Γεωργίου : “Ο Αργυρός είναι ο Αργυρός πια και ότι λέει πουλάει”

Σωτήρης Γεωργίου - Κωνσταντίνος Αργυρός

Με αφορμή την μεγάλη επιτυχία του Κωνσταντίνου Αργυρού, σε σχέση με το καινούργιο του τραγούδι, το “Αθήνα μου”, το οποίο είναι σε στοίχους και μουσική του Λευτέρη Κιντάτου, ο δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός, Σωτήρης Γεωργίου, όπως αναμενόταν, το πάει πολύ πιο πέρα, με ανάρτησή του, στο basketblog.gr.

O Σωτήρης Γεωργίου, που κάνει λόγο για το τραγούδι της χρονιάς, γράφει συγκεκριμένα:

…διά χειρός Hλία Τσίπα

“Πάμε να μιλήσουμε και για μουσική λοιπόν. Αλλωστε αυτό που γινόταν στις εκπομπές μας στον Sport24radio 103,3 με παρέλαση από όλα τα μεγάλα ονόματα δεν γίνεται πουθενά αλλού.Οχι βόλτα,2-3 στημένες ερωτήσεις και τα σχετικά δημοσιοσχετίστικα,αλλά 4 ώρες(!) στο στούντιο με χαβαλέ,καυλάντα αλλά και σοβαρές αναλύσεις για μουσική και όχι μονο! Ο Κωνσταντίνος ο Αργυρός και ο Λευτέρης ο Κιντάτος με έχουν τιμήσει με τα 4ωρα μας και μάλιστα ο Αργυρός ήταν απο τους πρώτους πρώτους όταν ξεκίναγε μόνος στην Fantasia που την απογείωσε. Ο Κωνσταντίνος χαίρομαι που με δικαιώνει καθώς είχα πει από τις εποχές στις αρχές της 10ετίας του 10 στο “Ποσειδώνειο” ότι είναι ο νέος Ρέμος…Βαρύ λίγο,αλλά όχι παπάτζα…

Ο Αργυρός άλλωστε έχει πολύ επιρροή από Ρέμο και όποιος δεν τον θυμάται δεύτερο πρόγραμμα στο “Ποσειδώνειο” να τραγουδάει όλες τις μεγάλες επιτυχίες του Ρέμου,απλά έχασε. Άλλωστε είναι και καλοί φίλοι οι δύο τους. Σαφώς ο Ρέμος είναι Ρέμος και μια κατηγορία μόνος του. Αλλά και ο Αργυρός φτιάνει την δική του κατηγορία και μαζί με τον Οικονομόπουλο είναι το διδυμο της επιτυχίας στο ελαφρολαϊκό ή στο κυριλέ μπουζούκι όπως λέω εγώ. Ο Κωνσταντίνος βέβαια επειδή εγώ τα λέω όλα όπως είναι ,ενώ ξεκίνησε με τραγουδάρες που δεν πήραν ίσως την απήχηση που θα επρεπε,έκανε μια στροφή τελευταία ίσως και λόγω ραδιοφώνου και μαγαζιού με την έννοια ότι ήθελε να το κλαμπίσει λίγο,στο ψιλοτζερτζελέ που λέω… Δεν ήταν και τα καλυτερά του,δεν μου πολυάρεσαν και όπως έλεγα έριχναν ποιότητα στον Αργυρό.

