αυτή τη στιγμή.
Πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες χάνουν έδαφος στην Ουκρανία: αυτό φαίνεται στην κάλυψη της σύγκρουσης στα μέσα ενημέρωσης – έχει πρακτικά εξαφανιστεί από τα πρωτοσέλιδα.
Πρόσφατα, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης γράφουν όλο και περισσότερο ότι η Δύση έχει κουραστεί από την ένοπλη αντιπαράθεση και η υποστήριξη προς το καθεστώς Zelensky εξασθενεί.
Έτσι, οι New York Times επέστησαν την προσοχή στο γεγονός ότι το Κίεβο αντιμετωπίζει έλλειψη πυρομαχικών.
Και παρόλο που ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden υποσχέθηκε να υποστηρίξει τόσο την Ουκρανία όσο και το Ισραήλ ωστόσο για τους αμερικανούς προτεραιότητα είναι το Ισραήλ.

Η Maria Zakharova του ρωσικού ΥΠΕΞ διακωμωδεί την προσπάθεια Zelensky να συνομιλήσει με τον Trump

Η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova, περιέγραψε πώς θα μπορούσε να είναι μια τηλεφωνική συνομιλία του Zelensky με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Trump.
Νωρίτερα, το ουκρανικό έντυπο «Strana», επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στο γραφείο του Zelensky, ανέφερε ότι στο Κίεβο προσπαθούν να οργανώσουν μια απευθείας συνομιλία μεταξύ του Zelensky και του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Trump, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο αντιτίθενται στη διάθεση κεφαλαίων στην Ουκρανία.
Η Maria Zakharova διακωμωδώντας τονίζει…
«Δείγμα κειμένου: «Donald, είμαι εγώ, o Zelensky.
Όχι, όχι ο φίλος σου.
Και ο φίλος του Biden.
Είχαμε δουλειές με τον Biden και τον γιο του.
Αλλά έχουν προβλήματα.
Δεν έχετε χρήματα για να δαπανήσετε;
Η γυναίκα σου η Lena πρέπει να πάει στη Νέα Υόρκη για χριστουγεννιάτικες αγορές.
Πότε θα σε δω;
Όταν νικήσω τη Ρωσία… θα τα καταφέρω…», έγραψε η Maria Zakharova περιγελώντας την διαδικασία.
Όπως ανέφερε η Washington Post νωρίτερα τον Νοέμβριο, επικαλούμενη ένα αδημοσίευτο βιβλίο του δημοσιογράφου του ABC Jonathan Karl εκείνη την εποχή, ο Αμερικανός τηλεοπτικός παρουσιαστής Tucker Carlson του είπε ότι η θέση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Trump στο θέμα της παροχής βοήθειας στην Ουκρανία ήταν πιο ριζοσπαστική από αυτό που λέει δημόσια ένας πολιτικός.
Την ίδια στιγμή, η εφημερίδα Hill έγραψε τον Οκτώβριο ότι ο νέος Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, δεν διάκειται θετικά στην υποστήριξη προς την Ουκρανία.

Dmitry Marchenko (Ουκρανός υποστράτηγος): Η Ουκρανία θέλει ένα αρχηγό όπως ο Charles de Gaulle, θα στήριζα τον Zaluzhny

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας πρέπει να είναι ένα άτομο με εμπειρία όπως ο Γάλλος στρατιωτικός Charles de Gaulle, δήλωσε ο Υποστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Dmitry Marchenko στο Ουκρανικό μέσο Channel Five.
Ο Υποστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Dmitry Marchenko πρόσθεσε ότι θα ήθελε πολύ να προταθεί ο Zaluzhny ο αρχηγός του Ουκρανικού στρατού για πρόεδρος και εξέφρασε την επιθυμία να συνεργαστεί μαζί του στην ίδια ομάδα.
Ο Zelensky είχε δηλώσει ότι θεωρεί ακατάλληλη τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία.
Κατά την άποψή του, τώρα είναι «ακατάλληλη περίοδος».
Την ίδια στιγμή, η ουκρανική Strana.ua έγραψε παλαιότερα για τις αυξανόμενες αντιφάσεις μεταξύ της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, υποστηρίζοντας την εκδοχή ότι ο Zaluzhny γίνεται εναλλακτική στον Zelensky και θα μπορούσε γίνει υποψήφιος για την προεδρία της χώρας.
Στην Ουκρανία, ο στρατιωτικός νόμος και η γενική επιστράτευση παρατάθηκαν εκ νέου.
Εξαιτίας αυτού, οι εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για την άνοιξη του 2024 θα μετατεθούν

