Η ιστορία με το Passaggiο

Ιστορία αληθινή. Αληθινότατη. O Κώστας Σπηλιωτόπουλος άνοιξε το πρώτο Passagio, στην Καλλιθέα, πριν κάποια χρόνια, όχι πολλά. Δεν βιάστηκε ούτε βγήκε στη γύρα για δανεικά από φίλους και συγγενείς, αλλά και ούτε πούλησε προσωπικά του αντικείμενα. Η συνταγή ήταν άλλη. Δούλεψέ σκληρά και μόνο όταν μάζεψε ένα ικανοποιητικό ποσό, έβαλε μπρος τις μηχανές για το πρώτο του επιχειρηματικό παιδί. Και αμέσως έκανε πάταγο, γιατί ήταν έργο σοβαρό, ποιοτικό, μελετημένο, όχι φτηνιάρικο και του ποδιού.

Το Passaggio εξελίχθηκε σε έναν από τους πιο κορυφαίους all day χώρους της Αθήνας, που έχει ρόφημα, snack ή φαγητό σε ένα υπέροχο περιβάλλον. Και με τακτικό πελάτη, τον Νίκο Οικονομόπουλο, που επί εποχής του στον Θανάση Παπαγεωργίου (boss Fever) ήταν σχεδόν σε καθημερινή βάση εκεί. Και, όχι φυσικά τυχαία, για διάστημα μεγάλο, αυτός, ο Σπηλιωτόπουλος, ήταν τα μάτια και τα αυτιά του, ο πολύ στενός φίλος, ο μετρ του.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Κωνσταντίνος Σπηλιωτόπουλος, Νίκος Οικονομόπουλος

Το βρήκε το κόλπο. Ανοίγει και το δεύτερο, στη Σαντορίνη. Αλλά δεν του έφτανε μόνο αυτό. Η επιτυχία ολοκληρώνεται και στο πώς εκμεταλλεύεσαι εκείνο που εμπνεύστηκες. Κάνει τη καλή, αλλάζει κλάση, με την συνεργασία που ξεκίνησε με τον όμιλο Momentum (με άλλα λόγια, Μανώλη Μούτσο, Δημήτρη Φιντιρίκο) και το Passaggio γίνεται brand, αλυσίδα, δηλαδή μαγαζί με πολλά μαγαζιά. Passagio παντού : Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου, Γλυφάδα, Παγκράτι, Αργυρούπολη, Θεσσαλονίκη. Κι άλλα τρία, που ήρθαν από την πάνω ένωση : Στη Ριβιέρα (Καλλιθέα), στην Δάφνη και το πιο εντυπωσιακό όλων, στην Μιχαλακοπούλου, στα παλιά κτήρια του ΔΟΛ.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Μανώλης Μούτσος- Δημήτρης Φιντιρίκος- Κωνσταντίνος Σπηλιωτόπουλος

Είναι όμως αποδεδειγμένο ότι η ζωή έχει γυρίσματα. Δεν υπάρχει περίπτωση να έχασες αυτό το επεισόδιο, το τελευταίο, που προβλήθηκε στο Tsipas Blog, με τίτλο “Passaggio και Όμιλος Momentum, πήραν συναινετικό διαζύγιο”. Και ξεκαθαρίζω ότι δεν μπήκε για να τραβήξει ως αβανταδόρικος τίτλος, ούτε θα μπω στην σκοτεινή αίθουσα, με την ελπίδα να σας φτιάξω με το από ”μέσα”, με ό,τι να κρύβει. Καμία σκοτεινή αίθουσα δεν υπάρχει βέβαια. Ξεχάστε τις κόντρες, τις μπαμπεσιές, ο ένας πήγε να την φέρει στον άλλον, τα συνηθισμένα πράγματα, που συναντάμε σε κάθε διαζύγιο. Δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα, σε αυτό το διαζύγιο. Το μόνο που υπάρχει είναι διαζύγιο στη δουλειά, συνεχίζει η φιλία.

Ένα άλλο επεισόδιο, που ναι γυρίστηκε, αλλά δεν κυκλοφόρησε ποτέ. Και έτσι, δεν πέρασε σε δεύτερο πλάνο, το πρόσεξε ο κόσμος. Κι αυτό έγινε χάρη σε μας εδώ και πάλι. Έχει σχέση με την Οικογένεια Φανιέρου. Όνομα βαρύ, όσο και φιρμάτο. Πρόκειται για τους απόλυτους πρωταγωνιστές, προκειμένου να σου ανοιχτεί η πόρτα της Κύπρο. Η oικογένεια αυτή, έχει παίξει σε αρκετές και ποιοτικές ταινίες. Και εποχής και σήμερα. Με αυτούς που λες. Όλα ήταν συμφωνημένα, οι υπογραφές είχαν πέσει, για να φέρουν και να μεγαλώσουν το Passagio στο νησί των Αγίων, ή το νησί της Αφροδίτης. Δεν προχώρησε η δουλειά τελικά.

Ανδρέας Μιχαήλ- Κώστας Σπηλιωτόπουλος- Αντώνης Φανιέρος jr- Δημήτρης Φιντιρίκος

Το Passagio. Σήμερα. Πως συνεχίζει τη διαδρομή του. Το πιο βασικό αυτό. Στο τιμόνι, θα δείτε μόνο αυτόν που το γέννησε, τον Κωνσταντίνο Σπηλιωτόπουλο, και με τα εξής καταστήματα : Αργυρούπολη, Παγκράτι, Γλυφάδα, στην Ελευθερίου Βενιζέλου, αλλά και Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Κωνσταντίνος Σπηλιωτόπουλος

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.