Ο “Σασμός”, εντυπωσιάζει, όμως δεν είναι αυτός του Alpha

“Σασμός”. Δεν είναι η αγαπημένη τηλεοπτική συνήθεια του κοινού. Είναι εστιατόριο, αλλά όχι ένα απλό και καλό εστιατόριο. Όχι ! είναι το καλύτερο εστιατόριο, στην περιοχή Γλυφάδα, στην συμβολή της Λαμπράκη 1 με την παραλιακή, με κουζίνα από την Κρήτη και έναν σεφ εξαιρετικό. Όπου πηγαίνει, πάντα θριαμβεύει. Το μεγάλο μυστικό της επιτυχίας του. Ότι η προσπάθεια είναι ομαδική, που σημαίνει μια ομάδα ανθρώπων που κινείται προς μια κοινή κατεύθυνση. Ναι βέβαια. Πάντα η ομάδα κερδίζει.

Σας έχουμε και άλλα. Χώρος φιλόξενος φωτεινός, ευχάριστος και κομψά διακοσμημένος χωρίς υπερβολές.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Εντυπωσιάζει το Ρακοκάζανο και η ανοιχτή πρόσβαση στην υπερσύγχρονη ψησταριά που ψήνει τελετουργικά όπως ακριβώς κάνουν στα Ανώγεια το …αντικριστο αρνάκι .

Το καλύτερο Αντικριστό της Αθήνας …και όχι μόνον!

Το αντικριστό είναι συνταγή  των βοσκών στις ορεινές τοποθεσίες της Κρήτης  (που χωρίς τεχνικά μέσα στη διάθεσή τους έπρεπε να αυτοσχεδιάσουν) και σίγουρα δεν είναι ακόμη ένα ψητό αρνί. Ή μάλλον «οφτό», όπως λέγεται στην Κρήτη.

Είναι κάτι άλλο…. μια απόδειξη ότι η απλότητα μπορεί να κάνει θαύματα. Όταν όμως το δοκιμάσαμε πραγματικά νιώσαμε ότι δεν έχουμε γευτεί πιο νόστιμο όχι μόνον εδώ στην Αθήνα αλλά ακόμη και στην ίδια την Κρήτη.
Το κρέας σκέτο «λουκούμι» έλυωνε στο στόμα και ήταν ψημένο με τρόπο που η γεύση του δεν μπορούσε να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο .

Δοκιμάσαμε έναν υπέροχο ντάκο με ντοματούλα κάπαρη και κρητική ξινομυζήθρα και φυσικά το παραδοσιακό γαμοπίλαφο σε όλη του την μεγαλοπρέπεια .

Το μενού έχει πολλές επιλογές και καλύπτει  τις απαιτήσεις  των καλοφαγάδων σε τιμές λογικές και με χορταστικές μερίδες.

Αυγά με στάκα και καραμελωμένες πατούλες.

Πάντα υπάρχουν και μαγειρευτά πιάτα όπως:  Χοιρινό με πράσσα ,κουνέλι τηγανητό ,χοχλιούς μπουμπουριστούς και χειροποίητα «σπιτικά» ντολμαδάκια .

Στο τέλος αφήστε λίγο … χώρο για γλυκό …

Παραδοσιακή σφακιανοπιτα με μέλι -τιραμισού με Κρητικό ανθότυρο  και η αφράτη Καρυδόπιτα με σορμπέ παγωτό θα σας κάνουν να κλείσετε με τον καλύτερο τρόπο την επίσκεψη σας στον «Σασμό».

Εμείς σίγουρα θα ξαναπάμε και θα το συστήσουμε ανεπιφύλακτα σε φίλους που θέλουν καλό Κρητικό αυθεντικό φαγητό.

Τέλος θα θέλαμε να αναφερθούμε στο «έμψυχο» δυναμικό του εστιατορίου που αποτελείται  από τον ταλαντούχο Chef Κωνσταντίνο Σιόμπολα και ευγενέστατους και πολύ περιποιητικούς νέους ανθρώπους που πλαισιώνουν σαν ομάδα με το καλύτερο τρόπο τον «Σασμός».

Γιατι στη Κρήτη το φαγητό είναι ιεροτελεστία και προσφέρεται πάντα με αγάπη.

Γρηγορίου Λαμπράκη 1

Τηλ. 21 0898 1902 –6951150939

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.