O Mister Passaggio

Passaggio στα ιταλικά σημαίνει πέρασμα. Αυτό το όνομα σκέφτηκε να δώσει ο Κώστας Σπηλιωτόπουλος, στη δημιουργία του. Ουσιαστικά, δίνεται έμφαση στη φιλοσοφία του καταστήματος, που απευθύνεται στον περαστικό που θα δει το μαγαζί, θα του κεντρίσει το ενδιαφέρον και θα μπει μέσα για να πιει τον καφέ του ή το ποτό του και να περάσει ωραία.

Άλλος στήνει στο μυαλό του ένα στόρυ και το κάνει μυθιστόρημα. Άλλος συνθέτει μουσικό έργο. Άλλος παρουσιάζει σχέδιο αρχιτεκτονικό. Άλλος εφεύρεση, μία νέα εφαρμογή για τούτο και εκείνο. Ο Σπηλιωτόπουλος ψαχνότανε μ’ ένα κόλπο στο επιχείρηση καφέ, που να έχει πάντα κίνηση και ποτέ να μην αφήνει τον πελάτη να βαρεθεί.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Το βρήκε το κόλπο. Ανοίγει το πρώτο κατάστημα των Passagio, στην Καλλιθέα, πριν κάποια χρόνια και στη συνέχεια, πήγε τραίνο η επιχείρηση. Έφτασε σε 6 υποκαταστήματα. Σαντορίνη, Ελευθερίου Βενιζέλου, Γλυφάδα, Παγκράτι, Θεσσαλονίκη, Αργυρούπολη.

Δεν φτάνει αυτό, η επιτυχία ολοκληρώνεται και στο πώς το αναπτύσσεις. Ο πατέρας του Passagio, αφιέρωσε εννιά χρόνια για να κάνει αυτό που είναι σήμερα. Αρχικά, δεν ήθελε να το δώσει, παρότι είχε πολύ δελεαστικές προσφορές. Τον φόβιζε το γεγονός ότι δεν θα βρισκόταν αυτός μέσα στο μαγαζί για να το ελέγξει. Ωστόσο, αυτό άλλαξε όταν γνώρισε τον Παναγιώτη Ρουσόπουλο και τη δουλειά που γίνεται στη The Franchise Co. Τους εμπιστεύεται απόλυτα και ξέρει ότι θα προσέξουν το Passaggio όσο το προσέχει κι εγώ.

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που στέκονται και υποδήματα
Τι θα βρούμε στο menu του Passaggio ;

Καταπληκτικά πρωινά, όπως αυτά που τρώγαμε κάποτε στο χωριό μας. Καφέ, χυμούς και όλα τα συναφή. Μεσημεριανά γεύματα, όπως κρύα ζυμαρικά σε μεγάλη ποικιλία, burger, μπαγκέτες, σφολιάτες. Επίσης, χειροποίητα γλυκά. Τα πάντα φτιάχνονται στο μαγαζί με συνταγές της μαμάς μου. Πιο αργά, ο πελάτης θα έρθει στο Passaggio για ένα cocktail ή ένα κρασί μετά τη δουλειά.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και ρολόι χειρός
Ποιες είναι οι ώρες αιχμής για το Passaggio ;

Από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 23:00 το βράδυ. Νωρίς το πρωί δουλεύει πάρα πολύ το delivery και το take away με τους εργαζόμενους που πάνε στη δουλειά τους. Από τις 9:00 έως τις 12:00 έχει πολλή δουλειά το καθιστικό. Από τις 12:00 μέχρι τις 15:00 έχουμε κόσμο που παίρνει το καφέ του για να πάει τη βόλτα του ή για τα ψώνια του, κ.ο.κ. Όλες οι ώρες είναι ώρες αιχμής για εμάς.

passaggio-franchise-proionta
Ποιοι είναι οι πελάτες του;

Δουλεύει με ένα 60-70% μόνιμων πελατών. Οι ηλικίες των πελατών του μοιράζονται. Έχει νεαρά παιδιά 16 χρονών, αλλά και πελάτες 60 ετών.

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, σκύλος και κείμενο που λέει "PASSIO FOR COFFEE GGIO"
Ποιοι είναι οι βασικοί ανταγωνιστές του Passaggio;

Δεν υπάρχουν άμεσοι ανταγωνιστές. Το Passaggio είναι κάτι εντελώς καινούργιο, που δεν αντιγράφεται. Είναι ενέργεια!

passaggio-franchise-kafes
Ποιο είναι το προφίλ του ιδανικού franchisee ;

Ο ιδανικός συνεργάτης θα πρέπει να έχει πείσμα και όραμα. Να λέει μέσα του «θέλω να πετύχω». Να έχει διάθεση να δουλέψει για να κάνει ακόμα καλύτερο το concept, προσφέροντας μάλιστα και τις δικές του ιδέες.

Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Μπορεί να είναι εικόνα φαγητό και εσωτερικός χώρος
Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα και άτομα που στέκονται
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Διαβάστε ακόμα: Η ιστορία με το Passaggiο

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.