Ο ορισμός του τσιγκούνη: 5 μέρη που αν πας στις διακοπές σου, τότε ναι είσαι φραγκοφονιάς

Ο ορισμός του τσιγκούνη: 5 μέρη που αν πας στις διακοπές σου, τότε ναι είσαι φραγκοφονιάς

Δηλαδή τι ακριβώς περίμενες;

Είναι αυτός ο τύπος. Απλά αυτός ο τύπος: έχει παραγγείλει 3 πιτόγυρα με διπλή πίτα και μία coca cola light (αυτό το τελευταίο γιατί προσέχει τη διατροφή του), τα οποία κοστίζουν συνολικά 9 ευρώ και 95 λεπτά.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Τώρα, μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου αφότου έχει δώσει στον ντελιβερά το δεκάρικο, τον κοιτάζει με βλέμμα ανθρώπου που το καλό του προσωπείο είναι καμωμένο από ατόφια σιχασιά. Ο ντελιβεράς κάνει να φύγει κι ακολουθεί ο εξής διάλογος:

-«Ε, παιδί…»

-«Ναι;»

-«Μου χρωστάς 5 λεπτά»

-«Ok, τι ώρα είναι;»

-«9 και τέταρτο»

-«Εντάξει, θα ξαναπεράσω στις 9 και 20…»

Ο ορισμός του τσιγκούνη: 5 μέρη που αν πας στις διακοπές σου, τότε ναι είσαι φραγκοφονιάς

Αντί να εκτιμήσει το πηγαίο χιούμορ του ντελιβερά που κάνει αναγκαστικά αυτή τη δουλειά προκειμένου να μαζέψει λεφτά και να πάει στο Χόλυγουντ για να γίνει stand- up comedian, ο τύπος  απλώνει το χέρι και ζητάει τα πέντε λεπτά του ευρώ.

Άρα, είναι αυτός ο τύπος. Ο τσιγκούνης. Ο Έλληνας Σκρουτζ Μακ Ντακ, αυτός που τον βλέπει ο χάρτινος ήρωας και παίρνει τρισδιάστατες κάμψεις.

Επομένως, όταν ο τσιγκούνης πηγαίνει διακοπές με την κοπέλα του, το αποτέλεσμα είναι κάπως έτσι…

Πού θα σε πάει για μπάνιο

Η κοπέλα του ονειρεύεται όλο τον χειμώνα Μύκονο. Μάλιστα, προκειμένου να μπει στο κλίμα, έχει κάνει subscribe στο κανάλι του Mykonos Live TV και βλέπει νυχθημερόν βίντεο, ενώ προβάρει συνεχώς την κραυγή της «ΜΥΥΥΥΥΚΟΝΟΟΟΟΣΣ!!!» για να πιάσει εκείνη την οκτάβα που τρυπάει τ’ αυτιά κάθε όντος σ’ αυτό το σύμπαν, πλην των νυχτερίδων.

Όταν έρχεται ο καιρός για διακοπές, λοιπόν, του το ανακοινώνει. Πιο συγκεκριμένα, του λέει ότι θέλει να πάει στην Παράγκα, στο Scorpios.

«Μην πεις τίποτα άλλο», της αντιγυρίζει μειδιώντας ο τσιγκούνης, «βάλε το μαγιό σου και φύγαμε». Μερικές ώρες αργότερα, βρίσκονται σ’ έναν υγρό βούρκο που θυμίζει αμυδρά θάλασσα και περπατάνε μαζί στην (κατ’ ευφημισμόν) αμμουδιά.

Ο ορισμός του τσιγκούνη: 5 μέρη που αν πας στις διακοπές σου, τότε ναι είσαι φραγκοφονιάς

Όσο προχωράνε της λέει για τις μεγάλες συναντήσεις που έχουν λάβει χώρα εκεί, στην παραλία του Περάματος στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, πίσω στα μέσα του 1996 ανάμεσα στον Θωμά, έναν «κοκκαλιάρη» και ορισμένα ανθρώπινα κοράκια. Κατακλείδα της συζήτησής τους ήταν το «Ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδάνε και…»

«Είδες μωρό μου;», λέει ανερυθρίαστα στην κοπέλα του, «Σ’ έφερα στην απόλυτη Παράγκα!».

