Ο πόλεμος Βαρδινογιάννη με το μαξίμου “ξεδιπλώνεται”! Θέλει να καθορίσει τον επόμενο (μπορεί και επόμενη) αρχηγό της ΝΔ αλλά και τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό που θα προέρχεται από το δικαστικό σώμα. “Από εμένα θα περάσουν και οι 2 επιλογές” λέει σε φίλους του. Το παρασκήνιο, ο Λάτσης, η εκδίκηση για την οικογένεια Μητσοτάκη και ο ρόλος της Σακελαροπούλου

Το έχουμε άλλωστε γράψει σε ανύπτοπτο χρόνο. Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει σας ενημερώνω εγκύρως, ότι αληθεύουν τα διάφορα σενάρια που εμφανίζουν την κορυφαία επιχειρηματική οικογένεια του Βαρδή Βαρδινογιάννη που διαθέτει τεράστια δύναμη κρούσης και στα Μέσα Ενημέρωσης να είναι δυσαρεστημένη με την κυβέρνηση.

Και τούτο διότι θεωρεί πως η κυβέρνηση από την πρώτη κιόλας στιγμή, στηρίζει και προμοτάρει την επίσης μεγάλη επιχειρηματική οικογένεια του Λάτση.

Επιπροσθέτως, η εν λόγω πανίσχυρη οικογένεια, φέρεται δυσαρεστημένη εκτός των άλλων με την κυβέρνηση, διότι πριν από σχετικά μικρό χρονικό διάστημα πληροφορήθηκε ότι δόθηκε εντολή να ανοίξουν όλες οι φορολογικές εκκρεμότητες και τα πρόστιμα που έχουν παγώσει σε βάρος των εταιρειών τους.

Παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη επιχειρηματική οικογένεια κρατάει ανοιχτούς τους διαύλους με το Μαξίμου φροντίζει να εκφράζει με διάφορους τρόπους τη δυσαρέσκειά της.

Ένας εξ αυτών φέρεται να ήταν και ο τρόπος με τον οποίο χειρίσθηκε τηλεοπτικός σταθμός δικής της επιρροής, την υπόθεση των «παρακολουθήσεων»! Όσοι πάντως συνομιλούν με τον Βαρδή Βαρδινογιάννη, παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που έχει, γνωρίζουν ότι δεν έχει σε καμία εκτίμηση τον πρωθυπουργό τον οποίο θεωρεί “υπάλληλο με τον μήνα” των Λάτσηδων. Είναι βέβαιο πως όταν θα έρθει η ώρα, αρκετά σύντομα, της διαδοχής του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Βαρδής θα προσπαθήσει να επιβάλει τον εκλεκτό του ή την εκλεκτή του στην αρχηγία της ΝΔ. Το ίδιο θα προσπαθήσει να κάνει στην υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές εάν πρέπει να επιλεγεί ένας δικαστικός από τους 3 που προβλέπει το σύνταγμα και προέρχονται από την ηγεσίες του Αρείου Πάγου, του ΣτΕ και του ελεγχτικού συνεδρίου. Ο χώρος αυτός είναι το “πεδίο” της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Την υπόγραφη όμως για τον νέο υπηρεσιακό πρωθυπουργό θα την βάλει η πρόεδρος της Δημοκρατίας που ως γνωστών έχει σημείο αναφοράς την οικογένεια Λάτση. 

ΠΗΓΗ

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.