Ο Ασημομύτης τα είχε πει, αλλά ποιος να τον ακούσει

Τελικά, ο Φλώριος Ασημομύτης είναι προφήτης, είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, από τον Οκτώβρη του 2019, αλλά δεν τον άκουσε κανείς. Προφήτης γιατί; Η Μύκονος πάει για σφαγή, βλέπετε τι γίνεται στα τελευταία παιχνίδια, το ανέδειξε όπως έπρεπε το tsipasblog. Kαι από τους υποψήφιους δημάρχους, την αντιπολίτευση και τους διοικούντες, από την αυτή την συνομοταξία. Κι όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι. Δεν έχεις πάρει ούτε ένα κιχ, ούτε μια λέξη. Κάποιοι έχουν κλατάρει, δεν μπορούν, είναι ανάξιοι της θέσης τους και πρέπει να φύγουν. Όλοι συμφωνούν, πως δεν μας είπαν ποτέ ούτε ένα πρόβλημα πως θα το λύσουν. Στα αυθαίρετα ήταν πρώτοι και στην εκμετάλλευση τις καρέκλας. Και καταλήγεις εύκολα στο συμπέρασμα πως το νησί χρειάζεται ηγέτη, να μπει μπροστά στα δύσκολα, να νοικοκυρέψει τον τόπο. Φτάνει ποια με τους πολιτικούς της παραπλάνησης.

Τι προφήτευσε στις 8 Οκτωβρίου 2019, ο Ασημομύτης; Επιχειρηματίας είναι. Και σε αυτό και σε εκείνο. Ασταμάτητος. Δώστε προσοχή :

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Παίρνω το θάρρος να σας παρουσιάσω τις ανάγκες του νησιού μου μέσα από τα όνειρα που είχα και έχω για το τόπο αυτόν, που του αξίζει σεβασμός και αγάπη. Στην όποια προσπάθεια χρειαζόμαστε την κυβέρνηση δίπλα μας, για να υπάρξει συντονισμός και άμεση κινητοποίηση όλων όσων θα πρέπει να συμμετέχουν.

Η Μύκονος είναι φιλέτο, αλλά θα πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή στις υποδομές και στις παροχές, διότι ναι μεν θέλουμε τις μεγάλες επενδύσεις που θα μας αναδείξουν στον επιχειρηματικό και τουριστικό κόσμο, αλλά θα πρέπει πρώτα να φροντίσουμε το «σπίτι» μας, αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες του και καλύπτοντάς τες.

Χρειάζεται άμεσα αναβάθμιση του Βιολογικού και δημιουργία δεύτερου στην Άνω Μερά για την αποσυμφόρηση του ήδη υπάρχοντος.

Χρειάζονται υποσταθμοί βιολογικού στις ήδη πυκνοκατοικημένες περιοχές που επιβαρύνουν το σύστημα, ιδιαίτερα τελευταία με την αυθαίρετη δόμηση να ανθίζει.

Χρειάζονται νέες μονάδες αφαλάτωσης στις παραλίες αλλά και στην Πόλη.

Χρειάζεται σωστών προδιαγραφών οδικό δίκτυο, πεζοδρόμια αλλά και φωτισμός στους δρόμους όλους ανεξαιρέτως. Θέλουμε ειδικούς όρους πολεοδομίας ώστε να δημιουργήσουμε δύο χώρους στάθμευσης στον Νταβιά και στο Παλιό Λιμάνι, για να εξυπηρετείται ο τεράστιος αριθμός των οχημάτων που καθημερινά επισκέπτεται την Πόλη και όχι μόνο.

Θα πρέπει να αναβαθμιστούν όλα τα σημεία της Πόλης και ειδικότερα όσα αποτελούν πόλο έλξης των επισκεπτών, για να πάψει να έχει την όψη της εγκατάλειψης. Μιλάμε φυσικά για την περιοχή των Μύλων, για το Γιαλό, για την ΠαραπορτιανήΧρειάζεται νέο πλακόστρωτο σε όλο το Γιαλό να μπορούν να διαβαίνουν οι άνθρωποι και τα καρότσιαΧρειαζόμαστε δημόσιες τουαλέτες.