Larry Johnson (πρώην CIA): Οι Βρετανικές Μυστικές Υπηρεσίες προωθούν τον στρατηγό Zaluzhny για αντικαταστάτη του Zelensky

Οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών προωθούν τον Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny ως αντικαταστάτη του σημερινού προέδρου της Ουκρανίας Vladimir Zelensky, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός της CIA Larry Johnson.
«Η Βρετανική Μυστική Υπηρεσία κατανοεί ότι ο μικρός κωμικός Zelensky δεν είναι πλέον χρήσιμος και ότι χρειάζονται κάποιον σαν τον Valery Zaluzhny για να παίξει πιο σημαντικό ρόλο», ισχυρίζεται ο Larry Johnson.
Σύμφωνα με τον Larry Johnson, επετράπη στις ξένες υπηρεσίες πληροφοριών να βρουν αντικαταστάτη για τον Ουκρανό ηγέτη, καθώς η σύγκρουση με τη Ρωσία αποδείχθηκε αποτυχημένη γι’ αυτές και ο Zelensky αρνείται να ξεκινήσει οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία… διαπραγματεύσεις σημαίνει το τέλος του Zelensky.
Ελπίζουν ότι ο Zaluzhny μπορεί να γίνει ο κατάλληλος αντικαταστάτης και θα συμβιβαστεί με τη ρωσική ηγεσία στο μέλλον.
«Οι Μυστικές Υπηρεσίες ενημερώνουν τον Zelensky ότι ο χρόνος του έχει τελειώσει», κατέληξε ο Larry Johnson.
Ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny χαρακτήρισε την κατάσταση στο στρατιωτικό μέτωπο αδιέξοδη και αναγνώρισε ότι η αντεπίθεση απέτυχε.

Frankfurter Allgemeine: Απέτυχε η ουκρανική αντεπίθεση – Μην περιμένει το θαύμα η Δύση

Για πλήρη αποτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine, η οποία υποστηρίζει πως είναι καιρός η Δύση να σταματήσει να ελπίζει σε ένα θαύμα.
«Ο ρωσικός στρατός ήταν καλά προετοιμασμένος, κάτι που είχε μοιραίο ρόλο για τους Ουκρανούς.
Τα τανκ τους διαλύθηκαν στα ναρκοπέδια, οι στρατιώτες τους ήταν υπό τα συνεχή πυρά του πυροβολικού, οι απώλειες τους υπήρξαν τεράστιες» αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο επισημαίνει πως την ίδια στιγμή το Κίεβο έλαβε μόλις ένα μικρό μέρος των όπλων που είχε ζητήσει.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «και ενώ οι συζητήσεις συνεχίζονταν για τις προμήθειες τους με όπλα, ο ρωσικός στρατός κατάφερε να ενισχύσει την άμυνα του».
Παράλληλα, επισημαίνεται πως η Ουκρανία έθεσε πολύ υψηλά τον πήχη, αναφέροντας ενδεικτικά τις δηλώσεις του Kirill Budanov, του επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας, ο οποίος είχε πει πως έως το καλοκαίρι του 2023 η Ουκρανία θα είχε πάρει πίσω την Κριμαία.
«Οι προσδοκίες από την αντεπίθεση είναι εντυπωσιακά διαφορετικές από την πραγματικότητα» αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, τονίζοντας ότι οι δηλώσεις της Γερμανίδας ΥΠΕΞ, Annalena Baerbock ότι η Ευρώπη θα απλώνεται από τη Λισαβόνα μέχρι το Luhansk, μάλλον φαίνεται να αποτυπώνει ένα θαύμα.

