Ο Χατζόπουλος για τα…παράδοξα μέτρα

Δημήτρης Χατζόπουλος

Βλέπω όλο και πιο συχνά το τελευταίο διάστημα, τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Κώστα Μπερτάκη και πρώην μάνατζερ του Γιώργου Μαζωνάκη, τον Δημήτρη Χατζόπουλο, να σχολιάζει, με γραπτές δηλώσεις του στο facebook, τα “παράδοξα” με τα μέτρα κατά του κορωνοϊου.

Αυτή τη φορά έγραψε :

…διά χειρός Hλία Τσίπα

“Ας σοβαρευτούμε : Καταδικαστέα είναι η τακτική κάποιων ιδιοκτητών club να στιβάξουν τον κόσμο στα opening, κυρίως στις μπάρες τους, υπονομεύοντας οι ίδιοι τη δική τους δουλειά αλλά και τη δουλειά των συναδέλφων τους.

Καταδικαστέα, όμως, είναι και η εμμονή των κυβερνώντων στο περίφημο πλαφόν των 6 ατόμων ανά τραπέζι. Οι 6 θα αποφύγουν τον κορονοιό και οι 8 για παράδειγμα θα τον κολλήσουν ;

Το φαγητό πατροπαράδοτα σε αυτό τον τόπο ήταν στοιχείο κοινωνικής εξόδου και ψυχαγωγίας. Κανόνιζαν οι φίλοι κ οι οικογένειες να βγουν να φάνε μαζί κι αυτή ήταν η διασκέδασή τους. Το ίδιο ισχύει και για τα κέντρα διασκέδασης. Λέγαμε : πάμε στον Βέρτη την Κυριακή; Και μαζευόμασταν και διασκεδάζαμε όλοι μαζί. Δε μετρούσαμε πόσοι θα είμαστε. Ήταν όλοι καλοδεχούμενοι. Και βγαίναμε μαζί αυτοί που έτσι κι αλλιώς βρισκόμασταν. Δηλαδή τώρα που βρισκόμαστε στις πλατείες κι έξω από τα μαγαζιά 10 μαζί αν πάμε να φάμε θα κολλήσουμε ;

Το πλαφόν αυτό καθιστά τις επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης ανάπηρες. Τις αφυδατώνει .
Βάλε αποστάσεις, βάλε μέτρα αλλά άφησε ασπόνδυλο κράτος τις παρέες να κάνουν την
έξοδό τους. Είτε πάνε να φάνε είτε να διασκεδάσουν έξω μαζί είναι, συγχρωτίζονται. Κανένα σωματείο επαγγελματιών δεν έχει αιτηθεί αυτό που αποτελεί και τη λυδία λίθο της επανεκκίνησης της εστίασης και της ψυχαγωγίας.

Πραγματική οικονομία σε ανάπτυξη με τους επαγγελματίες ανεπάγγελτους να παίρνουν τις αποφάσεις δε θα υπάρξει ποτέ φίλε Κυριάκος Μητσοτάκης”.

Διαβάστε επίσης : Για το καλό μας …

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.