Πάνε, πάνε και ξαναπάνε “Πιπινιό” ! Αθλητές, δημοσιογράφοι, μέχρι πολιτικοί, καναλάρχες και εφοπλιστές

Παλιά πηγαίναμε εκδρομή για να πάρουμε καθαρό αέρα..

Άλλες φορές κάναμε καμιά ώρα εκτός Αττικής για να βρούμε μια καλή ταβέρνα…

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Πλέον δεν χρειαζόμαστε πάνω από μισή ώρα ακόμα και από την άλλη γωνιά της Αθήνας, για να μεταφερθούμε στην εξοχή και να φάμε καλύτερα και από τα πατροπαράδοτα σπιτικά μας…. Πάμε “Πιπινιό” λοιπόν στην Σταμάτα!

Ο λόγος για την παραδοσιακή ταβέρνα στην Σταμάτα, που κρατά μια 20ετία και θα πάει για αιώνα. Να ναι καλά οι ιδιοκτήτες της, οι αγαθοί γίγαντες Θόδωρος και Παναγιώτης. Που δεν θα σε αφήσουν σε …ησυχία αν όλα δεν είναι τέλεια.

Από τα ξημερώματα μόλις κλείνουν το μαγαζί, πάνε κατευθείαν χιλιόμετρα μακριά, για να αγοράσουν τα καλύτερα κρέατα, που θα επιλέξουν οι ίδιοι. Λίγες ώρες ύπνου και από το πρωί σχεδόν ξεκινά η δράση. Για να έχεις από το μεσημέρια όλα τα εκλεκτά εδέσματα.

Τι σου κάνει τρομερή εντύπωση; Όχι απλά το πόσο πεντανόστιμα είναι, αλλά το πόσο ελαφριά. Τρως κοκορέτσι και νομίζεις ότι έφαγες γιαούρτι. Τρως παιδάκια και νομίζεις ότι έφαγες φρουτόκρεμα. Τρομερές γεύσεις και αν και έχεις δοκιμάσει βαριά θεωρητικά φαγητά, στο τέλος νομίζεις ότι έφαγες ψάρι. Η ποιότητα, η γεύση και το πόσο προσεγμένα είναι ετοιμασμένα και ψημένα, είναι το μυστικό στον “Πιπινιό”!

Που δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις….Ασφαλώς δεν ξεχνάς την τρομερή τυροκαυτερή, μοναδικής γεύσης. Δεν λέμε καν για κοντοσούβλι. Πάντα θα δοκιμάσεις το απίστευτο συκωτάκι και το εξαιρετικό μπιφτέκι. Το αρνάκι στην γάστρα ακόμα και αν δεν έτρωγες αρνί θα σε κάνει να αλλάξεις γνώμη, γιατί είναι σαν φιλέτο και πιο ελαφρύ και από ρύζι! Τα άλλα θα στα πουν ο ίδιος ο Θοδωρής και ο Παναγιώτης από κοντά ….!

Γι αυτό στον “Πιπινιό” πας, πας, ξαναπάς και από την άλλη άκρη της Αθήνας, όπως οι μόνιμοι πελάτες του (μεταξύ των οποίων θα δεις από αθλητές, δημοσιογράφους και καναλάρχες, μέχρι πολιτικούς και εφοπλιστές που θέλουν απλά και ωραία πράματα). Όπως λένε και όσοι πάνε συχνά, εδώ είναι …γιάφκα με την έννοια ότι ειδικά το χειμώνα δίπλα στο τζάκι αργά το βράδυ κλείνονται τα καλύτερα deal!

Σάββατο και Κυριακή απαραίτητα κλείνεις τραπέζι καθώς είναι sold out. Το καλύτερο είναι στο τέλος. Πέραν των μεγάλων μερίδων και αφού έφαγες καλά, λες πόσο θα έρθει η λυπητερή και νομίζεις ότι ξέχασαν πιάτα μόλις δεις τον λογαριασμό. Όπως λένε και οι ιδιοκτήτες του, “σεβόμαστε τον πελάτη που έρχεται από μακριά και πληρώνει και βενζίνη και μειώνουμε το κέρδος μας στο ελάχιστο για να τους ξαναδούμε και να τους κάνουμε χαρούμενους”!

Διεύθυνση: Πέππα 1, Σταμάτα 145 75
Τηλέφωνο: 21 0621 6250
Βρείτε το στο Facebook

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.