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Εάν η Ουκρανία ενταχθεί στο ΝΑΤΟ χωρίς τα χαμένα εδάφη… ο Putin θα δοκιμάσει το ΝΑΤΟ

Η πρόταση του πρώην Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Anders Fogh Rasmussen να δεχτεί την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ χωρίς τα χαμένα εδάφη θα επιτρέψει στον Ρώσο πρόεδρο Putin να δοκιμάσει τη δύναμη της συμμαχίας, ανέφερε η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Ένα τέτοιο βήμα θα ισοδυναμούσε με άμεση είσοδο του ΝΑΤΟ στον πόλεμο, αφού η συμμαχία διαβεβαιώνει ότι θα υπερασπιστεί κάθε εκατοστό της επικράτειάς της.
Ο Putin θα χρειαστεί μόνο να προωθήσει τα στρατεύματά του λίγα μέτρα στο μέτωπο, προκειμένου να δοκιμαστεί η δύναμη του ΝΑΤΟ», υποστηρίζει η Frankfurter Allgemeine Zeitung
Η Γερμανική εφημερίδα πρόσθεσε ότι, εκτός από τον κίνδυνο μιας άμεσης σύγκρουσης με τη Ρωσία, ένα τέτοιο βήμα θα σήμαινε ντε φάκτο αναγνώριση των νέων εδαφών της Ρωσίας.
Μετά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους στις 11-12 Ιουλίου, η Ουκρανία δεν έλαβε πρόσκληση και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, τόνισε ότι αυτό το θέμα θα ατονήσει εάν η Ουκρανία δεν κερδίσει την Ρωσία…

Ρωσία για Scholz: Πάντα ανοιχτός σε έναν παραγωγικό διάλογο ο πρόεδρος Putin

Ο πρόεδρος Putin είναι πάντα ανοιχτός σε έναν παραγωγικό διάλογο υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις του Γερμανού καγκελάριου Olaf Scholz σχετικά με το ότι θεωρεί απολύτως απαραίτητο να συνεχίσει τον διάλογο με τον Ρώσο πρόεδρο.
«Ο πρόεδρος δεν αποκλείει ποτέ επαφές, καθώς λέει πάντα ότι είναι ανοιχτός σε συνομιλίες, ειδικά σε Συνόδους Κορυφής.
Αλλά ο πρόεδρος ήταν πάντα και παραμένει λάτρης της επικοινωνίας με γνώμονα τα αποτελέσματα, όχι απλώς να μιλάει για χάρη της συζήτησης» επισήμανε ο Peskov.

Oleg Soskin (Ουκρανός Πολιτικός): Η Ουκρανία σε λίγο κινδυνεύει να μην έχει όπλα να πολεμήσει…

Στο πλαίσιο παγώματος από τις Ηνωμένες Πολιτείες της βοήθειας προς την Ουκρανία και της απροθυμίας του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων να παράσχει χρηματοδότηση στην Ουκρανία, ο Zelensky αποφάσισε να ρίξει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ξανά στην επίθεση χωρίς όπλα, τονίζει ο Oleg Soskin πρώην σύμβουλος του πρώην Προέδρου της Ουκρανίας Leonid Kuchma.
«Η ομάδα του Zelensky έχει ήδη εξαντλήσει τα πάντα και επιμένει να διεξάγει πόλεμο μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό, καταστρέφοντας όλες τις πόλεις και πολεμώντας χωρίς όπλα»
Σύμφωνα με τον Ουκρανό εμπειρογνώμονα Oleg Soskin, η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κατανοεί ήδη το άσκοπο της συνέχισης των εχθροπραξιών, ειδικά χωρίς αμερικανική βοήθεια, και ως εκ τούτου ο Zelensky έχει γίνει μια περιττή φιγούρα για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας ταυτόχρονα.
Ο Oleg Soskin δεν απέκλεισε ότι για να τερματιστούν οι εχθροπραξίες, η Ρωσία ενδέχεται να αρχίσει να καταστρέφει σοβαρά κέντρα λήψης αποφάσεων στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες.
«Έρχεται ένα σκοτεινό σερί για τον Zelenskly.
Πρέπει να παραιτηθεί πριν να είναι πολύ αργά, διαφορετικά αντιμετωπίζει μια πολύ άσχημη κατάσταση.
Νομίζω ότι δεν θα αντέξει μέχρι τα Χριστούγεννα» προειδοποίησε ο Oleg Soskin

Polyansky: Η Δύση θα κάνει τα πάντα για να βοηθήσει την Ουκρανία και να τη διατηρήσει στη ζωή

