Για το καλό μας …

Δημήτρης Χατζόπουλος

Να συμφωνήσω πως το κοντόθωρο και μίζερο εγώ, να υποχωρεί μπροστά στο συλλογικό καλό, ιδιαιτέρως δε σε συνθήκες όπως η πρόσφατη πανδημία.

Να συμφωνήσω πως επιτέλους μετά από πολλά χρόνια το κράτος σε αυτή τη δόλια χώρα φάνηκε αντάξιο του ρόλου του.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Να βάλω, όμως, τις φωνές για το κράτος μπαμπάς και μπαμπούλας, που αντί να νουθετεί και παρακολουθεί διακριτικά τον πολίτη παίρνει το μαστίγιο γιατί τον θεωρεί a priori ανυπόληπτο. Ο φιλελευθερισμός, εκτός παράνοιας, δεν παίρνει ιδεολογικά δάνεια από το καθεστώς της Β. Κορέας.

Να εναντιωθώ με τον πιο απόλυτο τρόπο σε οριζόντιες αποφάσεις που δε λαμβάνουν υπόψη τους ότι δε ζούμε στην Κούβα, έτσι ώστε για παράδειγμα όλες οι επιχειρήσεις εστίασης να δουλεύουν με τους ίδιους όρους .

Λες κράτος : θα λειτουργήσετε στους εξωτερικούς χώρους και δε λες αυτοί που δε διαθέτουν τέτοιους χώρους τι θα πράξουν κ δε λες επίσης αυτοί που στους εξωτερικούς δε βάζουν ούτε το 20% της συνολικής δυναμικότητάς τους τι θα πράξουν.

Αν μιλάμε για τα δάνεια και κάτι τέτοια φυσικά μας δουλεύεις ψιλό γαζί ,γιατί ούτε επαίτες είμαστε, ούτε τα μικρο δάνεια που υπόσχεσαι καλύπτουν κάτι από τις ανάγκες μας.

Πιο πολύ όμως θα εναντιωθώ στο ότι δε με σέβεσαι. θεωρείς ότι ο στεγασμένος χώρος μου, που έχει ανοικτή πρόσοψη είναι ύποπτος ενώ η εκκλησία που αερίζεται στοιχειωδώς λόγω ενδεχομένως της φώτισης του Αγίου Πνεύματος αποκρούει τον Κορονοιο .

Δε με σέβεσαι, γιατί ως κράτος ( δε με νοιάζει αν ήταν ο Τσίπρας και δεν ήσουν εσύ επικεφαλής ) μας ξέσκισες στους φόρους, στους ελέγχους και μας φέρθηκες ξανά a priori σαν να ήμασταν απατεώνες. Εμείς όμως αποδεχτήκαμε να πας τη φιάλη το αλκοόλ από 8 ευρώ 18, το ΦΠΑ στα ύψη και παλεύαμε σαν μέλη δουλοκτητικής κοινωνίας να στα ακουμπήσουμε, όπως οι σκλαβωμένοι Έλληνες στους αγάδες.

Άλλο κορυφαίο παράδειγμα που αφορά το χώρο της μουσικής ( εδώ υπάρχει συνυπευθυνότητα των φορέων που συνομιλούν με την κυβέρνηση ) : δίνεις τα 800 ευρώ επί της ουσίας σε αυτούς που δεν τα χρειάζονται και αγνοείς τις ιδιαιτερότητες του χώρου, ξανά αιχμάλωτος μιας ολοκληρωτικής παλαιοκομμουνιστικής οριζοντιοποίησης.

Μουσικοί που παίζουν σε συναυλίες, άλλοι που παίζουν σε ρεμπετάδικα, σε μπαράκια, σε σκυλάδικα και μαζί τραγουδιστές , ηχολήπτες , φωτιστές κλπ που άλλοι κάνουν λίγα μεροκάματα το χρόνο, άλλοι πολλά, άλλοι παίρνουν 50 ευρώ και άλλοι 500 και άλλοι πολλές χιλιάδες και πάει λέγοντας. Να υποθέσω ότι η αξιότιμος Κα Μενδώνη γνωρίζει πως λειτουργεί ο χώρος αυτός ?

Η απαίτηση κάθε έλλογου κι εχέφρονα πολίτη είναι μία : να επικρατήσει η κοινή λογική. Εκεί θα δοκιμαστεί στη μετά την πανδημία εποχή το άριστα βαθμολογημένο κράτος κατά τη διάρκεια αυτής.

Αν βαθμολογηθεί κάτω από τη βάση, τότε καλύτερα να μας κυβερνήσουν οι λοιμοξιωλόγοι και ο φίλος μου ο Χαρδαλιάς, γιατί το κράτος θα το έχουμε ανάγκη μόνο για τις πλημμύρες , τις φωτιές και όχι την καθημερινή μας κανονικότητα, που το μόνο που απαιτεί είναι γνώση και πολιτική βούληση.

-από κείμενο του Δημήτρη Χατζόπουλου στο Facebook.

Ο Δημήτρης Χατζόπουλος, για πολλά χρόνια ήταν ο μάνατζερ του Γιώργου Μαζωνάκη. Εσχάτως τον είδαμε καλλιτεχνικό διευθυντή των νυχτερινών κέντρων του Κώστα Μπερτάκη, αλλά η συνεργασία αυτή δεν ισχύει πια. Έχει, επιπλέον, και την ιδιότητα του μετόχου σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.