Γιατί ο Πελετίδης κι όχι ο Μπέος στη δημαρχία της Πάτρας

Γιατί ο Πελετίδης κι όχι ο Μπέος στη δημαρχία της Πάτρας

Το πιο διεφθαρμένο κομμάτι του δημοσίου βίου στην Ελλάδα είναι η τοπική αυτοδιοίκηση. Τα όργια των οργίων έχουν κάνει οι δήμαρχοι. Γιατί; Επειδή είναι περισσότερο ανεξέλεγκτοι από τους υπουργούς. Μαγαζί ο ένας, μαγαζί και ο άλλος.

Αυτοδιοίκητος ο Δήμος, άρα ασύδοτος. Και αφού έχει δικά του έσοδα η οικονομική διαχείριση είναι κατάμαυρη. Σκανδαλώδης.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Οι κομπιναδόροι δήμαρχοι τι κάνουν για να κονομάνε; Και για να υποχρεώνουν κοσμάκη, να εξασφαλίζουν σίγουρους ψήφους για τις προσεχείς εκλογές; Ξοδεύουν λεφτά του δήμου.

Φτιάχνουν δημοτικές επιχειρήσεις. Σχολή χορού. Αθλητικά σωματεία. Λέσχες για τους ηλικιωμένους, πολιτιστικές δραστηριότητες, εκδρομές, σεμινάρια μαγειρικής. Όλα αυτά φεσώνουν τον Δήμο.

Διαβάστε επίσης : Γιατί ο Μπέος δεν πήρε την Παναχαΐκή

Άλλο οργανώνει ο Δήμος ένα σέρβις, όμως σε επιχειρηματική βάση, δηλαδή να μην επιβαρύνει το σύνολο των δημοτών, αλλά να λειτουργεί από τα έσοδα όσων χρησιμοποιούν την όποια κοινωνική προσφορά. Άσε τα πούστικα, κύριε δήμαρχε. Να ανοίγεις μπίζνες που δεν είναι μπίζνες διότι χρεώνεις το ταμείο.

Στην Πάτρα θέλω έναν δήμαρχο τύπου Αχιλλέα Μπέου. Που δεν θα διαστάσει να γίνει σκουπιδιάρης. Κανονικός, με γάντια και φόρμα, πίσω από το απορριμματοφόρο αυτοκίνητο του Δήμου. Που μέσω της συμβολικής του πράξης αυτής, θα δείχνει ποιο είναι το πρώτιστο καθήκον του σα δήμαρχος. Η καθαριότητα. Πρώτα αυτό. Γι’ αυτό πληρώνουν οι δημότες τον Δήμο.

Που δεν θα διστάσει να απειλήσει με ξυλοδαρμό τους αναρχικούς . Αν, βεβαίως, δεν είναι καλά παιδιά, αν δεν συμπεριφερθούν σαν προσκοπάκια.

Ένας είναι ο Μπέος, τέρμα και τελείωσε. Σκέτη απόλαυση. Και δεν μπορείς να του πεις τίποτα, διότι έχει με το μέρος του όλα τα δίκαια. Δεν θα επιτρέψω, είχε πει παλιότερα, 50 τσογλάνια με κουκούλες να κάνουν ό, τι θέλουν. Η αστυνομία κάνει το κορόιδο, όχι και ο δήμος Βόλου.

Διαβάστε επίσης : ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Παπαγεωργίου έρχεται Αγυιά… δίπλα στον Μπέο!

Ο ίδιος, επίσης, είχε ξεστομίσει τις παρακάτω ατάκες :

«Μη διανοηθούν να κάνουν επεισόδια στο Βόλο, διότι εμείς δέρνουμε, δεν παίρνουμε μάτι μόνον όπως η αστυνομία» είπε ο τεράστιος Μπέος, ο οποίος χωρίς χιούμορ πρόσθεσε:

«Έχω καιρό να δείρω, με το παραμικρό θα κάνω ένα ρετούς στα μαγουλούκια τους. Υπ’ όψιν, ότι από το δικό μου χαστούκι φεύγουν μασέλες και κράνος μαζύ. Επιτέλους! Δεν θα περνάει των λίγων σε βάρος των πολλών. Η ασυλία τελείωσε».

