Ο Πατρινός Θεμιστοκλής Μπάκας, που τον επισκέφτηκε το πρακτορείο Reuters! Στο νεοσύστατο κανάλι του Δημήτρη Μελισανίδη, για το κόστος στέγασης

Ο πατρινός Θεμιστοκλής Μπάκας, ο Πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου EReal Estates, χθες βρέθηκε στα studio του Naftemporiki TV καλεσμένος στην ενημερωτική εκπομπή «Politics» του έγκριτου δημοσιογράφου Φίλιππου Φιλιππακόπουλου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το νεοσύστατο κανάλι του Δημήτρη Μελισανίδη καλεί τον Θεμιστοκλή Μπάκα για θέματα που άπτονται της οικονομίας και ιδιαίτερα τον κλάδο του real estate.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο δικός μας Θέμης, είναι ο άνθρωπος που ανέδειξε την αναγκαιότητα ενός σχεδίου στεγαστικής πολιτικής στη χώρα μας από το 2019, αυτός που «έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου» πολύ πριν ασχοληθούν κόμματα και λοιποί «αναλυτές» διότι το θέμα πλέον πουλάει επικοινωνιακά.

Μη ξεχνάμε ότι τον Θεμιστοκλή Μπάκα, επισκέφτηκε το δημοσιογραφικό επιτελείο του παγκόσμιου ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters για τον μιλήσει για την Ελληνική Οικονομία, το εγχώριο Real Estate, την στεγαστική κρίση και το μέλλον της χώρας μας.

Δεν είναι λίγο… και σίγουρα δεν είναι τυχαίο όταν σε επισκέπτονται οι Reuters.

Ο τίτλος του ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters ήταν “Young Greeks priced out as inflation, rents soar” – “Πληθωρισμός και έκρηξη ενοικίων ταλανίζουν τους νέους στην Ελλάδα” (https://www.reuters.com/markets/europe/young-greeks-priced-out-inflation-rents-soar-2022-10-)

Ένα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύτηκε στο σύνολο του εγχώριων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά, και σε διεθνή μέσα όπως στην ειδησεογραφική ενότητα του μεγαλύτερου χρηματιστηρίου στο κόσμο –  Nasdaq  ( https://www.nasdaq.com/articles/focus-young-greeks-priced-out-as-inflation-rents-soar )

Γιατί τον επισκέφτηκε το πρακτορείο Reuters ;

Διότι, πολλάκις έχει γραφτεί στα μεγάλα ειδησεογραφικά site ότι,  είτε η κυβέρνηση, είτε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καθώς και ο Διεθνής Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), έχουν «υιοθετήσει» προτάσεις του δικού μας Θεμιστοκλή Μπάκα.

Μη ξεχνάμε ότι ο Θεμιστοκλής Μπάκας, δεν ανέδειξε απλά την αναγκαιότητα, αλλά, σε κάθε ευκαιρία είτε σε τηλεοπτικά πάνελ στα μεγάλα κανάλια όπως στην ΕΡΤ1, στον ΣΚΑΪ , στο Mega, στο Open κλπ. , σε ραδιοφωνικές εκπομπές στα Παραπολιτικά 90,1, στον ΣΚΑΪ 100,3, στο Πρώτο Πρόγραμμα 105,8 της ΕΡΤ ,στον Alpha 98,9, στον Real fm 97,8 ,  αλλά και μέσω αλλεπάλληλων δημοσιευμάτων του, «κατέθετε» συνεχώς προτάσεις για την αναχαίτηση του κόστους στέγασης.

Αν κάνεις μια μικρή αναζήτηση στο internet, θα δεις το σύνολο των άρθρων του και των προτάσεων του να φιλοξενούνται σε πανελλαδικές εφημερίδες (TA NEA, ΕΘΝΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, REAL NEWS, ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ κλπ.) και σε ειδησεογραφικά site (iefimerida.gr, newmoney.gr, ethnos.gr, imerisia.gr, insider.gr, naftemporiki.gr, enikos.gr, tvxs.gr κλπ).

Τα βασικά σημεία στη συνέντευξή του στο Naftemporiki TV:

  1. Το 2020 το ποσοστό ιδιοκατοίκησης κυμάνθηκε στο 73,9% και το 2021 στο 73,3% από 75,4% το 2019. Δηλαδή, η Ελλάδα έχασε 2,1 ποσοστιαίες μονάδες το χρονικό διάστημα 2019-2021.
  • Η μείωση του ποσοστού ιδιοκατοίκησης κατά 2,1 ποσοστιαίες μονάδες το χρονικό διάστημα 2020-2021, σε απόλυτα νούμερα, αντιστοιχεί περίπου σε 82.947 κατοικίες (3.949.900 το στεγαστικό απόθεμα –Eurostat 2019).
  • Το 67% των νέων ηλικιακής ομάδας 24-35 ετών διαμένουν στο παιδικό δωμάτιο.
  • Η αύξηση των ενοικίων κυμάνθηκε από 37,2% έως 42,1% από το 2018 έως και σήμερα για ακίνητα κατάλληλα για οικογένεια, ενώ για κατοικίες κατάλληλες για νέους ανθρώπους, η αύξηση αγγίζει το 53% στην Αθήνα και το 49,2% από το 2017 έως και σήμερα.

Πρόγραμμα «Φθηνή Στέγη» :

  1. Εκτός προγράμματος αγοράς κατοικίας μέσω δανείου ύψους 150.000€ ο 39χρονος εν έτη 2022.
  • Εκτός προγράμματος κοινωνικής αντιπαροχής (2.500 δικαιούχοι) ο 39χρονος, ο 38χρονος, ο 37χρονος μπορεί και ο 36χρονος εν έτη 2022.

Η συνέντευξη του Θεμιστοκλή Μπάκα στο Naftemporiki TV: https://www.youtube.com/watch?v=t_0hVK6ZZhc

Εμείς χαιρόμαστε που δικά μας παιδιά, νέοι άνθρωποι, όπως ο Πατρινός Θεμιστοκλής Μπάκας, βλέπουν τα καθημερινά προβλήματα της κοινωνίας, τα αναδεικνύουν και καταθέτουν προτάσεις μέσω του δημοσίου βήματος που κατέκτησαν μόνοι τους. Όλα τα άνωθεν είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, ακαδημαϊκής εξειδίκευσης, μελέτης και αγάπης γι΄αυτό που κάνουν. Νέοι άνθρωποι που δεν προέρχονται από «τζάκια» και φατρίες, αλλά από την κοινωνία. 

Το τελευταίο διάστημα τον Θεμιστοκλή Μπάκα, τον διαβάζουμε και τον βλέπουμε και στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Αχαΐα. Έρευνές και τοποθετήσεις του έχουν δημοσιευτεί στην Εφημερίδα Γνώμη, Πελοπόννησος αλλά και σε ειδησεογραφικά site όπως το thebest.gr, dete.gr, tempo24.gr, patrasevents.gr ενώ έχει φιλοξενηθεί πολλές φορές στα studio του Ionian Channel.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.