Αναβάθμιση όλων των δικτύων αποχέτευσης και ύδρευσης στον παραδοσιακό οικισμό της ΠόληςΧρειάζεται αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας σε Νοσοκομείο. Η ανάγκη είναι επιτακτική καθώς πάνω από 150.000 κόσμου βρίσκεται επάνω στο νησί καθημερινά κατά τους μήνες της σεζόν. Το νησί θα πρέπει να μπορεί να καλύψει επείγοντα περιστατικά, να διαθέτει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, χειρουργική μονάδα, επαρκείς θαλάμους νοσηλείας, παιδιατρικό τμήμα, μονάδα αιμοκάθαρσης.

Χρειάζεται δεύτερο ΧΥΤΑ για κομποστοποίηση ή καύση ή οτιδήποτε άλλο τελευταίας γενιάς, που προτείνεται για την αντιμετώπιση του τόσο μεγάλου όγκου απορριμμάτων. Χρειάζεται οριοθέτηση, περιορισμός ή όποια άλλη ενέργεια ενδείκνυται για την αντιμετώπιση και διαχείριση της αυθαίρετης χωματερής που έχουν δημιουργήσει στα Μεταλλεία, ώστε να αποφευχθεί η δημιουργία μολύνσεων αλλά και η εξάπλωσή τους.

Χρειάζεται επαρκής αστυνόμευση και τροχονόμηση για να καταπολεμηθεί η εγκληματικότητα, η αυθαίρετη κατασκευή και κάθε είδους παρανομία.

Θέλουμε τη δημιουργία νόμιμων και εξελιγμένων μαρίνων, ώστε ο κάθε επισκέπτης τους να νιώθει ασφαλής και να εξυπηρετείται κατάλληλα, αποφέροντας στα ταμεία Δήμου και κράτους τα ανάλογα έσοδα.

Θέλουμε τα αρμόδια υπουργεία να μας παρέχουν τους κατάλληλους μελετητές ώστε όλοι μαζί και βήμα βήμα, να σχεδιάσουμε τη Μύκονο του μέλλοντος, χωρίς να καταφεύγουμε κάθε φορά σε πρόσκαιρα μπαλώματα και ξυλοπόδαρα, διότι σήμερα η Μύκονο λειτουργεί με τα όσα έγιναν πριν από 30 χρόνια. Καμία αλλαγή, μελέτη, εξέλιξη.

Θα πρέπει να θεωρείται προϋπόθεση στην αδειοδότηση, για κάθε νέο ξενοδοχείο ή πολυτελή κατοικία, η δημιουργία μονάδας βιολογικούΘα πρέπει να είναι υποχρεωτική η μελέτη πράσινης ενέργειας για όλο το νησί και να προσπαθήσουμε όλοι να διδάξουμε στα παιδιά μας την οικολογική συνείδηση και την αγάπη στο περιβάλλον. Θα μπορούσαν πχ. οι λάμπες των δρόμων να φορτίζουν από τον ήλιο.

Θέλουμε κλειστό κολυμβητήριο με επιπλέον εγκαταστάσεις για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Θα πρέπει να γίνει αναβάθμιση των παιδότοπων, δημιουργία πάρκων αλλά και campus για παιδιά όλων των ηλικιών, που θα καλύπτουν τις ανάγκες τουςΘέλουμε την ανάδειξη της Δήλου αλλά και την αναβάθμιση των μουσείων.

Θα πρέπει να ισχύσει υποχρεωτική λειτουργία των μαγαζιών και ξενοδοχείων από Μάρτιο έως Νοέμβριο, αμβλύνοντας έτσι την τουριστική περίοδο με ότι συνεπάγεται κάτι τέτοιο.

Η Μύκονος είναι κόσμημα που θέλει την κατάλληλη φροντίδα για να μπορεί να αστράφτει για πολλά χρόνια ακόμα. Είναι μία επιχείρηση που χρειάζεται έναν ικανό manager και κάποιον που θα μπορεί να την κοντρολάρει, να τη χαλιναγωγήσει και να της δώσει την ώθηση που χρειάζεται ώστε να συνεχίζει να κυριαρχεί στον παγκόσμιο τουριστικό και επενδυτικό χάρτη. Τα επόμενα 5 χρόνια πρόκειται να γίνουν πάνω από 1δις επενδύσεις , κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να αποδοθεί και ένα 10% στις υποδομές που θα στηρίξουν όλες τις προσπάθειες. Έτσι θα έρθει η αύξηση των τιμών, η διαφήμιση, η υπεραξία του προϊόντος Μύκονος και η εν τω βάθη αναβάθμισή της σε όλα τα επίπεδα.

Στη διάθεσή σας,

Φλώριος Ασημομύτης6945 716650

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.