Στο Νέο Σούλι Πατρών τη Κυριακή το πρωί ο Θεμιστοκλής Μπάκας

Ο Θεμιστοκλής Μπάκας, Υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας με τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ, χθες το πρωί είχε την ευκαιρία να συναντήσει ανθρώπους κάθε ηλικίας που θέλησαν να μοιραστούν τους προβληματισμούς τους, για καθημερινά θέματα που απασχολούν κάθε Αχαιό πολίτη.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από τον Ο.Μ Ανατολικού Διαμερίσματος Πάτρας, όπου καλέστηκαν να τοποθετηθούν οι υποψήφιοι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ στην Αχαΐα.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ο Θεμιστοκλής Μπάκας, αναφέρθηκε στη μάστιγα της περιοχής μας που δεν είναι άλλη από την ανεργία, και το γεγονός ότι πλέον οι νέοι εγκαταλείπουν την Αχαΐα.

Παράλληλα, ανάφερε ότι κάθε οικογένεια στην Αχαΐα  έχει :

  • Ένα παιδί άνεργο στο σπίτι
  • Ένα παιδί που δουλεύει για 250€-350€ σε super market ή κάποια εταιρεία courier .
  • Ένα παιδί που έχει φύγει για το εξωτερικό ή ετοιμάζεται να φύγει .

Ενώ, δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η δική του οικογένεια κατατάσσεται στην περίπτωση του παιδιού που έφυγε για το εξωτερικό. Η αδερφή του πλέον μένει μόνιμα στην Αγγλία από το 2020 και οι γονείς του, όπως και ο ίδιος βλέπουν το εγγόνι και ανιψιό του μέσω viber ή/και facebook.

Αναφερόμενος στην Αχαΐα , είπε :

Η περιοχή μας είναι «ξεχασμένη», είναι στην αφάνεια δεκαετίας και φιγουράρει στις πρώτες θέσεις της ανεργίας στην Ευρώπη και στις τελευταίες θέσεις στο κατ΄ κεφαλήν εισόδημα.

Ο Θεμιστοκλής Μπάκας, οικονομικός αναλυτής – στεγαστικής πολιτικής, αναφέρθηκε στο σύνολο των σημαντικών – άλυτων θεμάτων που βασανίζουν την Αχαΐα. Δεν «μάσησε» τα λόγια του, δεν ακούσαμε τον γνωστό ξύλινο πολιτικό λόγο όπως έχουμε συνηθίσει. Μίλησε καθαρά, τα είπε όλα με το όνομά τους και ξεκαθάρισε ότι ανήκει στη γενιά αυτών που θέλουν να δουλέψουν για το κοινωνικό σύνολο και να προσφέρουν με την ενέργεια τους και τις δυνάμεις τους.

Παράλληλα, ανέλυσε το πρόβλημα της στεγαστικής κρίσης παρουσιάζοντας τα δεδομένα και την κυβερνητική πολιτική που δεν οδηγεί σε τίποτα, παρά μόνο σε marketing και δεν απαντά στις πραγματικές ανάγκες του σήμερα.

Όταν ολοκλήρωσε την τοποθέτηση του, πολλοί έσπευσαν να μιλήσουν μαζί του και να τον συγχαρούν τόσο για όσα είπε, αλλά, και το γεγονός ότι είναι ένας νέος άνθρωπος που αποδέχτηκε τη πρόταση από τα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ (στη Κουμουνδούρου)  για  να κατέλθει στην εκλογές στη γενέτειρά του για να βοηθήσει.

Να βοηθήσει μια περιοχή «ξεχασμένη», όλοι το ξέρουμε.. όλοι το συζητάμε, αλλά, δεν κάνουμε και τίποτα για να αλλάξει !

Με παλιά εργαλεία, δεν μπορείς να κάνεις νέες πολιτικές !

Το σχόλιο του Tsipasblog.gr :

Εμείς χαιρόμαστε για τον Θεμιστοκλή Μπάκα, χαιρόμαστε γιατί είναι ένας από εμάς και τα λέει τα πράγματα όπως είναι ! Δεν συμμετέχει στη πολιτική γιατί είναι επαγγελματίας πολιτικός, τον επέλεξαν, του το ζήτησαν, τον κάλεσαν για να βοηθήσει με την εμπειρία του, τη γνώση του και την ενέργεια του.  Να αλλάξει τα κακός κείμενα και να φέρει την ελπίδα, εκπροσωπώντας όλους εμάς τους νέους που μας έχουν ξεχάσει όλοι !

Νέοι άνθρωποι, με όραμα, με γνώση, που δεν προέρχονται από κομματικές οργανώσεις, από «τζάκια» και φατρίες, αλλά από την κοινωνία. 

Εμείς θα ευχηθούμε, οι Αχαιοί, οι προοδευτικοί άνθρωποι της περιοχής μας, να μην χάσουν την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά στη μεγάλη αλλαγή, στη μεγάλη ευκαιρία να σχεδιάσουν το αύριο με έναν νέο άνθρωπο !

Θεμιστοκλή Μπάκα, ευχόμαστε να είσαι στο κέντρο των αποφάσεων και οι Αχαιοί να σε γνωρίσουν περισσότερο ώστε να καταλάβουν ότι τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν και να ζήσουμε με αξιοπρέπεια και οι νέοι να μην εγκαταλείπουν τη περιοχή μας.

Αυτόν τον νέο, τον Θεμιστοκλή Μπάκα, πρέπει να γνωρίσετε για να κατανοήσετε το πως σκέφτεται, τις προτάσεις του και  τι έχει κάνει στη ζωή του και γιατί τον επέλεξαν από την Κουμουνδούρου να κατέλθει στις βουλευτικές εκλογές στην Αχαΐα.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.