80 χρόνια αποθεώνει την απλότητα!
Στην εποχή των Masterchef και της «γκουρμεδιάς» ξεχάσαμε κάτι βασικό: Δεν κάνουν, απαραίτητα, τη διαφορά τα «αποδομημένα», τα περίεργα υλικά με τα ακόμα πιο περίεργα ονόματα και οι όποιοι απίθανοι συνδυασμοί. Στην τελική, αυτό που μετρούσε και θα μετράει είναι μία λέξη: Νοστιμιά. Και αυτή βρίσκεται πολύ συχνά στην απλότητα.
Ένα μαγαζί στον Πειραιά μας το θυμίζει με ηχηρό τρόπο. Τρία πράγματα. Γαρίδες, μπαρμπουνάκι και χωριάτικη. Άντε μια στο τόσο και καμία καραβίδα ή φαγκρί. Αυτά προσφέρει όλα κι όλα η θρυλική «Μαργαρώ». Αλλά το κάνει με τέτοια μαστοριά ώστε πρόκειται για μια ιστορία που ξεκινά από το 1944 και καλά κρατεί.Remaining Time-0:00FullscreenMute
Δεν αντέχεις τόσο στο χρόνο, με τόση εναλλαγή σε πρόσωπα και καταστάσεις, αν δεν είσαι άριστος σε αυτό που κάνεις. Εν προκειμένω λοιπόν, κάτι πολύ δυνατό συμβαίνει. Έγινε στέκι γιατί αυτό που ξεκίνησε πριν από κοντά 80 χρόνια μια Μυκονιάτισσα με το πείσμα και το μεράκι της, συνεχίζουν με την ίδια φροντίδα ο γιος και τα εγγόνια της.
Το ραντεβού δίνεται ακριβώς έξω από την πύλη της σχολής Ναυτικών Δοκίμων και είναι σαν να μην είσαι στο Χατζηκυριάκειο αλλά σε αιγαιοπελαγίτικο νησί. Άνθρωποι όλων των ηλικιών και κοινωνικών στρωμάτων, από διαφορετικά μέρη, είναι πιστοί σε αυτό που έχουν μάθει να γεμίζει την κοιλιά τους και να ευχαριστεί τη ψυχούλα τους…
Τα παλιά τα χρόνια, όταν δηλαδή άνοιξε το μαγαζί η Μαργαρώ Χανιώτη, το μενού ήταν πολύ πιο γεμάτο. Υπήρχαν και μαγειρευτά, υπήρχε και κρέας. Μέχρι που ήρθαν οι καλώς εννοούμενες «περικοπές». Λίγα και καλά.
-menshouse.gr