Ο εκλεκτός του Μαξίμου που παίρνει την δουλειά! Ο διαγωνισμός του 1,2 δις ευρώ για τους 7.500.000 “έξυπνους μετρητές” και ο δικαστικός πόλεμος στο ΣτΕ με τους Ελβετούς επειδή τους πέταξε ο ΔΕΔΔΗΕ έξω από την προμήθεια-φιλέτο

Κάθε δικαστικό μέτρο θα εξαντλήσει η ελβετική Landis + Gyr, προκειμένου να ανατρέψει την απόφαση αποκλεισμού από το διαγωνισμό του ΔΕΔΔΗΕ (ύψους 1,2 δισ. ευρώ) για την προμήθεια περίπου 7,5 εκατ. έξυπνων μετρητών κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Την προηγούμενη εβδομάδα κατέθεσε αίτηση ακύρωσης και αναστολής στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), ενώ ετοιμάζει και προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στην περίπτωση που δεν δικαιωθεί στο ΣτΕ. Έχει καταθέσει και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για πάγωμα της διαδικασίας του διαγωνισμού και η απόφαση αναμένεται εντός του προσεχούς 15θημέρου.

Το ΣτΕ πρέπει να συνεδριάσει σε εξήντα ημέρες και σε 15 ημέρες μετά τη συνεδρίαση πρέπει να εκδώσει απόφαση αν τηρηθεί το γράμμα του νόμου. Υπενθυμίζεται πως στις 28 Φεβρουαρίου η Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων είχε απορρίψει προσφυγή της ελβετικής εταιρείας και δέχθηκε πως καλώς αποκλείστηκε γιατί δε δήλωσε το εργοστάσιο της Κορίνθου ως μονάδα παραγωγής των μετρητών. Στις 23 Δεκεμβρίου η αρμόδια επιτροπή του ΔΕΔΔΗΕ είχε αποκλείσει τον ελβετικό όμιλο επειδή παρέλειψε να δηλώσει το εργοστάσιο της Κορίνθου ως υπεργολάβο για την κατασκευή των μετρητών στην αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό και δεν συμπλήρωσε την Ενότητα Δ του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Εντύπου Σύμβασης.

«Είναι η πρώτη φορά που βλέπω κάτι τέτοιο στην καριέρα μου» είπε ο επικεφαλής της Landis + Gyr και επανέλαβε πως θεωρεί άδικο τον αποκλεισμό επειδή «δεν συμπληρώσαμε ένα κουτάκι ενώ αναφέραμε παντού το εργοστάσιο της Κορίνθου και δεν μας ζητήθηκαν διευκρινήσεις». Επί της ουσίας πάντως να πούμε ότι όλη η πιάτσα βοά πως την δουλειά θα την πάρει συγκεκριμένη εταιρεία η οποία έχει ξεκινήσει την παραγωγή του προϊόντος 6 μήνες πριν προκηρυχθεί ο διαγωνισμός.

ΠΗΓΗ

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.