Παράταση αγωνίας και παρασκήνιο στην …μάχη της παραλιακής!

Χαμός πραγματικός στην …μάχη της παραλιακής για την νύχτα και με πολύ παρασκήνιο . Καθώς ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει τίποτα. Η απόφαση του Δημάρχου Αλίμου να βάλει στοπ από τις 23.00 στα νυχτερινά μαγαζιά μετά και τις δηλώσεις του ότι η κατάσταση είναι φέτος ανεξέλεγκτη,έφερε ένα χαμό γενικά. Και όπως φάνηκε δεν ήταν λόγια του αέρα αλλά πραγματικά. Το γιατί κανείς δεν το ξέρει.Καθώς κακά τα ψέματα όπως έχουμε πει όλες οι πλευρές έχουν τα δικαιά τους και με τον έναν ή τον άλλο τρόπο πάντα βρίσκονταν η χρυσή τομή. Φέτος όμως έγινε χάος…!

Πάνω που πολλοί περίμεναν μια χαλάρωση των αρχικών απειλών,την Τρίτη 7 Ιουνίου το Δημοτικό Συμβούλιο του Αλίμου αποφάσισε να αποτελέσουν παρελθόν τα βεγγαλικά και τα ζωντανά σόου στα νυχτερινά μαγαζιά της παραλιακής.Όσον αφορά το ωράριο, για τις καθημερινές προς το παρόν παραμένει στις 11.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Το ωράριο ίσως να αυξηθεί κατά ένα δίωρο δηλαδή μέχρι τη 1 για τις Παρασκευές και τα Σάββατα. Όπως και να έχει όμως θα πρέπει να βρεθεί μια λύση καθώς και οι ιδιοκτήτες της εστίασης έχουν επενδύσει χρήματα αλλά και έχασαν μια διετία με την πανδημία. Αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής που είχαν βάλει ..πλάτη σε μεγάλο βαθμό,έχουν τα δικαιά τους για υπερβολές που καταγράφηκαν φέτος

Πολύ παρασκήνιο και εργασίες

Τι λέει το …υπόγειο ρεπορτάζ όμως. Κουτσά στραβά είχε βρεθεί η χρυσή τομή και παραλιακά μαγαζιά με ιστορία στην περιοχή είχαν κάνει εργασίες ώστε να φεύγει προς την θάλασσα ο ήχος και να μην είναι τόσο ενοχλητική η κατάσταση. Φέτος όμως το …κακό που έφερε έκρηξη και ..μέτρα έγινε για τρεις λόγους.

Ο πρώτος ήταν τα βεγγαλικά(σ.σ πυροτεχνήματα)που έπεφταν και μετά τις 00.00! Ο δεύτερος ήταν ότι κατέβηκαν και καινούργια μαγαζιά -κλαμπ φέτος και με πολλά λάιβ και κάποια εξ αυτών δεν ασχολήθηκαν καθόλου με το θέμα να προσέξουν. Επίσης υπήρξαν βραδιές με καλεσμένους Dj που έπιασε πρωί….!

Με όλα αυτά η κατάσταση ξέφυγε και υπήρξε και παρασκηνιακός “πόλεμος” των μαγαζάτορων καθώς άλλοι ήταν προσεκτικοί και άλλοι όχι και άλλοι είχαν πάρει και σχετικά μέτρα απορρόφησης του ήχου(στο δυνατόν) ρίχνοντας και λεφτά γι αυτό και άλλοι όχι.

Οριακές καταστάσεις

Η κατάσταση είναι οριακή. Στην παραλιακή έγιναν πολλές επενδύσεις,έπεσε φρέσκο χρήμα και υπάρχουν πολλές θέσεις εργασίας στην εστίαση που είναι νευραλγικός πλέον τομέας της οικονομίας μας. Επίσης η περίφημη και πολυδιαφημιζόμενη Αθηναϊκή Ριβιέρα σύμφωνα με τους μαγαζάτορες θα πρέπει να έχει και διασκέδαση. Όπως και έχει στο επόμενο διάστημα θα έχουμε πολλές εξελίξεις. Προς το παρόν υπάρχει μια περίοδος σιγής. Πολλά μαγαζιά που είχαν πρόβλημα κάνουν εργασίες για τον ήχο.

Οσοι δεν είχαν πρόβλημα με τον Δήμο είναι σε στάση αναμονής και ασφαλώς ενοχλημένοι από τους νέους …γείτονες(της εστίασης)που χάλασαν την ..ομερτά της παραλιακής. Και στο τέλος της ..φάσης αυτής περιμένουν μια απόφαση χαλάρωσης αρχικά των μέτρων από τον Δήμο Αλίμου με καλή θέληση και πράξεις(από τα μαγαζιά)από όλες τις πλευρές.

Ελπίζοντας ότι αν όλα πάνε έτσι καλα,δεν θα υπάρξουν ενοχλήσεις μετά και θα επιστρέψουμε στην πρότερη εποχή. Ακόμα και σήμερα έπεσαν οι τόνοι καθώς το Bolivar Beach Bar  που φέρνει πανάκριβους διάσημους Dj ,προχώρησε σε αλλαγή. H εμφάνιση του John Digweed θα επαναπρογραμματιστεί λέει χαρακτηριστικά καθώς είναι ένας σταρ της μουσικής σκηνής.

Και μέχρι την 01.00 δεν θα έβγαιναν τα κόστη κακά τα ψέματα. Συνεπώς ανακοινώθηκε από το κλαμπ ότι το event της Παρασκευής 10 Ιουνίου στο Bolivar Beach Bar θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 19:00 – 01:00π.μ. με τον Patrice Baumel τελικά.

Ο Δήμος με τα 3Β,τα “Ποσειδώνεια”  και οι …κερδισμένοι

Το άλλο μεγάλο θέμα είναι ότι σχετικές αποφάσεις έχει λάβει και ο Δήμος  Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης που προχωράει σε αυστηρό ωράριο όσον αφορά την ηχορύπανση . Και εδώ το ωράριο είναι 23.00. Μια σημαντική παράμετρος όμως. Η εφαρμογή του νέου κανονισμού θα ξεκινήσει, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, την 1η Ιουλίου.Συνεπώς δεν επηρεάστηκαν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις για τα “Ποσειδώνεια” και το …παρασκήνιο λέει ότι ανάλογα με τις εξελίξεις και στον Δήμο Αλίμου,θα έχουμε και εδώ χαλάρωσε προς τέλη καλοκαιριού.

Οι …κερδισμένοι πάντως είναι όσοι έχουν μαγαζιά στον Δήμο Γλυφάδας που δεν έχει πάρει σχετικές αποφάσεις και ήδη πολλοί ιδιοκτήτες ψάχνονται για χώρους εκεί ακόμα και για φέτος μαθαίνω(αν και δύσκολο). Όπως και να έχει όμως η νέα εποχή θα έρθει αργά ή γρήγορα καθώς όταν υλοποιηθεί το projekt του Ελληνικού,εκεί θα προβλέπεται λένε οι πληροφορίες χώρος για κλαμπ και εστίαση.

-Σωτήρης Γεωργίου/overfm.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.