Η παγκόσμια πελατεία του ναρκωτικού

Το χρήμα είναι το νούμερο ένα που κινεί τον άνθρωπο από καταβολής. Από τότε που – υποτίθεται – υπήρξε η αρχή. Η γέννηση του δίποδου. Γιατί, δηλαδή, από κάπου να ξεκίνησε, γιατί να υπάρχει αρχή. Γιατί να μην παίζει η – παράλογη, βέβαια – ιδέα να μην υπάρχει αρχή. Να μη γεννήθηκε ποτέ ο άνθρωπος, να είναι αγέννητος, υπαρκτός, αλλά να μη ξεπετάχθηκε με τον τρόπο με τον οποίο παραμυθιάζουν οι θρησκείες.

Αααα… , ξεφύγαμε εντελώς. Ένα μπάσιμο αθώο περί της δύναμης του χρήματος σκέφτηκα να κάνω και μου προέκυψε πράμα βαρύ. Λέγαμε, λοιπόν, πως τα πάντα όλα στον άνθρωπο τα ρυθμίζει η κονόμα. Πρώτα αυτή και μετά όλα τα άλλα. Για τα φράγκα σκοτώνουν, καταπατούν αρχές και αξίες, γίνονται εγκλήματα.Σε λιμάνι της Ινδίας τσακώσανε παπόρι με εμπορευματικά κιβώτια που κουβαλούσε τρεις τόνους ηρωίνη. Από Αφγανιστάν η μεγάλη παρτίδα. Παλιά ιστορία. Άσε να λένε τα δικά τους οι τάλιμπαν. Τις ηθικολογίες τους. Εδώ μιλάει το χρήμα. Η κονόμα. Αυτή τη στιγμή όποιος καταφέρει να βγάλε την άσπρη από το Αφγανιστάν, τους τελειώνει.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Τους κρατάει η παγκόσμια πελατεία. Όσοι ανά τον κόσμο είναι καταναλωτές της σκόνης. Αυτοί στηρίζουν και επιδοτούν το εμπόριο του ναρκωτικού, που ξεκινάει από Αφγανιστάν, Λατινική Αμερική, όπου αλλού. Οι ΗΠΑ έκαναν μια μεγαλειώδη  τρύπα στο νερό όταν προσπάθησαν να πολεμήσουν το εμπόριο οπίου (φώτο) και ηρωίνης των τάλιμπαν στο Αφγανιστάν.

-apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.