Ο Παναθηναϊκός δεν έχει ανάγκη από άλλον..σωτήρα

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει ανάγκη από άλλον..σωτήρα

Τι συμβαίνει με τους σωτήρες; Ας μην παίξουμε με προσωπικές απόψεις, τι καπνό φουμάρει ο καθένας. Τι περιμένει ο καθένας από τον Σωτήρη. της ομάδας, του κόμματος, της πατρίδας, ό,τι είναι ικανός να σώσει ένας επαγγελματίας Σώτος. .Αφήσουμε να μιλήσει η Ιστορία. Είναι σπάνια, λοιπόν, σπανιότατη η πιθανότητα ο μεσίας να αποδειχθεί πράγματι μεσίας. Γιατί; Ίσως διότι δεν ξεκινάει το έργο του σε συνθήκες ομαλές. Ίσως. Παίζει και η περίπτωση ο σωτήρας να μην είναι αντάξιος να υλοποιήσει τα οράματα, να κάνει πράξη τα παραμύθια που σέρβιρε.

Μην το ψάχνουμε περισσότερο. Να μιλήσουμε πρακτικά. Η κουβέντα στο φαινόμενο του μεσιανισμού είναι μία. Μονοσήμαντη. Ο καθαρός, ο έντιμος Σωτήρας, Σωτήρης, Σώτος, όχι εκείνος με σκέψεις που δεν τις αποκαλύπτει, οφείλει να ξηγηθεί σωστά, δηλαδή να αποχωρήσει όταν δεν τα καταφέρει. Όπως έπραξε ο Ιησούς Χριστός. Ήλθε να σώσει τον κόσμο, απέτυχε παταγωδώς, κι αποχώρησε με αξιοπρέπεια και πήγε άπρακτος στον πατέρα του.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Δεν στέκομαι στην περίπτωση του Αλαφούζου και του Παναθηναϊκού. Μιλάμε γενικά, διότι το παραμύθι ή την απάτη της σωτηρίας βολεύει έξτρα πρίμα γκουτ τον πτυχιούχο τυχοδιώκτη. Τον απατεώνα που μύρισε την ευκαιρία να την πέσει στο ψαχνό και να κονομήσει. Ποιος; Αυτός που δεν πλησιάζει την υγιή ομάδα, αλλά εκείνη που έχει την ανάγκη να… σωθεί.

Κανένας Παναθηναϊκός δεν έχει ανάγκη να σωθεί. Κι όμως, ακόμα και σε ομάδες του μεγέθους ενός Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, έκαναν παιχνίδι σεσημασμένοι κομπιναδόροι εκμεταλλευόμενοι την αγωνιστική τους κρίση ή το διοικητικό τους αδιέξοδο.

-apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.