Παναχαΐκή : Η αλήθεια για τα φράγκα και τους επίδοξους μνηστήρες

Παναχαΐκή : Η αλήθεια για τα φράγκα και τους επίδοξους μνηστήρες

Ας μην κοροϊδευόμαστε. Το οικονομικό πρόβλημα στην Παναχαΐκή, αν δεν αλλάξει κάτι δραστικά, θα μεγαλώσει. Αυτό που με φοβίζει είναι οι ανεξέλεγκτες διαστάσεις που πιθανόν να πάρει. Ο σύλλογος, επειδή είναι επιχείρηση, εμπορική εταιρία, μπίζνα, με έσοδα και έξοδα, όχι φορέας πολιτικής ιδεολογίας, που κάθε μέρα σαλιαρίζει αέρα πατέρα λόγια για τον λαό και παραμύθι φούρναρης παρεμβαίνει στο δημόσιο βίο, χρειάζεται άμεσα ρευστό!

Φράγκα για να καλυφθούν οι «μαύρες τρύπες», που αφορούν ανανεώσεις παικτών και του προπονητικού τιμ, όσοι και αν μείνουν. Άρα, πρέπει να δοθούν λεφτά για προκαταβολές. Γύρω στα 80 με 100 χιλιάρικα μόνο για αυτή τη δουλειά.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Συν τοις άλλοις, υπάρχει και το..αγκάθι που λέγεται μισθοδοσία του προσωπικού της επιχείρησης, που έχει καταβληθεί μέχρι το Μάρτιο. Το κακό είναι ότι μεσολαβεί ένα εντελώς νεκρό διάστημα 4αρων μηνών, που η ΠΑΕ δεν έχει από πουθενά να λάβει πόρους.

Τα προβλήματα, όμως, δεν σταματούν εδώ. Τα χρήματα από την αναδιάρθρωση, που, ευτυχώς, προχωράει κανονικά, δεν θα είναι 700-800 χιλ ευρώ, όπως διατυμπανίζουν κάποιοι. 400, άντε 500 στην καλύτερη των περιπτώσεων, θα εισπράξει. Και αυτά όχι μονομιάς, μαζεμένα, αλλά τμηματικά. Μάλιστα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, που φτάνουν εδώ, στο “tsipas blog”, η πρώτη δόση υπολογίζεται να καταβληθεί από την επόμενη χρονιά, το 2020. Ρίξτε μια ματιά στην διαύγεια για αυτά που σας λέω.

Με δύο λόγια, λοιπόν, αυτός που θα αναλάβει το καράβι, θα πρέπει να ενεργεί επιχειρηματικά. Μέχρι τα Χριστούγεννα να τα χώνει, όχι να λανσάρει το όνομα του στα πρωτοσέλιδα.

Με βάση τα παραπάνω, το φάρμακο, το μοναδικό της θεραπείας είναι να βρεθεί επενδυτής. Αυτόν χρειάζεται η Παναχαΐκή. Όχι κάποιον χρηματοδότη, χορηγό, σωτήρα, ευεργέτη. Κάποιον που να ποντάρει στην εμπορική δυναμική των Πατρινών, στην οπαδική πελατεία του, ας είναι και Παναιγιάλειος, και Διαγόρας Βραχνέικων ο επιχειρηματίας που θα αναστήσει το βαριά τραυματισμένο ελάφι. Να δοθεί τα μαγαζί «Παναχαική» σε επιχειρηματία, βεβαίως με εγγυήσεις, κι αυτός να αναλάβει τα κερατιάτικα που βαρύνουν την ΠΑΕ, με την προϋπόθεση ότι ελπίζει να φθάσει στην κερδοφορία.

Αυτή επιτυγχάνεται βέβαια μόνον μέσα από την αγωνιστική ανάταση της ομάδας, με την άνοδο και τη σταθεροποίηση του σε επίπεδο πρωταγωνιστικό στο πρωτάθλημα της σούπερ λιγκ.

Επενδυτής στην Παναχαΐκή; Στο ενδεχόμενο αυτό, να εμφανιστεί επενδυτής, χθες ο Δημήτρης Δρόσος τόνισε: «Αν υπάρχει σοβαρός επενδυτής που θέλει να αναλάβει την ομάδα ας έρθει ενώπιον όλων να το ανακοινώσει. Όχι μέσω τρίτων και μηνυμάτων. Αλλά να είναι πραγματικός εγγυητής για την συνέχεια της Παναχαικής και να βάλει χρήματα και όχι να έρθει να διαχειριστεί τα χρήματα των εσόδων που θa έχει η ΠΑΕ».