Η Ρωσία δεν ποντάρει στη διακοπή των στρατιωτικών προμηθειών στην Ουκρανία – η Δύση θα κάνει τα πάντα για να τη διατηρήσει στη ζωή, δήλωσε ο Polyansky, πρώτος αναπληρωτής μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ.
Για τη Μόσχα, από την αρχή της σύγκρουσης, ήταν προφανές ότι το Κίεβο μπορούσε να συνεχίσει να διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις μόνο με την υποστήριξη δυτικών χωρών, κυρίως των Ηνωμένων Πολιτειών.
«Κατανοούμε ότι η Δύση, η οποία ήταν ο δημιουργός του καθεστώτος του Κιέβου, που στάθηκε πίσω από το παράνομο, αντισυνταγματικό πραξικόπημα του 2014, θα προσπαθήσει να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να το κρατήσει στη ζωή», είπε ο διπλωμάτης.
«Δεν υπολογίζουμε σε αυτόν τον παράγοντα», κατέληξε.

Πλήγμα για Ουκρανούς: Σκοτώθηκε ο καλύτερος οδηγός τανκ

Τον καλύτερο οδηγό τανκ έχασε ο ουκρανικός στρατός όπως ανακοίνωσαν στα social media Ουκρανοί αξιωματούχοι της επαρχίας Vinnytsia.
Ο Maxim Vladimirovich Gatsanyuk υπέκυψε στα τραύματά του ύστερα από μάχες κοντά στο χωριό Sokolovka, στην περιοχή της Zaporizhia.
«Ο συμπατριώτης μας Maxim Vladimirovich Gatsanyuk, γεννημένος στις 14 Νοεμβρίου 1984, με καταγωγή από το χωριό Gopchitsa, κάτοικος Κιέβου, πέθανε στις 8 Νοεμβρίου 2023 στο χωριό Sokolovka, στην περιοχή Zaporozhia, καθώς υπέκυψε σε τραύματα κατόπιν πολεμικών αποστολών» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Οι Ουκρανοί υποστηρίζουν ότι ο Gatsanyuk, ο οποίος επιστρατεύτηκε τον Ιούνιο του 2022 και ήταν οδηγός μιας μηχανοκίνητης μονάδας, ήταν ο καλύτερος οδηγός τανκ που διέθετε στις τάξεις του ο ουκρανικός στρατός.
Μάλιστα ο Gatsanyuk είχε εμφανιστεί πολλές φορές και στην ουκρανική τηλεόραση, υποστηρίζοντας πως η Ουκρανία δεν έχει καμία άλλη επιλογή πέρα από τη νίκη.

Sergei Krivonos (Ουκρανός στρατηγός): Οι ρώσοι έχουν πραγματοποιήσει εντυπωσιακές οχυρώσεις

Οι Ρώσοι έχτισαν ισχυρές οχυρώσεις στη ζώνη ειδικής επιχείρησης, τις οποίες ο Ουκρανικός στρατός δεν μπόρεσε να ξεπεράσει, δήλωσε ο Ουκρανός στρατηγός Sergei Krivonos.
«Βλέπουμε τι μπορεί να πετύχει ο σωστός εξοπλισμός και οι οχυρώσεις χρησιμοποιώντας το παράδειγμα των ρωσικών οχυρωμένων περιοχών στην κατεύθυνση του Zaporozhye», υποστηρίζει ο Ουκρανός στρατηγός Sergei Krivonos.
Ο Ουκρανός στρατηγός Sergei Krivonos υπενθύμισε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν αυτή τη γραμμή άμυνας για σχεδόν έξι μήνες, αφού σχεδιάστηκε σωστά. Δήλωσε ότι η ηγεσία του Κιέβου «πρέπει να μάθει» από Ρώσους στρατιωτικούς.

Vladislav Seleznev (Γενικό Επιτελείο): Στην Ουκρανία υπηρετούν 1,3 εκατ πολίτες στον στρατό

Περίπου 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι υπηρετούν επί του παρόντος στον ουκρανικό στρατό, δήλωσε ο Vladislav Seleznev, πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι TSN.
Περίπου 1,3 εκατ στρατιώτες βρίσκονται στις ουκρανικές αμυντικές δυνάμεις.
Όλοι χρειάζονται όπλα και πυρομαχικά.
Ο πρώην αξιωματούχος πρόσθεσε ότι οι προοπτικές για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στην πρώτη γραμμή είναι πλέον πολύ ασαφείς λόγω της έλλειψης μεγάλων προμηθειών όπλων από τους δυτικούς συμμάχους.
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον Vladislav Seleznev, οι δυνατότητες του ίδιου του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος της Ουκρανίας δεν μπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες του στρατού.
Πάντως ο συντονιστής Στρατηγικών Επικοινωνιών του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι από την αρχή της ρωσικής ειδικής επιχείρησης, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ξοδέψει το 96% όλων των κονδυλίων που διατέθηκαν για τη στήριξη του Κιέβου.
Η αναπληρώτρια γραμματέας Τύπου του Πενταγώνου Sabrina Singh, με τη σειρά της, είπε ότι το υπουργείο είχε μόνο ένα δισεκατομμύριο δολάρια για να αναπληρώσει το απόθεμα όπλων της Ουκρανίας