Μα, θα σου πουν, “Τσίπα, ο Μπέος είναι άνθρωπος του ..υποκόσμου και εσύ θες αυτόν, όχι ακριβώς αυτόν, έναν σαν κι αυτόν, για νέο δήμαρχο της πόλης σου, της Πάτρας..Μα είναι δυνατόν?” Κι, όμως,ναι.

θα σου εξηγήσω :

Στην Αμερική δεν είναι ασυνήθιστο ένας άνθρωπος του υπόκοσμου να γίνεται δήμαρχος. Πετυχημένος δήμαρχος! Αγαπητός στον κόσμο αλλά να κόβει το βήχα στους κακοποιούς της περιοχής. Παλιά ιστορία, που την είδαμε αρκετές φορές στα καουμπόυκα έργα. Ο παράνομος, ο πρώην παράνομος περνάει απέναντι, στην άλλη πλευρά, την πλευρά του νόμου. Ο συμμορίτης που γίνεται σερίφης. Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τον Μπέο; Καμία σχέση.

Λέμε για το δήμαρχο Βόλου, που από τη φυλακή για τα στημένα ματς, προφυλακισμένος, όχι καταδικασμένος, έγινε ο πρώτος πολίτης της γενέτειράς του, του Βόλου. Πασίγνωστος από την εμπλοκή του στο ποδόσφαιρο, σαν πρόεδρος της ΠΑΕ Πανιώνος και Ολυμπιακός Βόλου, που είχε καταγραφεί σαν “άνθρωπος της νύχτας”.

Δικαιολογημένα ή, όχι στην Ελλάδα επικρατεί αυτή η αντίληψη. Ότι είναι ύποπτος σε βρωμοδουλειές, ότι είναι πονηρός, ο κάθε επιχειρηματίας που έχει σχέση με τη νύχτα. Δεν μπορούσε να αποφύγει τη ρετσινιά και ο Μπέος που από τότε που βρισκόταν στις ΗΠΑ άρχισε να ασχολείται με τραγουδιστές, κι αυτοί εργάτες της νύχτας είναι.

Ο Μπέος απείλησε και απειλεί τους πάντες, αφού αποδείχθηκε στην πράξη ο σούπερ πετυχημένος δήμαρχος. Επειδή δεν είναι πολιτικός κομματικής κοπής. Επειδή είναι παιδί του λαού, βιοπαλαιστής. Και επειδή σαν “άνθρωπος της νύχτας” και πρώην πρόεδρος ομάδας ξέρει πολύ καλά το παιχνίδι της επικοινωνίας τόσο με τα μήντια όσο και με τον κόσμο.

θα το πω τώρα και ας γραφτεί, δεν πειράζει, ποιο είναι το μεγάλο προσόν του Μπέου :

Αγράμματος ο Μπέος, έχει σπουδάσει στην Οξφόρδη της νύχτας και στο Χάρβαρντ του πεζοδρομίου. Κι όμως, χωρίς να χάσει την ταυτότητά του, τη θρασύτητα και τη λαϊκότητά του, μιλάει σαν έμπειρος πολιτικός με θητεία μισού αιώνα στο κοινοβούλιο. Ποιο είναι το προσόν του;

Κάνει δικό του επιτόπου κάτι που άκουσε απ’ άλλον. Ασύλληπτη αφομοίωση. Και δεν τον αντιμετωπίζει εύκολα ο άλλος διότι με τη βροντερή φωνή του, την αθυροστομία του προκαλεί τρόμο. Μήπως με κοπανήσει, φοβάται ο άλλος, μήπως με φτύσει, μήπως με χαστουκίσει, μου ρίξει κάποιο μπινελίκι.

Άντε να κατείχε τη θέση του Πελετίδη στην Πάτρα ο Μπέος και κάποιος από την αντιπολίτευση να έκανε το λάθος στο δημοτικό συμβούλιο να πει “Διαφωνώ”. Τι θα γινόταν; Κάτσε κάτω, μωρή λινάτσα, θα του είχε ξηγηθεί ο Αχιλλέας, και θα κατέβαζε το χέρι σου μη στο κόψω.

Θα τα κατάφερνε σαν δήμαρχος Πατρέων ο Αχιλλέας Μπέος; Σίγουρα, ναι. Το σίγουρο είναι ότι θα έμπαινε στο μάτι των παραδοσιακών πολιτικών και πολιτικάντηδων με τη φάρα των οποίων δεν γουστάρει, στα φανερά, να έχει παρτίδες.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.