Ο Δημήτρης Φιντιρίκος στο Tsipas Blog, για το Ίδρυμα που ίδρυσε και τον καλό σκοπό του

Θυμάμαι μια ατάκα φίλου μου, σοφού των πραγμάτων, για τα “μοντέλα, τα πρότυπα, σήμερα, που προβάλλονται από τα ΜΜΕ: ”Εσύ, πόσο ΚΟΥΓΚΑ είσαι;”. Απίθανη ατάκα, που βέβαια δεν σημαίνει πολλά για κάποιον που έχει μυαλό στοιχειωδώς μεγαλύτερο του κουκουτσιού του αβοκάντο. Και ξεδιπλώνει το πνεύμα της εποχής. Σε καλούν να “αγοράσεις” είδωλα, και σιγά μη σου δώσουν πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Ποιος στα αλήθεια είναι και τι κάνει; Με ποια παράταξη καλού ή κακού είναι ; Πως βλέπει τον κόσμο; Μαλάκες είναι; Σε βλέπουν πόσο ΚΟΥΓΚΑ είσαι, και πόσο ακόμη θες να γίνεις, και καθάρισαν.

Επειδή, το Tsipas Blog, εδώ και καρό, έχει αποφασίσει στη ζωή, την δική του και των αναγνωστών του, ποιους ανθρώπους θέλει να αναδείξει. Να ανέβει επίπεδο μαζί τους. Μας πληροφορεί ότι υπάρχουν και διάσημοι πλούσιοι εναντίον άσχημων καταστάσεων, που ο στόχος τους, ο πρώτος, δεν είναι τα κομποδέματα, αλλά στους άλλους, να δώσουν λύση στα προβλήματά μας. Γιατί ο σκοπός ο αληθινός των χρημάτων είναι αυτός και αργότερα και για τα ακριβά φαγητά ή και για κάποια βίζιτα, όπως συμβαίνει αλλοχού.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Πού να πάει το μυαλό μου, πάνω στην ανάλυση και τις σημειώσεις αυτές ; Που και διάσημος είναι, και κονομάει στις δουλειές τους και που μας έχει συνηθίσει να προσφέρει πλάτη, κάλυψη, υποστήριξη, για να ανέβει κάποιος και να σηκωθεί; Δημήτρης Φιντιρίκος. Διότι μπορεί να κάνει την πλάκα του στο Instagram– που πάνω από 40 χιλιάδες άτομα βλέπουν την κάθε του ιστορία- αλλά όταν βλέπει τα σοβαρά και τα ανθρώπινα, αμέσως ευαισθητοποιεί τις πιο βαθειές χορδές του. Και εκεί αποδεικνύει τι σόι ποιότητα κουβαλάει μέσα του. Σε τι επίπεδο θέλει να εκμεταλλευτεί τα χρήματα που του περισσεύουν.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ίσως είπα πολλά.. Δίνω την πρωτοβουλία του, την τελευταία. Tώρα έφταιξε και Ίδρυμα, με όνομα Eu Foundation, για να κάνει δωρεές από εκεί.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στο Tsipas Blog. “Ο σκοπός είναι να το εξελίξω, να φτιάξω ένα application, που θα μπορεί μέσω αυτού, ο κόσμος να γράψει τις ανάγκες του. Του οτιδήποτε αυτός θεωρεί ανάγκη. Για παράδειγμα, έχω ανάγκη ένα αναπηρικό αμαξίδιο, έχω ανάγκη φαγητό, έχω ανάγκη μια κουβέρτα. Και από όλα μαζεμένα, να αξιολογείς ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες. Σίγουρα, οι ανάπηροι, αυτοί που έχουν καρκίνο, οι μεγάλης ηλικίας, αλλά και κάποιες άλλες περιπτώσεις. Ξέρεις, βαριά πράγματα. Και να τους βοηθάς απευθείας, χωρίς να δίνεις λεφτά κάπου, για να είναι απόλυτα καθαρό και μην υπάρχει ίχνος υποψίας ότι βγάζεις κέρδος από όλο αυτό..

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.