Με ψυχολογία στο Θεό

Το πιο δύσκολο στο σκάκι είναι να κερδίσεις μία κερδισμένη παρτίδα. Αυτό έλεγε πάντα στον γιό γνωστού μου, ο πρώτος του προπονητής, πρωταθλητής Ελλάδος τη δεκαετία του 80, Ηλίας Κουρκουνάκης. Ο δάσκαλος ήθελε να επιστήσει την προσοχή στο μαθητή, η οποία χαλαρώνει όταν φτάνεις να παίζεις force τον αντίπαλο και επειδή η παραμικρή απροσεξία στην σκακιέρα εκείνη την στιγμή μπορεί να μετατρέψει με μία λάθος κίνηση την σίγουρη νίκη σε ήττα.

Αντιληπτό. Η ψυχολογία είναι μέσα στο παιχνίδι της ζωής. Ό,τι και να κάνει, ό,τι και να επιχειρήσει κανείς η καλή ή κακή ψυχολογία ορίζει σε κάποιο άλφα βαθμό την επιτυχία ή αποτυχία.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Προς τι ο πρόλογος του… σεμιναρίου. Πιο πάνω δεν γίνεται στον Οικονομόπουλο. Ψυχολογικά είναι στα πολύ πάνω. Ίσως στo κορυφαίο level της καριέρας του.

Για σιγά! Σίγουρα; Έτσι είναι. Επόμενο! Στην πιο δύσκολη φάση από τότε που γεννήθηκε η νύχτα και αυτός, στο Fantasia, με τις εμφανίσεις του, σαρώνει στην κυριολεξία.

Το χαμόγελο του ξέρει! Βρίσκεται το λιγότερο καιρό στο Φαντασία, από τα άλλα μαγαζιά, που πέρασε από κει. Όμως το χαμόγελο του, ξέρει αυτό που ξέρει μέχρι και ο άνθρωπος που πλένει τα ποτήρια στο Fantasia. Το σύστημα, το δίκτυο, ο μηχανισμός, η προσοχή, η σκέψη του επιχειρηματία Κώστα Μπερτάκη, είναι επάνω το. Όλα, στο εκατό τος εκατό, όχι απλά σε κάποιο μεγάλο βαθμό. Αυτό που στερήθηκε σε κάποιους, και το παιχνίδι βγήκε κόντρα, βγήκε «διαδικαστικού» χαρακτήρα.

Ο Οικονομόπουλος δεν έχει ξαναδουλέψει με τον Μπερτάκη, αλλά όπως έχουν ξεκινήσει την συνεργασία τους, το επαναλαμβάνω, στην πιο δύσκολη φάση από τότε που γεννήθηκε η νύχτα, νιώθει ότι ήθελε πάντα αυτόν. Πως θα πορευτούν για πολλά χρόνια μαζί.

Σίγουρα ο Μπερτάκης έχει κολλήσει πολλά ένσημα και έχει γίνει Grand Maitre στο έργο με τίτλο “γνωρίζω πολύ καλά, από πολύ μέσα, την κατηγορία Έλληνες τραγουδιστές”. Όχι απλά αγωνιστικά, αλλά την κουλτούρα, τα χνώτα τους. Συντελεί σ’ αυτό ότι δεν τους πλησιάζει ψυχρά επαγγελματικά, όχι ως επισκέπτης, ως τουρίστας, αλλά με τη σκέψη ότι σ’ αυτόν θα ανοίξει ένα κεφάλαιο, τόσο στο τραγούδι, όσο και στη ζωή τους.

Διαβάστε ακόμα: Ο Μπερτάκης θα γίνει μονοπώλιο

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.