Ούτε προφήτες να ήμασταν! Χθες το tsipasblog για την Μύκονο : “Η κυβέρνηση έχει μπόλικα παιδέματα, μπερδέματα και στιγμές καχυποψίας. Δεν θέλει ακόμη ένα”- Σήμερα ο Μητσοτάκης : “Δεν νοείται νησί στο οποίο κάποιοι θεωρούν ότι είναι υπεράνω του νόμου”!

«Μαφιόζικη» επίθεση σε αρχαιολόγο στη Μύκονο, και το Τσίπας Μπλοκ τι είπε χθες, για την νησί, που ο καθένας κάνει ότι θέλει ; Πως μπορεί να εξελιχθεί σε μεγάλη απειλή για την Κυβέρνηση. Το οποίο στην παρούσα στιγμή, δεν θέλει καν να το σκέφτεται. Έχει αρκετούς μπελάδες, φτιάνει. Ακόμη έναν και η καταστροφή είναι κοντά. Δηλαδή; Πλησιάζουν οι εκλογές και εκεί έξω, το κλίμα είναι ήδη πολύ άγριο και θυμωμένο, το έγκλημα στα Τέμπη, δεν θα ξεχαστεί εύκολα.

Το αφεντικό της νεοδημοκρατικής κυβέρνησης, είναι ενήμερο για όλα αυτά, με συνέπεια στην περίπτωση της Μυκόνου, να θέλει να προλάβει και άλλα καλά. Αυτά δεν τα λέει ο Τσίπας, αλλά o Μητσοτάκης. Επειδή τα είπε ο ίδιος : «Δεν νοείται να υπάρχει ένα νησί, στο οποίο κάποιοι θεωρούν ότι είναι υπεράνω του νόμου. Αυτή η κατάσταση αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα». Στη έναρξη της σημερινής σύσκεψης, με αντικείμενο ζητήματα της Μυκόνου, σε δύο επίπεδα: σε πολεοδομικό επίπεδο και στο επίπεδο της αστυνόμευσης, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, τα είπε.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε η μετάβαση στη Μύκονο, την ερχόμενη εβδομάδα, μικτού κλιμακίου από Επιθεωρητή Δόμησης, Επιθεωρητή Περιβάλλοντος και την Οικονομική Αστυνομία, προκειμένου να ελεγχθούν όλες οι καταγγελίες για πολεοδομικές παραβάσεις και να ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα, ενώ με διάταξη που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή αναστέλλεται η οικοδόμηση στο νησί σε εκτός σχεδίου περιοχές. Αποφασίστηκε επίσης η σημαντική ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας, ειδικά σε συγκεκριμένους τομείς όπου παρατηρείται αυξημένη παραβατικότητα.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για Θέματα Αυτοδιοίκησης Στέλιος Πέτσας, ο Υφυπουργός αρμόδιος για Θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, ο Υφυπουργός αρμόδιος για Θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς, ο Υφυπουργός αρμόδιος για την Αντεγκληματική Πολιτική Λευτέρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιος Μπακογιάννης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.