Το πραγματικό μήνυμα των Θεοφανείων!

Η γιορτή των Θεοφανείων είναι μια σπουδαία ημέρα και για την εκκλησία μας και για την θρησκεία μας αλλά και για όλους μας που έχουμε πίστη μας στον Θεό και τον Ιησού μας. Υπάρχουν πολλοί που δεν ξέρουν καν τι συμβολίζει η βάπτιση του Χριστού μας από τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο που εορτάζει την ακριβώς επόμενη ημέρα των Φώτων αλλά και ελάχιστοι εμβαθύνουν στα πνευματικά νοήματα.

Τα Θεοφάνεια είναι μια μεγάλη γιορτή του Χριστιανισμού, σε ανάμνηση της Βάπτισης του Ιησού μας Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό από τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο ή Βαπτιστή εκ του γεγονότος. Και είναι η τρίτη και τελευταία εορτή του Δωδεκαημέρου, που ξεκινά με τα Χριστούγεννα. Λέγεται, επίσης, Επιφάνια και Φώτα. Το δε όνομα της εορτής προκύπτει από τη φανέρωση των τριών προσώπων της Αγίας Τριάδας, που σύμφωνα με τις Γραφές συνέβη κατά τη Βάπτιση του Ιησού. Σύμφωνα με την παράδοση και την Εκκλησία μας όταν ο Ιησούς έγινε 30 ετών, βαπτίστηκε στον Ιορδάνη Ποταμό από τον Ιωάννη τον Πρόδρομο, που ήταν έξι μήνες μεγαλύτερός του.\

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.