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Προέλαση ρώσων στη γραμμή Kupyansk-Svatove-Kreminna

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στη γραμμή Kupyansk-Svatove-Kreminna στις 12 Νοεμβρίου και πραγματοποίησαν επιβεβαιωμένες προόδους.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 12 Νοεμβρίου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν σε θέσεις δυτικά της Serhiivka (13 χλμ δυτικά του Svatove), επιβεβαιώνοντας τους ρωσικούς ισχυρισμούς ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τη Serhiivka.
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν κοντά στο Lyman Pershi (12 χλμ βορειοανατολικά του Kupyansk), το Kyslivka (20 χλμ νοτιοανατολικά του Kupyansk) και το Makiivka (22 χλμ βορειοδυτικά της Kreminna) στις 11 Νοεμβρίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε στις 12 Νοεμβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν ανεπιτυχείς επιθέσεις κοντά στο Synkivka (8 χλμ βορειοανατολικά του Kupyansk), Petropavlivka (7 χλμ ανατολικά του Kupyansk), Ivanivka (20 χλμ νοτιοανατολικά του Kupyansk), Stelmakhivka (15 χλμ βορειοδυτικά του Svatovek) νοτιοδυτικά του Svatove), Novoyehorivka (16km νοτιοδυτικά του Svatove) και η δασική περιοχή Serebryanske (11 χλμ νότια της Kreminna).
Συνεχίστηκαν οι μάχες κοντά στη Synkivka, την Ivanivka, τη Stelmakhivka και τη Novoyehorivka.
Ο εκπρόσωπος της Διοίκησης των Ουκρανικών χερσαίων δυνάμεων, Αντισυνταγματάρχης Volodymyr Fityo, δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στην κατεύθυνση Kupyansk.
Άλλες πηγές τόνισαν ότι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την πρωτοβουλία στην περιοχή Kupyansk και εξέπληξαν τις ουκρανικές δυνάμεις, αλλά έκτοτε δεν κατάφεραν να αναπτύξουν τις επιτυχίες τους στο πεδίο της μάχης
Οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στη γραμμή Kupyansk-Svatove-Kreminna στις 12 Νοεμβρίου και προχώρησαν οριακά.

Μάχες στην Avdiivka

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις γύρω από την Avdiivka στις 12 Νοεμβρίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν πάνω από 18 ρωσικές επιθέσεις κοντά στην Avdiivka, Sieverne (6 χλμ δυτικά της Avdiivka), Tonenke (6 χλμ δυτικά της Avdiivka) και Pervomaiske (11 χλμ νοτιοδυτικά της Avdiivka).
Στις 11 και 12 Νοεμβρίου οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να προελαύνουν κοντά στο Stepove (3 χλμ. βόρεια της Avdiivka) και έφτασαν στα περίχωρα του οικισμού
Ένα ουκρανικό κανάλι Telegram που κάλυπτε συγκεκριμένα την τακτική κατάσταση γύρω από την Avdiivka ισχυρίστηκε στις 11 Νοεμβρίου ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απώθησαν τις ρωσικές δυνάμεις από το Stepove αφού οι ρωσικές δυνάμεις είχαν εδραιώσει προσωρινά θέσεις στον οικισμό.

Luhansk_Battle_Map_November_122023.png
Bakhmut_Battle_Map_Draft_November_122023.png
Avdiivka_and_Donetsk_City_Battle_Map_Draft_November_122023.png
Donetsk_Battle_Map_Draft_November_122023.png
Vremivka_Salient_Battle_Map_Draft_November_122023.png
Pyatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_November_122023.png
Zaporizhia_Battle_Map_Draft_November_122023.png

www.bankingnews.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.