Η μεγάλη επιτυχία πάλι με υπογραφή σε στίχο και σύνθεση Κιντάτου με το περίφημο “Τι να το κάνω” σε μπαλάντα στιλ ,τον απογείωσε σε επίπεδο. Ο Κιντάτος είναι μορφή .Από τα καλύτερα παιδιά καθώς είναι καλός φίλος αλλά και μάγκας,με άποψη και γνώση για όλα τα θέματα . Και γι αυτό γράφει άσματα….Από τους κορυφαίους του είδους πλέον και επίσημα. Πριν κανένα χρόνο στην Πάτρα στο Romeο που τραγούδαγε,μιλήσαμε καμιά ώρα. Του λέω “αδελφέ άσε το τραγούδι,μόνο γράφε”! Οχι οτι δεν είναι καλός και στην πίστα ο Λευτέρης. Αλλά όταν γράφεις άσματα και τα λένε καλύτερα οι άλλοι μάλιστα,είσαι στην ελίτ. Οπως και ο Σαμπάνης που έχει γράψει το μισό σύγχρονο τοπ ρεπερτόριο … Ο Κιντάτος μου έλεγε τότε ότι ετοιμαζει μεγάλα πράματα,έχει …πυρηνικά όπλα στο μουσικό του σεντούκι. Και ότι ήθελε να επιστρέψει το μπουζούκι στην πρώτη γραμμή. Μεγάλο θέμα αυτό.

Τα ραδιόφωνα είχαν αποξενώσει το Εθνικό μας όργανο. Εφτασαν να λένε ουσιαστικά στους συνθέτες ότι αν θέλουν να παίζουν στα ραδιόφωνα θα πρέπει να μην έχουν μπουζούκι τα κομμάτια…Παράνοια! Εγώ στις εκπομπές μου έπαιζα ότι ήθελα βέβαια προς τιμήν του σταθμού ,της δίοικησης και του Παντελή Διαμαντόπουλου.Και γι αυτό πήγαμε από το κάγκελο στην κορυφη! Και περάσαμε και τα μουσικά ραδιόφωνα για πλάκα στην νύχτα… Και ο Κιντάτος ήρθε και κάναμε και τα λαιβάκια μας με μπουζουκάκι και όλα σφαίρα….. Και ήρθε ο Λευτέρης και έφτιαξε το άσμα της χρονιάς και όχι μόνο για μένα. Τραγούδι σηματωρός για να γυρίσει το μπουζούκι στα ραδιόφωνα με το …έτσι θέλω όπως λέμε! Ο Αργυρός κακά τα ψέματα είνα ο Αργυρός πια και ότι λέει πουλάει και δεν έχει όχι από τα μίντια….

Το “Αθήνα μου” που έγραψε και συνέθεσε ο Κιντάτος είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους ήθελαν να αφανίσουν το μπουζούκι… Η μεγάλη επιστροφή και θα τους ευγνωμονούν πολλοί συναδελφοί τους… Ο Αργυρός απογειώνεται με ένα πολύ δύσκολο και ποιοτικό κομμάτι ,μπουζουκίστικη μπαλάντα με τα δικά μου λόγια από παλιά ….Επος…Αν δεν είχαμε την πανδημία και το σκηνικό το περίεργο στα κλαμπ θα είχαμε χαμό κάθε βράδυ παντού….Προλαβαίνει όμως για το “Αθήνα μου”ήρθε για να μείνει…. Και να σας πω τι μου θυμίζει; Την μεγάλη επιτυχία δεκαετία 90′ στα κλαμπ της Αθήνας με 5000 κόσμο έκαστο να παίρνουν φωτιά τα ξημερώματα με τον μεγάλο Μητροπάνο και το “Σ αναζητώ στην Σαλονίκη ξημερώματα”. Ο χαμός γινόταν τότε με την διαχρονική αυτή μεγάλη επιτυχία για χρόνια να παίζει δύο και τρεις φορές το βράδυ και τα κλαμπ στον αέρα….Εκανε τη διαφορά όταν άκουγες πριν τα χιτ και τα Rhythm is a Dancer ! Και όμως όταν έμπαιναν τα Ελληνικά με Μητροπάνο οι ρέιβερς ανέβαιναν στα τραπέζια…. Τέτοια επιτυχία μυρίζομαι θα γίνει το “Αθήνα μου” και πολλά μπράβο στον δημιουργό αλλά και στον εκτελεστή,στα φιλαράκια μου…”

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.