Έπειτα, της δείχνει εκ νέου το γεμάτο πίσσα νερό. Στην επιφάνειά του επιπλέει ένα νεκρό αρθρόποδο. Με μια πιο προσεκτική ματιά, καταλαβαίνει τι είναι.

Scorpios.

Πού θα σε πάει για φαγητό

Η κοπέλα ονειρεύεται τσιπουροκαταστάσεις σε γραφικό ταβερνάκι πάνω στη θάλασσα, με καλαμαράκια και χταπόδια και μύδια αχνιστά και τα συναφή. Η τελευταία, ξεκάθαρη κουβέντα προς τον φίλο της είναι «Θέλω να φάω πολύ. Να φάω μαλακωδώς πολύ».

Ο ορισμός του τσιγκούνη: 5 μέρη που αν πας στις διακοπές σου, τότε ναι είσαι φραγκοφονιάς

«Μην ανησυχείς μωρό μου», λέει ο τσιγκούνης και μετά την προτρέπει να ετοιμαστεί. Υπόσχεται πως θα την πάει στα καλύτερα.

Λίγο αργότερα είναι και οι δυο τους μέσα στο αυτοκίνητο να κάνουν γύρους γύρω από το τετράγωνο με εκείνον να της λέει «Και γεμιστό καλαμαράκι θα φάμε και τσιπουράκι θα πιούμε και τηγανιτές πατατούλες θα έχει μετά και θα πάρουμε και ξιφία που σ’ αρέσει και…»

Στην 3η γύρα της γειτονιάς παρκάρει στην πυλωτή της οικοδομής και της λέει να κατέβει. «Φτάσαμε κοριτσάρα μου! Έγινε η επιθυμία σου πραγματικότητα, έτσι;», την ρωτά και αυτή απλά τον αγριοκοιτάζει, αναγκάζοντάς τον να εξηγηθεί.

«Εσύ δεν είπες ότι θες να φας μαλακωδώς; Και μάλιστα πολύ;»

Νεύμα κατάφασης.

Τότε ο τύπος δείχνει με καμάρι τον εαυτό του και τσιρίζει: «Ε, φάε έναν μαλάκα. Έναν πολύ μαλάκα!».

Πού θα σε πάει για ψώνια

Εκείνη θέλει να περπατήσει στα σοκάκια του νησιού και να σταματάει ανά δύο μέτρα σε κάθε μαγαζάκι, αγοράζοντας από μαγνητάκια για το ψυγείο μέχρι την θαλαμηγό του Αμπράμοβιτς- με τους παίκτες της Τσέλσι μέσα. Είναι ξεκάθαρη: «Θέλω να πάω για ψώνια!».

Εκείνος, μ’ ένα σαρκαστικό γελάκι να ζωγραφίζεται στα χείλη του, την προτρέπει να βάλει μαγιό γιατί έχει μια ιδέα. Είκοσι λεπτά αργότερα, βρίσκονται στην πιο πολυσύχναστη παραλία, εκεί που το «πατείς με, πατώ σε» είναι τρόπος ζωής.

Ο ορισμός του τσιγκούνη: 5 μέρη που αν πας στις διακοπές σου, τότε ναι είσαι φραγκοφονιάς

«Κοίτα εκεί!», φωνάζει στην κοπέλα του ο τσιγκούνης προκειμένου ν’ ακουστεί, «Εκείνος ο τύπος έχει βγάλει 50 φωτογραφίες και σε όλες ρουφιέται για να φανούν οι κοιλιακοί του! Δες την κοπέλα στο βάθος- την βλέπεις, την ξανθιά; Δες πώς σουφρώνει τα χείλη και τραβάει σέλφι! Τσέκαρε τον άλλον εκεί, που δείχνει συνέχεια το μαγιό του ουρλιάζοντας “Είναι Armani ρε σεις, Armani!”. Τους βλέπεις;».

