O Λάσκος, για τους Εσκομπαρ και Κορλεόνε τράπερς

Είναι κάποιοι που από τις πολλές καταχρήσεις, έχουν ξεφύγει τελείως, από κάθε έννοια λογικής. Σε άλλον πλανήτη βρίσκονται πλέον. Γκάγκστερ την έχουν δει, και αμολήθηκαν στο πανηγύρι, που λέγεται Mad Video Music Awards και το ξύλο της αρκούδας έπαιξαν. Αδιαφορώντας για τα αυτονόητα. Δίπλα τους παρέες, πολλές παρέες, από τη λεγόμενη κανονική καθημερινότητα, άνθρωποι που δεν ενοχλούν, να φταίνε! Τις έφαγαν, επειδή ατύχησαν να βρεθούν δίπλα. Κωμικοτραγική η κατάσταση, τρέλα. Και έρχεται ο Γιάννης Λάσκος, σήμερα επιχειρηματίας και δυνατός, που ξέρει από γκάγκστερ. Αλλά αληθινούς, όχι σαν τους μαιμουδένιους, τους τράπερς, με το όνομα Σνικ και Light, και τα λέει όπως είναι. Μ ‘ένα άρθρο που δημοσιοποιεί από το facebook, αυτά διαπιστώνει :

“Ντροπή…Η βία δεν χωράει στην τέχνη. Η βία πρέπει να αποδοκιμάζεται σε μια μη τριτοκοσμική χώρα. Η συγκεκριμένη μουσική σκηνή εκφράζει παραβατικές συμπεριφορές κ δημιουργεί πρότυπα σε παιδιά που τώρα διαμορφώνουν προσωπικότητα. Ακόμα πιο πολύ προβληματίζει πως η κοινωνία, τα μέσα κ οι σταθμοί αντί να αποβάλουν αυτές τις συμπεριφορές τις αναπαράγουν μόνο κ μόνο για το κέρδος. Σε μια κοινωνία που ήδη ηθικά δοκιμάζεται…Σε μια χώρα που αρχίζει να είναι υπό καθεστώς φτώχειας, είναι ντροπή να συμμετέχουν κ να αναπαράγονται τέτοια πρότυπα από ευκαιριακούς αυτοαποκαλούμενους καλλιτέχνες που θα έπρεπε να εκφράζουν μόνο τον υπόκοσμο κ που σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να συμμετέχουν σε καλλιτεχνική εκδήλωση που παρακολουθεί όλη η Ελλάδα. Μέχρι σήμερα υπήρχε το επιχείρημα πως οι στίχοι είναι προϊόν μυθοπλασίας…Σήμερα κυρίως, αλλά κ το τελευταίο καιρό, βλέπουμε πως υπάρχει πραγματική βία πέρα από τους στίχους. Αναμένω με ανυπομονησία την αντίδραση της πολιτείας, του καλλιτεχνικού κόσμου κ των διοργανωτών για αυτό το γεγονός. Λυπάμαι που όλο αυτό προς το παρών απασχολεί με επιδοκιμασία κ περιέργεια κ όχι αποδοκιμασία πολιτισμένους ανθρώπους. Θέλω τέλος να υπενθυμίσω με άπειρα παραδείγματα σε επίδοξους Εσκομπαρ κ Κορλεόνε πως η παρανομία κ η παραβατικότητα δεν οδηγεί πουθενά. Με μαθηματική ακρίβεια κάνεις δεν πλούτισε κ πολύ περισσότερο δεν ευτύχησε από αυτό. Αντίθετα κατέληξε σε σοφρωνιστικα ιδρύματα στην εξαθλίωση στο περιθώριο κ τα ψυχοφάρμακα αν τελικά επέζησε.”

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.