Ο κύριος και η κυρία, ιδιοκτήτης… χώρας πετρελαϊκής

Οι συγκρούσεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ τελείωσαν, Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν υποτίθεται τα βρήκαν, οι δυο πλευρές μάζευαν τους νεκρούς τους και η κυρία, πάντα σικάτη και μοδάτη, περιέφερε την κορμάρα της μπροστά στις κάμερες, ενώ είναι πλέον αδύνατη και η παραμικρή σύσπαση στο πρόσωπο από τις αναρίθμητες πλαστικές. Δεν μοιάζει με ”πρώτη κυρία” χώρας, ούτε καν με γυναίκα η οποία ασχολείται με την πολιτική.

Η «κυρία των πετρελαίων» είναι νούμερο. Δεν έχει σταματήσει τις πλαστικές επεμβάσεις σ’ όλο της το σώμα, κοιμάται με τις ενέσεις μπότοξ κάτω από το μαξιλάρι της. Δεν κυκλοφορεί έξω αν δεν έχει τσιτωθεί στη μούρη η μουσουλμάνα που ξοδεύει μακράν τα περισσότερα από κάθε άλλη ομόθρησκη της στα καταστήματα μόδας της δυτικής Ευρώπης. Η Μεχριμπάν, το «Λουλούδι της Ανατολής», αυτό είναι το όνομα της πρώτης γυναίκας κυβερνήτη ισλαμικού κράτους που πέταξε από το κεφάλι της την μαντήλα. Στην Ελλάδα την γνωρίσαμε όταν έριξε τις βόλτες της στην Ακρόπολη, το καλοκαίρι του 2014, με την ευκαιρία της επίσημης επίσκεψης στην χώρα μας, με τον σύζυγο της, βέβαια, τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν. Θέμα τα πετρέλαια, τι άλλο; Τι θα γίνει με τον αγωγό φυσικού αερίου μέχρι την Ελλάδα.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ανεπίσημα, το προεδρικό ζευγάρι δείπνησε στην οικία του πατέρα του Έλληνα πρωθυπουργού, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, στην Γλυφάδα, με την παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη, της Μαριάνας Βαρδινογιάννη, του Βαγγέλη Μαρινάκη. Μπίζνες. Χοντρές μπίζνες. Χώρα ιδιοκτησίας της οικογένειας Αλίεφ το Αζερμπαϊτζάν παράγει πετρέλαιο και φυσικό αέριο, και δεν ξέρει τι να το κάνει. Το 2003 χρόνια πέθανε ο δικτάτορας πεθερός της Μεχριμπάν, ο Χεϊνταρ Αλίεφ, και, δημοκρατικά βέβαια, ανέλαβε ο γιος του Ιλχάμ,  παντρεμένος από το 1983 με την Μεχριμπάν, οφθαλμίατρο στο επάγγελμα, πρέσβειρα καλής θελήσεις της UNESCO, και πολλά άλλα.

Πετρέλαιο και αέριο, ο φυσικός πλούτος του αζέρικου λαού. Ανέκδοτο. Γραφικότης. Το 2003 ο Ιλχάμ Αλίεφ, ο σύζυγος της – είμαστε και το δείχνουμε- σέξυ Μεχριμπάν Αλίεβα, είναι πρωθυπουργός και κερδίζει τις προεδρικές εκλογές. ”Νόμιμα” αντικαθιστά τον πατέρα του. Επανεξελέγη το 2008, το 2013 και το 2018 με 86%. Ατάκα και επιτόπου τροποποιεί το σύνταγμα και επεκτείνει την θητεία του προέδρου από 5 σε 7 χρόνια και διορίζει αντιπρόεδρο της χώρας την βουλευτίνα Μεχριμπάν Αλίεβα, την σύζυγο του. Επειδή παρά τα 56 της χρόνια έχει φάτσα χολυγουντιανής σταρ, κορμί γυμνασμένο και δείχνει τοπ μόντελ διάσημων ντηζάϊνερ. 

Ο ”ιδιοκτήτης” του Αζερμπαϊτζάν Ίλχαμ Αλίεφ γεννήθηκε το 1961, σα σήμερα 24 Δεκεμβρίου

-apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.