Οριστικό οικονομικό “ναυάγιο” στις διαπραγματεύσεις του Kontra Channel με τους εφοπλιστές Μπάκο και Καϋμενάκη! Το ενδιαφέρον τους στρέφεται στο Attica TV που ανήκει στον δήμο Ασπροπύργου

Η κινητικότητα που υπάρχει στα τηλεοπτικά φαίνεται ότι επεκτείνεται από τα κανάλια Πανελλαδικής εμβέλειας στα περιφεριακά.

Ακούω λοιπόν ότι το επιχειρηματικό δίδυμο των εφοπλιστών Μπάκος και Καϋμενάκης, το οποίο διαθέτει άφθονη ρευστότητα, ενδιαφέρεται για την συχνότητα του ATTICA TV την οποία έχει ο Δήμος Ασπροπύργου και για ένα φεγγάρι είχε βάλει λεφτά και η Περιφέρεια Αττικής αγοράζοντας τηλεοπτικό χρόνο που τελικά όμως αποδείχθηκε ένα φιάσκο κατά το όποιο χάθηκαν μερικά εκατ. ευρώ.

Ο σταθμός ξεκίνησε να εκπέμπει στις 20 Μαρτίου 1997 ως Θριάσιο TV.

Από τον Ιούλιο του 2010 ο σταθμός εκπέμπει ψηφιακά μέσω της Digea ενώ από τα μέσα του 2012 συνεργάζεται με το θρησκευτικό κανάλι της Θεσσαλονίκης 4Ε για αναμετάδοση των εκκλησιαστικών εκπομπών στην Αττική.

Το 2015, ο εφοπλιστής Γιάννης Καραγιώργης αγόρασε το 51% των μετοχών του σταθμού, εντάσσοντάς το στο νεότευκτο τηλεοπτικό δίκτυο της HellasNet ιδιοκτησίας του ίδιου.

Ένα χρόνο αργότερα μετά τη σύλληψη του εφοπλιστή μετά από διεθνές ένταλμα των ολλανδικών αρχών για απάτη, πλαστογραφία και δόλια πτώχευση επιστράφηκε το 51% των μετοχών του δημοτικού καναλιού το οποίο στα τέλη του 2016 αποχώρησε οριστικώς από την HellasNet και επανήλθε στο παλιό του πρόγραμμα. Πριν λίγο καιρό ο δήμος έβγαλε σε πλειστηριασμό το 30% του προγράμματος (7 ώρες) αλλά δεν πήγε κανένας. Τώρα η πρόταση δεν αφορά μερικές ώρες για τηλεμάρκετινγκ αλλά όλοκληρο τον σταθμό. Μετά το οριστικό οικονομικό ναυάγιο με την αγορά του Kontra Channel, οι γνωστοί εφοπλιστές θέλουν ακόμη έναν περιφερειακό σταθμό (πήραν ήδη το Action 24).

πηγή

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.