Η τουρκική επιθετικότητα και οι “ζυμώσεις” της κοινής γνώμης για την αγορά εξοπλιστικών από τα ΜΜΕ

Η τουρκική επιθετικότητα και οι “ζυμώσεις” της κοινής γνώμης για την αγορά εξοπλιστικών από τα ΜΜΕ

Μετά τη συνεκμετάλλευση ο “Φιλελεύθερος” του Μαυρίδη ανακαλύπτει την ανάγκη των F-35…

Πώς καταλαβαίνεις ότι η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται – αν όχι για την αγορά του αιώνα, για να ρίξει μερικά δισεκατομμύρια ευρώ του ελληνικού λαού σε εξοπλισμούς; Απάντηση: τα ΜΜΕ αρχίζουν να ασχολούνται με τα ελληνοτουρκικά υπό τον γενικό τίτλο “Κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας”! Πυκνώνουν τα ρεπορτάζ για τις παραβιάσεις, τις εικονικές αερομαχίες, ενώ η συζήτηση μεταξύ ειδικών (από το πρωί έως το βράδυ στα “παράθυρα”) περιστρέφεται γύρω από την πιθανότητα ενός θερμού επεισοδίου.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Η τακτική είναι γνωστή από παλιά… Υπαρκτή ή ανύπαρκτη η κλιμάκωση, τα ΜΜΕ “ζυμώνουν” την κοινή γνώμη και λειτουργούν ως πλασιέ οπλικών συστημάτων! Είμαστε λοιπόν σε αυτήν τη φάση!

Αφού εδώ και μια εβδομάδα έχουν ξεκινήσει οι “ζυμώσεις”. Για παράδειγμα πριν πέντε ημέρες διαβάζουμε στον “Βηματοδότη” οτι ο Ευρ. Στυλιανίδης (στην Επιτροπή της Βουλής Εξωτερικών και Άμυνας), “Ζήτησε ένα μέρος των ταμειακών διαθεσίμων που ανέρχονται σε 36 δισ. ευρώ να διατεθεί για την αγορά ενός σμήνους F-35. Εκανε και τους υπολογισμούς, λέγοντας ότι ένα F-35 στοιχίζει 750 εκατ. και τα έξι μαζί με τον οπλισμό τους δεν θα ξεπεράσουν τα 6 δισ. ευρώ”.

Εχθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, αφού έχει προηγηθεί η ανάλυση για την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, “παίζει” ρεπορτάζ στη συνέχεια υπό τον τίτλο “Θωρακίζεται η Ελλάδα” αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι στις άμεσες προτεραιότητες είναι η αναβάθμιση των F-16 στην έκδοση Block 70/72 Viper (“Οχιά”) που θα δώσει στην πολεμική αεροπορία το πλεονέκτημα στο Αιγαίο”.

Και την ίδια ώρα ο Θανάσης Μαυρίδης του Liberal – μετά τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, ανακαλύπτει ότι δεν θα ήταν κακή ιδέα να παίρναμε τα F-35, τώρα που οι Αμερικανοί δεν θα τα δώσουν στους Τούρκους και άρα θα έχουμε την υπεροχή. Μάλιστα για να γίνει πιο ελκυστικό το επιχείρημα του, αναφέρει ότι η αγορά των F-35 είναι μια θυσία που θα δεχόταν ο ελληνικός λαός (αφού έχει καταπιεί την τρομοκρατία με τον κακό γείτονα), και απογειώνει το επιχείρημα, όταν υποστηρίζει ότι ακόμη και να το αποφασίσουμε εμείς, δηλαδή να δεχθούμε να πληρώσουμε (περι τα 6 δις), μπορεί οι Αμερικανοί να μας κάνουν τους δύσκολους! Σαν να λέει δηλαδή και χάρη θα μας κάνουν να τα αγοράσουμε!

Ακολουθεί το σχετικό (και απολαυστικό απόσπασμα) του εκδότη – δημοσιογράφου: “Είναι αστείο να υποστηρίξει κανείς ότι μπορούμε να κατασκευάσουμε αεροπλάνα. Μπορούμε ομως να κάνουμε ένα καλό συμβόλαιο συμπαραγωγής. Και ίσως εδώ κρύβεται μία ευκαιρία με την κρίση που έχει δημιουργηθεί με τα F35 και την Τουρκία. Ίσως! Τα χρήματα που απαιτούνται για το πρόγραμμα είναι πολλά, αλλά νομίζω ότι αυτή είναι μία θυσία που θα τη δεχόταν κάθε Έλληνας. Από την άλλη πλευρά, δεν είναι βέβαιο ότι θα γίνει κάτι επειδή το θέλουμε, ακόμη κι αν έχουμε τη δυνατότητα της «επένδυσης». Δεν εξαρτάται από εμάς. Πάμε για πόλεμο; Δεν λέμε αυτό. Για να μπορείς να υπερασπιστείς την ειρήνη, θα πρέπει να είσαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή για πόλεμο. Και αυτό δεν γίνεται χωρίς να έχεις καλά και σύγχρονα όπλα”!

Θυμίζουμε οτι σε τρεις περίπου εβδομάδες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί στην Ουάσιγκτον με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντοναλντ Τραμπ… Και όπως εύστοχα είπε στο άκουσμα της είδησης γνωστός και παλιός διπλωματικός συντάκτης “Γύρευε τι θα μας πουλήσει ο Τραμπ”! Άλλωστε ποιος δεν θυμάται (από την αντίστοιχη επίσκεψη Τσίπρα) τον Τραμπ μπροστά στις κάμερες να λέει ότι “η συνεργασία των δυο χωρών στον στρατιωτικό τομέα και ειδικά η αναβάθμιση των μαχητικών θα αυξήσει την απασχόληση δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ”!

-από enimerosi24.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.