Η Παναχαΐκή κέρδισε χάρη στη ψυχολογία

Η Παναχαΐκή κέρδισε χάρη στη ψυχολογία

Γι’ αυτό η ψυχολογία θεωρείται επιστήμη. Η πρώτη επιστήμη είναι. Τέρμα και τελείωσε, την δεύτερη κουβέντα πέτα την στο πηγάδι. Δεν πας μπροστά αν δεν έχεις ψυχολογία. Καλή ψυχολογία. Θετική ψυχολογία, που λένε οι μορφωμένοι.

Αήττητη στο φετινό πρωτάθλημα ήταν η Παναχαΐκή. Συνέχισε την αήττητη πορεία της και μετά την 6η αγωνιστική. Κέρδιζε με 1-0, τον Λεβαδειακό, παρότι στο δεύτερο ημίχρονο έλεγες ότι το ματς το εγκατέλειψε, όμως δεν το εγκατέλειψε. Χάρη στη ψυχολογία. Με την τρίτη της νίκη, τη σημερινή, ανέβηκε στην δεύτερη θέση και πλέον βρίσκεται σε απόσταση δυο βαθμών από την κορυφή.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Μετά την λήξη του αγώνα, ο τεχνικός της Πατρινής ομάδας, Σπύρος Μπαξεβάνος, εμφανώς ικανοποιημένος για το τρίποντο, τόνισε στη συνέντευξη Τύπου:

«Πετύχαμε σημαντική νίκη, πήραμε τρεις βαθμούς, μπήκαμε δυνατά απ’ το πρώτο λεπτό, οι παίκτες μου ήταν παλικάρια και δεν έχασαν ούτε μια κεφαλιά! Είναι μια νίκη που μας δίνει αυτοπεποίθηση και καλή ψυχολογία ώστε να σταθούμε όρθιοι για τη δύσκολη συνέχεια.”

Τι να λέμε. Άλλη ομάδα βλέπεις στο γήπεδο όταν έχει ψυχολογία. Όταν παίζει με ανεβασμένο ηθικό. Κι αυτή η ίδια ομάδα είναι.. άλλη όταν δεν πιστεύει στον εαυτό της. Και ψάχνεται ο οπαδός στην εξέδρα. Τι διάολο να συμβαίνει; Το μαντολάτο στον κύριο, κέρδισε, το βρήκε. Λείπει η ψυχολογία, η πίστη για το αποτέλεσμα, η εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της.

Μόνο στη μπάλα; Όχι, βέβαια. Χρειάζεται την καλή ψυχολογία και ο οικογενειάρχης, ο επαγγελματίας, ο εραστής. Διαφορετικά θα σε πάρει από κάτω. Μια βαριά κουβέντα και όσο θέλει ο καθένας την ζυγίζει. Τα περισσότερα ντέρμπυ στο ποδόσφαιρο κρίθηκαν από τη… ζυγαριά στα κιλά της ψυχολογίας. Το ματς τέλειωσε υπέρ όχι ακριβώς της ανώτερης ομάδας, αλλά εκείνης που κουβαλούσε εργαλεία μέσα στο σώβρακο με περισσότερα κιλα.

Διαβάστε ακόμα: Ο Σωτηρόπουλος για τη νίκη με Λεβαδειακό

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.