“Κατάμαυρο” το 1.500.000 ευρώ που βρέθηκε στον Βασίλη Γοργολίτσα! Άδειοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί του και χωρίς καμία “κίνηση”. Ο έλεγχος της αρχής για το ξέπλυμα χρήματος και οι απαντήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων

Σας θυμίζουμε μια υπόθεση όπου ένας οδηγός ιδιωτικού αυτοκινήτου (Βασίλης Γοργολίτσας) εισέβαλε στο γκαράζ του Εφετείου Αθηνών όπου «παραδόθηκε» στον αστυνομικό που βρισκόταν σε υπηρεσία. Επάνω του είχε, μέσα στο αυτοκίνητο δηλαδή, 1,5 εκατ. ευρώ σε μετρητά!!!

Πρόκειται για έναν πρώην παίκτη ριάλιτι ο οποίος συνελήφθη και κατά την απολογία του στον ανακριτή ισχυρίσθηκε ότι τα χρήματα είναι νόμιμα και όχι προϊόν ξεπλύματος από εγκληματικές ενέργειες!

Όπως ήταν φυσικό η υπόθεση έφθασε στην Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, η οποία με επιστολές σε όλες τις τράπεζες ζήτησε να πληροφορηθεί τα υπόλοιπα των λογαριασμών του 35χρονου πρώην παίκτη ριάλιτι και όλες του τις κινήσεις!

Οι απαντητικές επιστολές των τραπεζών έφθασαν στην Αρχή όπου διαπιστώθηκε πως ο 34 χρόνος δεν είχε ούτε ευρώ στους λογαριασμούς του, ούτε προέκυπτε κάποια κατάθεση από νόμιμες, κανονικές συναλλαγές!

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι δεν υπήρχαν χρήματα να κατασχεθούν αλλά ούτε προκύπτει ότι ο εν λόγω είχε μια φυσιολογική οικονομική δραστηριότητα μέσω του τραπεζικού συστήματος!

πηγή

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.