Ο Υπ.Βουλευτής Αχαΐας Θεμιστοκλής Μπάκας στο Attica tv: Με 3.500-5.000 εν δυνάμει δικαιούχους δεν μπορείς να καλύψεις την ανάγκη του σήμερα

Χθες ο Υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας με τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ Θεμιστοκλής Μπάκας, ήταν καλεσμένος στην ενημερωτική εκπομπή «Restart» με τον Αλέξανδρο Κλώσσα και την Ευαγγελία Βόνσου στον τηλεοπτικό σταθμό Atticatv .

Ο Θεμιστοκλής Μπάκας είναι οικονομικός αναλυτής – στεγαστικής πολιτικής και   αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ» όπου αποσαφήνισε την πραγματική ανάγκη του σήμερα όσον αφορά το θέμα της στέγης, αναφέροντας ότι δεν μπορείς να καλύψει την ανάγκη του σήμερα με 3.500-5.000 εν δυνάμει δικαιούχους όταν τα δεδομένα είναι τα παρακάτω :

…διά χειρός Hλία Τσίπα

1) 4 στους 10 Έλληνες βιώνουν συνθήκες στεγαστικής κρίσης

2) Το 76,9% των ενοικιαστών στη χώρα μας όταν πληρώσουν το ενοίκιο τους, είτε κόβουν από την καθημερινότητα τους βασικά αγαθά, είτε στέφονται στο οικείο οικογενειακό περιβάλλον για να ζητήσουν οικονομική βοήθεια

3) Την 19η ημέρα του μήνα τελειώνει ο μισθός

4) 10% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα το 2022 σύμφωνα με την Κομισιόν

5) 7 στους 10 νέους της ηλικιακής ομάδας 18-34ετων ζουν στο «παιδικό» τους δωμάτιο

6) Το κόστος στέγασης για τους νέους αγγίζει το 60%-70% του εισοδήματος τους .

Μη ξεχνάμε ότι ο Θεμιστοκλής Μπάκας, ως Πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου EReal Estates, είναι ο άνθρωπος που ανέδειξε την ανάγκη μια ευρείας στεγαστικής πολιτικής από το 2019, ενώ μέρος των προτάσεων του έχουν υιοθετηθεί από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Θεμιστοκλής (Θέμης) Μπάκαςδεν ανέδειξε απλά την αναγκαιότητα μιας ευρείας στεγαστικής πολιτικής από το 2019, αλλά, σε κάθε ευκαιρία είτε σε τηλεοπτικά πάνελ στα μεγάλα κανάλια όπως στην ΕΡΤ1, στον ΣΚΑΪ , στο Mega, στο Open κλπ. , σε ραδιοφωνικές εκπομπές στα Παραπολιτικά 90,1, στον ΣΚΑΪ 100,3, στο Πρώτο Πρόγραμμα 105,8 της ΕΡΤ ,στον Alpha 98,9, στον Real fm 97,8 , αλλά και μέσω αλλεπάλληλων δημοσιευμάτων του, «κατέθετε» συνεχώς προτάσεις για την αναχαίτηση του κόστους στέγασης.

Αν κάνεις μια μικρή αναζήτηση στο internet, θα δεις το σύνολο των άρθρων του και των προτάσεων του να φιλοξενούνται σε πανελλαδικές εφημερίδες (TA NEA, ΕΘΝΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, REAL NEWS, ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ κλπ.) και σε ειδησεογραφικά site (iefimerida.gr, newmoney.gr, ethnos.gr, imerisia.gr, naftemporiki.gr, enikos.gr, tvxs.gr κλπ).

Πολλάκις έχει γραφτεί στα μεγάλα ειδησεογραφικά site ότι, είτε η κυβέρνηση, είτε ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καθώς και ο Διεθνής Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), έχουν «υιοθετήσει» προτάσεις του Θεμιστοκλή Μπάκα.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ.Θεμιστοκλή Μπάκα στο Attica tv στον παρακάτω σύνδεσμο:

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.