Να, ένα κορίτσι που χαίρεσαι να βλέπεις

Μ’ έχει κερδίσει η η 21χρονη Ελίνα Τζένγκο. Είναι αθλήτρια του στίβου, η οποία διακρίνεται στο αγώνισμα του ακοντισμού και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2022. Θεωρείται ως ένα από τα ταλέντα του ελληνικού κλασικού αθλητισμού.

Να πω τι είναι εκείνο που χαίρομαι σ΄αυτό το κορίτσι με το πεντακάθαρο πρόσωπο, είμαι σίγουρος και με πεντακάθαρη ψυχή. Το χαμόγελο της. Αληθινό και αυθόρμητο χαμόγελο.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Για ποια μιλάμε; Για μια πολεμίστρια, όχι απλά αγωνίστρια. Σηκωμένο το δεξί χέρι με το ακόντιο, πριν τη βολή, είναι η γυναίκα πριν τη μάχη. Που δοκιμάζει την αξία της, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της, αλλά και σε σύγκριση με τις άλλες ρίπτριες. Αμαζόνα κανονική. … Κι όμως έχει εύκολο το χαμόγελο. Δεν υπάρχει άλλη καλύτερη απόδειξη ότι είναι πλάσμα τρυφερό και εμπιστοσύνης. 

Κορίτσαρος η Ελίνα Τζένγκο. Γυναίκα με θηλυπρέπεια και θηλυκότητα από τη μέση και πάνω, από τη μέση και κάτω θηρίο γυναίκας παλιάς, που έρχεται από πολύ βαθειά. Γυναίκας μάνας και συντρόφου με βάσεις κολλημένες στη γη, τα πόδια της παίρνουν δύναμη από το χώμα που πατάει. 

-apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.