Ο Ρέμος ζητάει να δει τον άρρωστο Κοντομηνά- Το ίδιο και η Μενεγάκη

Δημήτρης Κοντομηνάς-Αντώνης Ρέμος

Τελικά, πράγματι εξελίσσεται σε θρίλερ που παραπέμπει σε κινηματογραφικό σενάριο. Σύμφωνα με τον ιστότοπο Newmoney, οι μέρες και οι νύχτες του Δημήτρη Κοντομηνά στη σουίτα του 17ου ορόφου του νοσοκομείου «Υγεία» περνούν δύσκολα και με πολύ άγριο παρασκήνιο…

Όπως αναφέρεται στο συγκεκριμένο δημοσίευμα:

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ο 81χρονος επιχειρηματίας νοσηλεύεται εκεί εξασθενημένος για περισσότερους από δύο μήνες. Μεγάλο διάστημα που φορτώνει άγχος ακόμη και τον πιο ανεκτικό και αισιόδοξο ασθενή, δεδομένου ότι αισθάνεται πως δεν αντιμετωπίζεται πλέον ως άτομο αλλά σαν κατάσταση.

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, ο οργανισμός του δείχνει αρκετά επιβαρυμένος σε πολλά επίπεδα καθώς, εκτός από τα οργανικά προβλήματα, φέρεται να παρουσιάζει περιστασιακά και νοητική εξασθένηση. Στο πλευρό του βρίσκονται από την πρώτη στιγμή της εισαγωγής του στο ιδιωτικό θεραπευτήριο η αγαπημένη μοναχοκόρη του Μαρία με τον σύζυγό της, πανεπιστημιακό καθηγητή Αριστοτέλη Τζιαμπίρη. Κανείς άλλος. Επί 24ώρου βάσεως παρακολουθείται στο πριβέ δωμάτιό του από τον καθηγητή Δημήτρη Λινό και την ιατρική ομάδα του, ενώ περιθάλπεται από αποκλειστικές νοσοκόμες. Το ιατρικό team που τον παρακολουθεί έχει κρίνει ότι ο ασθενής χρειάζεται πρωτίστως ηρεμία. Γι’ αυτό έχει συστήσει στους δικούς του ανθρώπους να τον επισκέπτονται με μέτρο μόνο πρόσωπα που μπορούν να τον κάνουν να αισθανθεί ψυχολογικά καλύτερα.

Εν τω μεταξύ, αρκετοί στενοί του συγγενείς, φίλοι και κοντινοί συνεργάτες, μεταξύ άλλων η αδελφή του επιχειρηματία Κίττυ Αλεξανδράτου, ο φίλος του Μπιλ Δασκαλάκης, η Ελένη Μενεγάκη και ο κουμπάρος του Αντώνης Ρέμος, έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να τον δουν εκ του σύνεγγυς, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί εφικτή η πρόσβαση στο υποτιθέμενο νοσηλευτικό του άβατο. Απαντες ωστόσο ευελπιστούν, συμμεριζόμενοι τη συγκρατημένη αισιοδοξία των γιατρών, ότι η κατάστασή του θα βελτιωθεί και θα τον συναντήσουν μετά τις γιορτές όταν αποθεραπευμένος επιστρέψει σπίτι του στη Βαρυμπόμπη.

Ως εκ τούτου κρίνεται απολύτως πρώιμο να περιφέρεται γι’ αυτόν, εκεί ψηλά, στον αέρα της λεωφόρου Κηφισίας όπου βρίσκεται η ιατρική του σουίτα, το λατινικό ρητό Sic transit gloria mundi (έτσι παρέρχεται η δόξα του κόσμου). Μια έκφραση που υποδηλώνει τη ματαιότητα της ανθρώπινης ευδαιμονίας και υπενθυμίζει, με μια δόση πικρίας, την προσωρινότητα της γήινης δόξας.

Για τους ανθρώπους του περιβάλλοντός του, άλλωστε, ο Δημήτρης Κοντομηνάς δεν είναι τύπος που καταβάλλεται εύκολα από δυσάρεστες προσωπικές περιπέτειες και ατομικές φουρτούνες. Εχει διακριθεί τόσο για τις βελούδινες υπερβάσεις κάθε αναποδιάς όσο και για τη διεκδικητική του μαχητικότητα όταν αισθάνεται ότι απειλούνται τα κεκτημένα του συμφέροντα. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το σοκ της Ελένης Μενεγάκη τον Οκτώβριο του 2016, όταν ο κ. Κοντομηνάς μπήκε απροειδοποίητα στο στούντιο, άνοιξε μέτωπο και ξεσπάθωσε κατά της τότε κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο του διαγωνισμού των περίφημων τηλεοπτικών αδειών. Και βέβαια «έχει ζήσει για δέκα ζωές μέχρι τώρα στη διαδρομή του», τονίζουν οι ίδιοι. Εξάλλου, ως χαρισματικός άνθρωπος του επιχειρείν έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά του επί μισό και πλέον αιώνα με την έννοια της επιτυχίας.

Σπάνιο επίτευγμα. Εγινε γνωστός ως «Mr Interamerican», ως πρωτεργάτης της ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα, και έκτοτε με «μεγάλα και σίγουρα» βήματα συνέχισε την πορεία του στις καρποφόρες επενδύσεις και τις αποδοτικές εξαγορές με χρυσοφόρα deals. Ποιος ξεχνάει ότι σταδιακά αυτός ο άλλοτε νεαρός ασφαλιστής από την Ακαδημία Πλάτωνος έγινε ο Mr Nova Bank επενδύοντας στον τραπεζικό τομέα, ο Mr Ευρωκλινική στον τομέα της Υγείας και ο Mr Green Farm στα βιολογικά προϊόντα; Και ακόμη για ένα φεγγάρι έγινε ο Mr Αρης Θεσσαλονίκης, ο Mr Village Roadshow στις κινηματογραφικές αίθουσες, ο Mr InterJet στον στόλο αεροσκαφών και ελικοπτέρων και μέχρι προσφάτως ήταν ο Mr ALPHA στον τομέα των ΜΜΕ.

Οσο και αν σήμερα κρίνεται ότι μεγάλο μέρος της περιουσίας που αποκόμισε από τις επί δεκαετίες δραστηριότητές του έχει εξαϋλωθεί, λόγω εμπλοκών, δικαστικών διενέξεων και εκκρεμοτήτων, ατυχών τοποθετήσεων, ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων και δεσμεύσεων σημαντικών ιδιόκτητων στοιχείων από τους πιστωτές του, δεν παύει να θεωρείται ένας πληθωρικός επιχειρηματίας με το μοναδικό ταλέντο να κάνει τις σωστές συμφωνίες στον σωστό χρόνο. Μόνο που στο διάβα του ο χρόνος γίνεται αμείλικτος για όλους. Παρά την αμφίδρομη εξίσωση του χρόνου με το χρήμα, καθώς περνά ο καιρός οι δυνατότητες μειώνονται, οι δραστηριότητες υποχωρούν και οι αστοχίες πληθαίνουν. Με συνέπεια να εξατμίζεται ενίοτε και το χρήμα.

Πηγή: patkiout.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.