Οι μεν και οι δε(ν) του ψηφοδελτίου! Εντός οι Αλεξοπούλου και Γιαννιά – Εκτός Νταβλούρος και Ντάτσικα;

Οι μεν και οι δε(ν) του ψηφοδελτίου! Εντός οι Αλεξοπούλου και Γιαννιά - Εκτός Νταβλούρος και Ντάτσικα;

Με τις αυτοδιοικητικές εκλογές να προηγούνται των βουλευτικών, όπως όλα δείχνουν, η κατάρτιση του πολυσυζητημένου ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα πάει πίσω. Ωστόσο, σύμφωνα με τις προερχόμενες από την Πειραιώς πληροφορίες, από τώρα αρχίζει και διαμορφώνεται μια εικόνα για τη σύνθεσή του.

Εκτός από τους δύο βουλευτές, τον Ανδρέα Κατσανιώτη και τον Ιάσονα Φωτήλα, των οποίων οι υποψηφιότητες θεωρούνται (αυτονόητα) δεδομένες, «κλειδωμένες» φέρονται ότι είναι κι αυτές δύο γυναικών: της Χριστίνας Αλεξοπούλου και της Έφης Γιαννιά.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Η πρώτη είναι το απόλυτο φαβορί, δοθέντος ότι αντιπροσωπεύει στον υπέρτατο βαθμό την πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη για μια ριζική ανανέωση των ψηφοδελτίων της «γαλάζιας» παράταξης. Είναι επιστήμων, πολιτική μηχανικός, και κυρίως η νεότερη σε ηλικία από τις ενδιαφερόμενες και τους ενδιαφερόμενους για μια θέση στη σχετική λίστα. Παράλληλα, έχει να επιδείξει μια πετυχημένη διαδρομή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ως νομαρχιακή σύμβουλος.

Η Έφη Γιαννιά μπορεί να είναι μεγαλύτερη ηλικιακά και να ήταν υποψήφια βουλευτής και στις προηγούμενες εκλογές, ωστόσο είναι ακριβώς αυτό που θέλει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Διατηρεί ένα σοβαρό και χαμηλών τόνων προφίλ, έχοντας παράλληλα ισχυρά τυπικά προσόντα.

Υπενθυμίζεται ότι είναι Αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας εν αποστρατεία και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στις Πολιτικές Επιστήμες και τις Διεθνείς Σχέσεις.

Δεν γίνεται να είναι τρεις οι προερχόμενες από την Αστυνομία υποψηφιότητες

Η δεδομένη υποψηφιότητα της Έφης Γιαννιά αναμένεται να προκαλέσει τις ανάλογες καραμπόλες, πετώντας έξω από το ψηφοδέλτιο είτε τον Θανάση Νταβλούρο είτε τη Γεωργία Ντάτσικα είτε και τους δύο, εφόσον είναι κοινή η διαπίστωση ότι δεν είναι δυνατόν υπάρχουν τρεις υποψηφιότητες προερχόμενες από τον χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο Θανάσης Νταβλούρος, αν και πρώην βουλευτής, ως γνωστόν, στις προηγούμενες εκλογές δεν κατάφερε να επανεκλεγεί, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση, μένοντας πίσω ακόμη και από τον Άγγελο Τσιγκρή. Επομένως, μια νέα υποψηφιότητα του θεωρείται από κύκλους της Πειραιώς αμφίβολη.

Πήγε στον ΛΑΟΣγια να είναι υποψήφια!

Όσο για τη Γεωργία Ντάτσικα, παρότι επιθυμεί διακαώς να είναι υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, σε σχέση με την Έφη Γιαννιά είναι κατώτερη στην ιεραρχία της Ελληνικής Αστυνομίας και υστερεί σημαντικά σε τυπικά προσόντα, στα οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα.

Επιπλέον, επιβαρυντικό για την ίδια είναι το γεγονός ότι είχε εγκαταλείψει τη Νέα Δημοκρατία μεταπηδώντας στον ΛΑΟΣ, επειδή στις εκλογές του 2009 αποκλείστηκε από το ψηφοδέλτιο της.

Τότε, λοιπόν, κατέβηκε υποψήφια βουλευτής με το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη και παραλίγο να τα καταφέρει. Ήλθε δεύτερη πίσω από τον Αλέκο Χρυσανθακόπουλο, ο οποίος εξελέγη βουλευτής.

Μένοντας εκτός Βουλής αλλά και εκτός Αστυνομίας, από την οποία στο μεταξύ είχε παραιτηθεί για να θέσει υποψηφιότητα, η Γεωργία Ντάτσικα έδωσε μεγάλο αγώνα για να μπορέσει να επιστρέψει στη δουλειά της, με τις κακές γλώσσες να λένε ότι για να γίνει αυτό εφικτό ψηφίστηκε από το κοινοβούλιο «φωτογραφική» τροπολογία.

Αλχημιστής

(από εφημερίδα 7 Μέρες Ενημέρωση)

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.