Ο μάγκας Μirotic και η πραγματική βοήθεια

Ήθελα να το γράψω καιρό,είχε πέσει η εποχή του Φ4 της Ευρωλίγκα και ξεχάστηκα και το είδα πάλι προ ημερών και λέω εδώ είμαστε. Πρέπει να γράψουμε κάτι γιατί τα γραπτά μένουν.

Οπως διαβάσαμε σε πολλά ΜΜΕ ο 31χρονος Μαυροβούνιος έδωσε ένα ποσό ύψους 500.000 ευρώ για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στην Ουγγαρία ένα παιδάκι εννιά μηνών από τη Σερβία, που πάσχει από μία σπάνια ασθένεια στον νωτιαίο μυελό.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Οι γονείς του μικρού Βουκάν είχαν απλώς αναφέρει πως ένας γνωστός αθλητής μπάσκετ είχε καταβάλει το συγκεκριμένο ποσό .Αλλά λίγες μέρες αργότερα ο Τύπος της Σερβίας αποκάλυψε πως εκείνος ο αθλητής ήταν ο Μίροτιτς.Τα λόγια είναι περιττά.

Εχω πει πολλές φορές ότι υποκλίνομαι αποκλειστικά και μόνο σε αθλητές που κάνοντας το χόμπι της επαγγελμα βγάζοντας εκατομμύρια,γυρνούν μέρος των χρημάτων στην κοινωνία.

Και μάλιστα πρέπει να τα αναφέρουν όλα αυτά και τα ποσά ακόμα προκειμένου να γίνονται και οι ανάλογες συγκρίσεις. Ο Μίροτιτς λοιπόν κέρδισε μια θέση στην καρδιά μας.

 Οχι απλά γιατί έκανε την κίνηση αυτή αλλά επειδή όπως λέγω εγώ προσωπικά και έλεγαν και κάποιοι γέροντες και Αγιοί μας,σημασία έχει η προσφορά σου ανάλογα και τι έχεις.

Προσωπικά γελάω και θεωρώ ακραία υποκρισία να δίνουν κάποιοι που αμοίβονται με πολλά χρήματα,κάτι ψιλά.. Σαν τα τσιγάρα μας δηλαδή… Δεν μπορείς να έχεις συμβόλαιο πχ 1εκ και πάνω και να δίνεις 5-10χιλ στην καλύτερη και να παρουσιάζεται φιλάνθρωπος.

Λάθος.Και λάθος των ΜΜΕ που το προβάλλουν. Εγώ θα το πρόβαλλα μάλιστα κράζοντας που λέμε καθώς το θεωρώ και υποκρισία. Ο Μίροτιτς έδωσε ένα ποσό σοβαρό,πολύ σοβαρό,που απευθείας έδωσε λύση στο θέμα του παιδιού.

Ενώ άλλοι φιρμάτοι απλά έκαναν μια κίνηση να βάλουν όλοι από κάτι τις…Δηλ να βάζουν μερικά χιλιάρικα οι εκατομμυριύχοι αθλητές. Οχι παιδιά,αφήστε το καλύτερα.

Γεια σου ρε μάγκα Μίρο!

-Σωτήρης Γεωργίου/basketblog.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.