Όταν η αστυνομία έδωσε…ασυλία στον Βοϊδονικόλα

Στο χρονοντούλαπο την βρήκα την ιστορία. Ναι, ακριβώς, από το χρονοντούλαπο. Για να καταλάβεις ποιος ήταν ο 76χρονος Μανιάτης επιχειρηματίας, Ντίνος Βοϊδονικόλας, που έφυγε από την ζωή το προηγούμενο Σάββατο, ενώ νοσηλευόταν εδώ και αρκετό καιρό σε νοσοκομείο του Καναδά. Δώστε βάση, αξίζει. Δεν θα σταθούμε σε κάποιο τυχαίο πρόσωπο. Να βγάλουμε την ιστορία την κρυφή. Όπως μου την είπε παρατηρητής αρτίστας.

Ήταν από τους πιο υπολογίσιμους. Η αστυνομία τον σεβόταν και τον φοβόταν μαζί. Από αυτό να καταλάβεις. Ενώ τα χρόνια είχαν περάσει, που είχε αποχωρήσει από την Ελλάδα και είχε ενταχθεί στη ζωή του Καναδά. Είχε φύγει, για να μην μπει φυλακή, δεν τον είχανε πιάσει ποτέ. Όταν όμως, έμαθε πως πέθανε η μητέρα του, δεν το σκέφτηκε καθόλου. Πήρε τηλέφωνο και τους είχε πως αν με σταματήσετε, δεν θα φύγει κανένας σας ζωντανός.. Φτάνοντας στο αεροδρόμιο, και μετά στο κοιμητήριο, και μέχρι να επανασυνδεθεί με το εξωτερικό, τον συνόδευαν οι δικοί του. Τους είχε πάντα δίπλα του. Η ΕΛΑΣ ήταν διακριτική σε απόσταση, δεν τόλμησε να τον συλλάβει. Αυτή είναι η αλήθεια!

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Δικός σου και αυτό. Ο Ντίνος έλεγε πάντα μια φράση : Αυτός που έχει άκρες δεν του χρειάζονται τι λένε οι μόνοι, αρκεί να έχει άκρες σε αυτούς που βγάζουν τους νόμους.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.