Αποτέλεσμα εικόνας για δροσος παναχαικη
Δημήτρης Δρόσος

Παράλληλα, ο Β’ Αντιπρόεδρος ξεκαθάρισε πως, δεν βάζει άλλα χρήματα, μέχρι η γενική συνέλευση να πάρει αποφάσεις και να μετοχοποιήσει τα χρήματα που έχω ήδη βάλει.

Το θέμα, από δω και πέρα, θα ναι Τζόγος. Κανονικός τζόγος και μάλιστα σκληρός. Ξεκάθαρα. Τσίπας μιλάει.

Ο Δρόσος, προφανώς, έχει καταλάβει ότι κάποιοι μέτοχοι κάνουν δεύτερες σκέψεις για να προχωρήσουν μόνοι τους και παίζει με ανοιχτά τα χαρτιά. Αρκεί, βέβαια, να του δώσουν αυτά που έχει βάλει. Μόνο τούτο θα προσθέσω : «Μακριά και αγαπημένοι». Μέτοχος, που υποστήριζε τον Δρόσο, είπε τα λόγια αυτά.

Έτσι, μια άλλη περίπτωση, που πήρε το αυτί μου, λέει ότι ο Δρόσος δεν ζήτησε μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου άλλα δύο. Μια για να μετοχοποιήσει τα λεφτά του και άλλη μια για να ξεκαθαρίσει με ποιους θα συμπορευτεί. Έξυπνη τακτική.

Σχετική εικόνα
Θανάσης Παπαγεωργίου

Στο μεταξύ, άλλος μέτοχος είπε για τον Θανάση Παπαγεωργίου : “Κοιτάτε να δείτε που στο τέλος θα τον παρακαλάμε..”.

Μπακαλάρος-Μαρλαφέκας

Όσο για τους δύο με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο, η αλήθεια είναι μια. Ο Μπακαλάρος θα δώσει μια χορηγία και τέλος, ενώ ο Μαρλαφέκας δεν θέλει καμία, μα καμία ανάμειξη.

Γιώργος Μπάρλος

Το έργο, όμως, έχει και άλλον ενδιαφερόμενο επενδυτή. Τον Γιώργο Μπάρλο. Το αφεντικό του Ατρομήτου. Το σίγουρο είναι ότι μιλάει με τον Τάκη Λαμπρόυλο και με ακόμη έναν από το το σχήμα των συμμάχων. Το σίγουρο, επίσης, είναι ότι σιγά που θα βάλει τα λεφτά του, όσα είναι αυτά, και θα τα διαχειρίζονται άλλοι. Δηλαδή, άλλοι να κάνουν κουμάντο. Άσε τι γράφουν τα παπαγαλίστικα ρεπορτάζ, ότι υπάρχει, λέει, πιθανότητα να μπει ως απλός μέτοχος.

Σπύρος Δήμου

Ακούστηκε και το όνομα του Σπύρο Δήμου, ότι παίζει σαν ενδεχόμενο να βοηθήσει την κατάσταση. Πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα για να ξαναμπεί ο πετρελαιάς στο ποδόσφαιρο.

Δικαιολογημένα, κατά κάποιο τρόπο, η στάση του πρώην βασικού οικονομικού υποστηρικτή του Διαγόρα Βραχνείκων. Είναι επιχειρηματίας, ναι ή, όχι; Γιατί αυτός και όποιος άλλος ..πακετοφόρος να μοιράζει λεφτά σε μια ..πεθαμένη αγορά. Η δουλειά του είναι να ασχολείται με τα πετρέλαια.

Η Παναχαΐκή, όμως, πόσο στη… σιγουριά θα βρεθεί επειδή θα αλλάξει αφεντικό; Η απάντηση θέλει άλλες σελίδες σε ξεχωριστό μυθιστόρημα, που θα αναφέρεται όμως σε αληθινά γεγονότα, όχι κατασκευασμένα.

Διαβάστε επίσης : Στην Παναχαΐκή η κόντρα είναι Δρόσος- Κατσουράνης!

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.