Ο Σαμαράς «Μαγειρεύει» Για Την Επόμενη Μέρα

Μόλις χθες γράψαμε ότι ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κινείται πολύ έντονα αυτή την περίοδο διεκδικώντας ρόλο την επόμενη μέρα.

Ο λόγος; Ο κ. Σαμαράς θεωρεί ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν σημαντικές πολιτικές εξελίξεις που θα του… στρώσουν τον δρόμο της επανόδου, και ως γνωστόν ο Μεσσήνιος είναι εξαιρετικός τακτικιστής.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ούτως η άλλως ο κ. Σαμαράς διαθέτει άμεση ενημέρωση από υπουργούς και στελέχη παραγωγικών υπουργείων που είχε «φτιάξει» ο ίδιος ως πρωθυπουργός και συνεπώς εκείνοι δεν τον ξεχνούν.

Όπως έλεγε παλιός κοινοβουλευτικός της ΝΔ «υπάρχουν βουλευτές και στελέχη του κόμματος που κυριολεκτικά πέφτουν στη φωτιά για τον Σαμαρά».

Σήμερα οι σχετικές φήμες αναπαράγονται από πολλά ΜΜΕ ακόμη και φιλικά προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Λύνει και δένει στο παρασκήνιο

Εκείνο που έχει γίνει αντιληπτό πλέον είναι ότι ο συγκεκριμένος λύνει και δένει στο παρασκήνιο.

Ο κ. Σαμαράς έχει λόγο για όλα: για τα εθνικά, τα οικονομικά, τη νομισματική πολιτική, την αγορά, την παιδεία ακόμη και για τον αθλητισμό.

Λέγεται μάλιστα ότι ο ίδιος βρίσκεται πίσω από το φιάσκο στην ΕΠΟ έχοντας τέλειες σχέσεις με τα αντίπαλα στους Μητσοτάκη και Λευτέρη Αυγενάκη στρατόπεδα.

Στους διαδρόμους της Πειραιώς, άνθρωποι του λένε επίσης ότι ήταν ο πρώην πρωθυπουργός αυτός που «έδωσε ένα γέρο μάθημα στην Μπεκατώρου και στον Κακλαμανάκη που θέλησαν να πάρουν την ιστιοπλοΐα με κροκοδείλια δάκρυα και αγκαλιές από τους Μητσοτάκη και Σακελλαροπούλου».

Στο στόχαστρο του Μεσσήνιου έχει μπει και ο πάλαι ποτέ κυβερνητικός εταίρος του Ευάγγελο Βενιζέλος που φαίνεται ότι κατ’ εντολή του Μεγάρου Μαξίμου θέλει να κλείσει την υπόθεση Παπαγγελόπουλου προτού αυτη φτάσει στο ακροατήριο του Ειδικού Δικαστηρίου.

Το βέβαιο είναι ότι το κλίμα για τον κ. Μητσοτάκη αρχίζει να γίνεται πολύ… ξηρό και πως θα προκύψουν σοβαρές πολιτικές εξελίξεις στις αρχές του καλοκαιριού

piperata.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.