«Ναι, αλλά τι σχέση έχει αυτό;», ρωτάει η κοπέλα.

«Τι σχέση έχει; Μα συγγνώμη, εσύ δε μου ’πες να σε πάω για ψώνια;».

Πού θα σε πάει για καφέ

Το ζευγάρι έχει πάει στη Νάξο, παραδόξως, και η κοπέλα θέλει καφεδάκι στη χώρα του νησιού, αλλά όχι του συγκεκριμένου νησιού. Θέλει να κάνει μια τρέλα απόψε και να πάει απέναντι να το απολαύσει.

Έτσι, πλησιάζει τον τσιγκούνη που ξαπλώνει στο ράντσο του εξωτικού “Νίτσα: Rooms to let” (όπου “to let” εννοείται προφανώς «την τελευταία σας ανάσα») και του ανακοινώνει το σχέδιό της: «Θέλω καφέ. Πάρο!»

«Είναι αυτά τα ακριβή σου λόγια;», τη ρωτάει σε κρίσιμο τόνο και αυτή τον διαβεβαιώνει πως ναι, είναι. Την ξαναρωτάει αν θέλει να πει κι αυτός το ίδιο, εκείνη απαντάει ενθουσιωδώς πως θέλει κι έτσι ντύνονται και βγαίνουν έξω.

Στο πρώτο περίπτερο που συναντούν, ο τσιγκούνης της κάνει νόημα να σταματήσουν. Πλησιάζει τον περιπτερά και του λέει «Θέλω καφέ. Πάρω!» και δείχνει με τα δάχτυλα τον αριθμό δύο. Ο περιπτεράς του δίνει δύο σπαστούς, ο άλλος πληρώνει το αντίτιμο  των 2 ευρώ και της κάνει νόημα να κάτσουν στο παγκάκι, δίνοντας της τον δικό της.

Ο ορισμός του τσιγκούνη: 5 μέρη που αν πας στις διακοπές σου, τότε ναι είσαι φραγκοφονιάς

Η κοπέλα τον ήπιε.

Κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Πού θα σε πάει το βράδυ

Δεν το διαπραγματεύεται: «Θέλω κλαμπ!», τσιρίζει υστερικά στ’ αυτιά του τσιγκούνη, κι εν συνεχεία του λέει πως μετά τα όσα της έχει κάνει δεν πρέπει να της χαλάσει και αυτό το χατίρι. Έτσι, αρχίζει να ντύνεται για βραδινή έξοδο.

«Μωράκι μου, ό,τι πεις», την ηρεμεί αυτός, ενόσω σκέφτεται πως η Golden Margarita που πίνει η δικιά του κάνει 12 ευρώ και σπανίως σταματάει αν δεν πιει τουλάχιστον 4.

Έτσι, όπως περπατάνε στα γραφικά σοκάκια, βλέπει σε μια φάση την επιγραφή “Goody’s” και τη σέρνει μέσα κακήν κακώς. Την προστάζει να κάτσει κι αυτός πηγαίνει στο ταμείο.

Λίγο αργότερα, με μελιστάλαχτο ύφος, της ψιθυρίζει γλυκά «Αγάπη μου, η επιθυμία σου διαταγή μου!» κι έπειτα της αφήνει μπροστά της ένα πιάτο.

Αυτή το κοιτάζει.

Ο τσιγκούνης χαμογελάει θριαμβευτικά.

Είναι ένα κλαμπ.

Ο ορισμός του τσιγκούνη: 5 μέρη που αν πας στις διακοπές σου, τότε ναι είσαι φραγκοφονιάς

-menshouse.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.